Vigyük a babát étterembe!

Szeretnéd, hogy nyitott, barátságos, és érdeklődő, újdonságokat szívesen kipróbáló legyen a babád/kisgyereked?

Vidd étterembe!

Mindenki számára kellemes módon így "észrevétlenül" megtanulják a picik, hogy mit jelent várni, türelmesnek lenni, kommunikálni és más, idegen környezetben lenni.

r3.jpg

Amikor már van annyira jó idő, hogy kültérre lehet ülni és nem kell bent a tömegben várni-szorongani, akkor már akár az egész pici, pár hónapos baba is élvezni fogja.

Persze ne a mostanában divatos, egymástól 5 centire levő asztalos helyekre vigyük a kicsiket, hanem érdemes figyelni arra, hogy kényelmesen elférjen legalább egy etetőszék:)

r4.jpg

Miért jó ez anyának?

Ezt nem is kell magyarázni, végre nem kell főzni (esetleg többfélét, ha éppen válogatós korszakában van a drága gyermekünk), és még arra is lehet esélyünk, hogy végigegyünk egy gyors salátát, vagy megigyunk egy üdítőt, hurrá!

Miért jó a babának?

A babák általában (egy ideig) szívesen elnézelődnek az étteremben, lenyűgözi őket a sok érdekes dolog. Az én másfél éves kisfiam különösen a látványkonyhás helyeket imádja, akár 15-20 percig is képes elnézegetni, ahogy sütik a pizzát, vagy grillezik a vaslapon a dolgokat…

r7.jpg

A nézegetés mellett persze szalad mindenhova, jön-megy az étteremben, csak győzzük követni:) így remekül elszórakozik a várakozási időben és megtanulja azt is, hogy mit szabad és mit nem (pl a bárpulthoz általában beengedik, de a konyhába én nem engedem be)

A gyerekünk így szinte észrevétlenül  megtanulja, hogy hogyan viselkedünk társas helyzetekben, hogy néha bizony várni kell, vagy akár türelmesen egy helyben ülni (próbáljuk meg ezt otthon eljátszani vele!), ráadásul  jókat eszik és új ízeket is kipróbálhat, ami otthon sokkal nehezebben megvalósítható.

r6.jpg 

Mire figyeljünk?

  • Kövessük a gyerek napirendjét, evésidőben menjünk az étterembe (a kajára várakozás idejét is belekalkulálva) , semmiképpen ne alvásidőben!
  • Vigyünk magunkkal 1-2 kedvenc játékot/könyvet! Több nem kell, de ennyi jó biztonsági tartaléknak
  • Lehetőleg ismerős helyre menjünk! Jó, ha tudjuk, hogy a zene nem túl hangos, kényelmes a hely a babának, nincs túl nagy tömeg, tudjuk, hogy általában kb mennyit kell várni, stb
  • Legyen az étlapon 1-2 kedvenc étel! Az én kisfiam pl nem szereti a hagyományos gyerekkajákat, viszont hús jöhet minden mennyiségben, és  ha van mondjuk puha csirkecomb, abból szinte egy egész felnőtt adagot is meg tud enni.
  • Kulcskérdés, hogy milyenek a pincérek. Ha látjuk, hogy szeretik a gyerekeket, kedvesek a babánkkal/gyerekünkkel, ezt a pici is érezni fogja és nem fog rosszalkodni. További piros pont, ha esetleg a látványkonyhán a szakácsok is kedvesek és szívesen megmutatják a főzés folyamatát a lelkesen nézegető kíváncsi kisbabánknak:)

 

Remélem, sikerült kedvet csinálnom egy vasárnapi étterem látogatáshoz! A legjobb, ha hármasban (ha több gyerekünk van, akkor természetesen négyesben, stb) megyünk, Apát, vagy akár a nagyszülőket is bevonva ebbe a kellemes programba... valószínűleg ő(k) sem fog(nak) tiltakozni!

r1.jpg

Jó étvágyat:)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr414214083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása