Születésnapos énekesnő, modell, divatikon

Még kislány voltam, amikor már New Yorktól Ibizáig, Tokiótól Bécsig világszerte imádták őt. Aztán úgy 15 éves korom körül engem is elvarázsolt a hangja és persze a gyönyörű ruhái. A mai napig kívülről tudom minden egyes számát, és egyszerűen rajongok a stílusáért.

A mai napon születésnapját ünneplő Sade a 80-as és 90-es évek egyik legnépszerűbb énekesnője volt, aki a koncertjeivel ma is gond nélkül tölti meg a világ legnagyobb stadionjait.

sade14.jpg

Beyoncé egyenesen a múzsájának nevezte, a Balmain tervezője, Olivier Rousteing pedig a 2018-as tavaszi  kollekciójának inspirációjául idézte meg az énekesnő stílusát.

Eredeti szakmája divattervező, mégpedig a legendás Central Saint Martins College of Art and Design-ban diplomázott. Talán innen ered összetéveszthetetlenül elegáns, letisztult, az androgün vonallal játszó, ma is hibátlan stílusa.

Modellként is dolgozott, valamint egy filmben és egy többévados brit szappanoperában (!) játszott, mielőtt világhírűvé vált csodás, füstös hangja.

Nagystílű ruhák, egyszerű, hátrafogott haj, óriási statement ékszerek.

Nem, ez nem 2018-as divatelőrejelzés, hanem Sade védjegye, ami a 90-es években már egyszer világszerte iszonyúan népszerű volt. Ha megnézzük az akkori fotóit, szinte minden egyes képen viselt szettje bármelyik mai divatlapban, vagy „legjobban öltözött”-listán ott lehetne.

Stílusa, ahogy a hangja is, időtlenül tökéletes. Rajta kívül talán csak Audrey Hepburn tudott ennyire kortalanul elegáns maradni az évtizedek alatt.

Íme néhány fotó, inspirációul:

 

Egyszerű színek, különleges szabás

sf1_1.jpg A különleges kivágások, kontrasztok (elöl zárt, hátul teljesen kivágott, vagy éppen a vállakat szabadon hagyó fazonok) a kedvencei, ma is ultradivatosak. De megnézhetjük a svájcisapkát is, amivel most ősszel tele voltak a boltok és a divatbloggerek megőrültek érte…

sf2.jpg 

Crop top, Sade módra

Imádta a hasvillantós crop topokat, amit nem is csodálok, elnézve a tökéletes alakját. Az anyagok is menők még most is, a csipkét nem is kell magyaráznom, de a glitteres, csillogós anyagok is elárasztják a boltokat ugyanúgy, ahogy a pesti éjszakát is:)

sf3.jpg

  

Szuperegyszerű farmer-póló, statement fülbevalóval

Farmer farmerral, szalmakalap, karika fülbevaló. Mindegyik 2017-18as nyári divatösszeállításban ott van (ezek 90-es évekbeli fotók)

sf4.jpg

 

Fekete-fehér fotók

Végül három fekete-fehér kép,  amelyek szintén beférnének akár az idei Vogue-ba is, annyira időtlenül szépségesek…

sf5.jpg

 Boldog születésnapot kívánok innen is a gyönyörű énekesnőnek, köszönöm, hogy álmodhattam, táncolhattam, randizhattam és sírhattam a csodás zenéjére!

Fel a hangerőt és ismét varázsolódjunk el...

Képek köszönettel a Pinterestről

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr2513582733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása