Ilyen lesz a 2018 nyári táskadivat top 3 magyar táskatervező szerint

Egy nőnek sohasem lehet elég táskája, ezt mindannyian tudjuk…

Az aktuális kedvencek pedig minden szezonban jönnek és elsöprik a régi trendeket. Minden évnek megvan a maga táskadivatja, mindig jön valami új, kötelezően beszerzendő, trendi őrület. Még szerencse, hogy a divathóbortok mellett az időtálló, igazán minőségi kedvenc darabok is mindig divatosnak számítanak.

Három top magyar táskatervezőt faggattam az idei táskadivatról, az ő kedvenceikről és az idei nyár inspirációiról. Ők azok, akik szerintem -három teljesen különböző kategóriában-, a maguk területén a legszebb táskákat alkotják, kifogástalan minőségben és egyedi stílusban.

 

Annamaria Pap  –a trendi szépség:

Pap Annamari friss, divatos márkája az igazi példája annak, hogy a praktikus szép is lehet, a hordható pedig különleges. Ha unjuk a fast fashion boltok tucatkínálatát, akkor az ő trendi, ám egyedi és nem utolsósorban abszolút megfizethető darabjai igazi kedvenceink lesznek.

annamari3.jpg

annamari1.jpg

Az első, szó szerint kézzel varrott táskától (mivel Annamarinak a kezdetekkor nem volt még bőrvarrógépe) eltelt idő alatt Annamari több, szépséges táskakollekcióval kényeztetett el minket, egyszerű, letisztult formákkal és szép, erőteljes, de nem harsány színekben.

A tervező szerint idén nyáron nagyon sok minden divatosnak számít majd, de az biztos, hogy a rojtok velünk maradnak minden mennyiségben. Az elmúlt évek hátizsákjait és nagy shopperjeit felváltják a bucket táskák (azaz „szütyők”) és a keményített pici doboztáskák. Divat lesz a kör, a gömb és a különböző formájú vízinövényekből fonott táska különböző méretekben.

Színek és anyagok terén pedig szinte minden -az eddigi éveknél sokkal több kísérletezés és újítás várható.

Annamari „szütyőtáskái” az elmúlt években nagyon népszerűek voltak, a vásárlók kapkodták őket, így az idei nyáron megújítva ismét belefoglalta ezt a fazont az új kollekcióba. A tervező maga is szinte csak ezeket hordja nyáron, mivel a laza, praktikus viselet az ő kedvence is. A tervezés folyamatában is az alap mindig egy annyira időtálló, praktikus és hordható táska, amit „agyon lehet nyúzni”, azaz addig hordani, amíg el nem kopik. Variálhatónak is kell lennie, fontos, hogy minden nap, bármilyen outfithez fel lehessen kapni és harmonikussá tegye a szettünket.

annamari1_1.jpg

A kistáskák Annamarinál idén camera bag fazonban lesznek jelen, szintén praktikus okokból, mivel ezekben minden elfér, és persze mindenhez passzolnak.

Az eddigi években Annamari táskái csodás erőteljes, élénk alapszínekben pompáztak, idén viszont egy kicsit semlegesebb palettából választott: a tikkadt nyári természet kopár alapszínei, mint pl a konyak-barna, fekete és az aranyló homokszín lesznek a meghatározók. Viszont mivel a vásárlók igénylik, idén is lesz a választékban néhány igazán üde, akár harsány színű darab is.

 

Anna Amelie, a színek szerelmese:

Oláh Anna az igazi életörömet jeleníti meg szépséges táskáiban. Célja a nőiesség hangsúlyozása a színek és formák harmóniája által, letisztult és egyszerű eleganciával. A legfinomabb bőrből, szépséges színekben készült táskáit mindig valamilyen különleges kiegészítővel teszi egyedivé és teljessé.

anna1.jpeganna2.jpeg

Anna szerint is idén nyáron rojtokat hordunk majd ezerrel, trendinek számít majd a klasszikus „bölcsész-tarisznya”, „vándor-szatyor”, persze főleg a fesztiválokon, de az utcai viseletben is abszolút divatos lesz.

A másik két legerősebb trend Anna szerint a szalmatáska és egy igazi újdonság: a levendula szín, amely idén mindent eláraszt. Az idei nyáron a táskák és a ruháink is mind a pasztell lila árnyalataiban fognak pompázni.

Az övtáskák trónkövetelését pedig szinte mondani sem kell, idén egyszerűen nem lesz fesztivál nélkülük. Ezeket egyébként Anna is szereti, mivel praktikusak és jól variálhatók.

Az Anna Amelie idei kollekciója különösen izgalmasnak ígérkezik, a márka jelenleg óriási termékfejlesztésen megy keresztül. A tervező hűséges marad a bőrhöz, de mivel idén minden a textúrákról szól, ezért a bőrrel kombinálva megjelennek új anyagok, pl vászon is.

A tavaly bevezetett és robbanásszerű sikert aratott, grafikákkal díszített trendet idén kibővítve továbbviszi Anna, ezek a „grafikus darabok” csak nyáron kaphatók. Ezek a táskák lesznek majd a bőr és vászon kombinációi. A tenger inspirációjára halacska mintás, színes darabok, egy igazi üde summer heat collection várható, amelyben lesz fürdőruha és hozzáillő kimonó, strandtáska és persze mini hátizsák is.

anna01.jpg

A grafikus vonal mellett pedig egy másik kollekcióban megjelenik a most divatos környezettudatos gondolkodásnak egy csodaszép prezentációja: a „10x10” nevű nyári minikollekció 10x10 cm-es mini, „maradék” bőrdarabkákból egyedileg összeállított pachwork jellegű darabokból áll majd. A színpompás kollekcióban várható kistáska, övtáska, mini hátizsák és óriás shopper is.

A 10x10-es kollekció már most akkora sikert aratott, hogy „vásárlói nyomásra” a mini hátizsákjainak elkészítését workshopokon is elkezdte oktatni Anna, ahol a vásárlók az egyéni ízlésük szerint válogathatják a pachwork darabkákat.

Az Anna Amelie-re jellemző élénk színvilág szintén szelídül egy kicsit idén, inkább a pasztelles színek lesznek hangsúlyosabbak, de mivel a vásárlók követelik az élénk színeket, a narancs és a lila egy-két szépséges árnyalatát azért csak becsempészte Anna a kollekcióba :)

 

Agneskovacs, a csúcskategória: 

Kovács Ági kezdetektől jól felismerhető, egyedi design szemlélettel készülő gyönyörűséges táskái az igazi csúcskategóriát képviselik a magyar táskapiacon. 

A táskák jellegzetes karakterét az Ági által kidolgozott és folyamatosan újragondolt kialakítási technika nyújtja; minden esetben egyetlen lapból, hajlítások és hajtások váltakozásával készül el a varrással rögzített végső forma. Egyszerűség, nyugalom, tisztaság és sok-sok ötlet jellemzi minden egyes kollekcióját.

silhouette.jpg
 

Ági szerint idén minden a textúrákról és a különleges, akár szokatlan anyagokról szól. Ma már szinte bármiből lehetséges táskát készíteni, ezért az anyagokkal való kísérletezés lesz a legfontosabb Ági és a többi tervező számára is a tervezésnél.

Ági idén tematikai megkötések nélkül kereste az anyag tulajdonságai, „hangulata” által megszabott formai lehetőségeket.

Az AGNESKOVACS márkától is két minikollekciót várhatunk idén nyáron. Almárkája, az Agate lesz az igazi kísérletező, a Cross nevű minikollekcióban találjuk majd az anyagok terén az újításokat. A lezser, minimalista vonal marad, hiszen a tervező védjegye ez a „szofisztikáltan sportos” vonal, de idén igazán alternatív, vízálló (!) anyagfelhasználást ígér. A táskák nagyvonalú alapformáinak felületét pedig geometrikus részletek mozgatják majd meg.

cross2.jpg

Az AGNESKOVACS Membrane minikollekció pedig egyszerűen meseszépnek ígérkezik. Mint mindig, most is karakteres formák várhatók, az eddigi szögletes fazonokat viszont lágy vonalak váltják fel. A vajpuha bőrből készült kollekcióban a fekete mellett megjelenik egy csodás, egészen különleges „élénk homokszín”, ami igazán ultranőiessé varázsolja ezt a gyönyörű kollekciót.

membrane.jpg

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr7013850156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása