Kötött mellények új élete

Egyszer már elcsentük a nagypapi szekrényéből ezt a praktikus ruhadarabot, éspedig a kétezres évek elején, amikor általában fehér inggel-farmerral-magassarkúval hordtuk. Aztán az ing maradt (ez az ikonikus keményített gallérú fehér ing-őrület évekig hihetetlenül menő volt), a mellény pedig valahogy kikopott a divatból és sokáig inkább meghagytuk a nagymamáknak-nagypapáknak.

Idén viszont robban a trend, a nagykerekben, fast fashion boltokban, blogokon és magazinok trendelőrejelzőiben minden, de minden a kötött mellényekről szól.

kep7_21.jpg

Szuperül kombinálható, rétegezhető és biztos, hogy nem unalmas! Íme néhány inspiráció:

 

Félig felöltözve

Hosszított ing, kötött mellény, combcsizma, vagy bakancs, de mintha elfelejtettünk volna nadrágot felvenni… Az idei legbevállalósabb trend konkrétan ilyen: teljes outfit mínusz nadrág. Feltűnőnek feltűnő, csak kicsit hideg.

kep2_50.jpg

 

Kötőtűket elő!

Éljen a DIY mozgalom! Egy kis kézműveskedés, kreatív hobbizás és voilá, máris gazdagabb a ruhatárunk az idei ősz ikonikus darabjával. A retro, kicsit egyenetlen, vastag kötés idén kimondottan cool.

kep3_42.jpgkep4_41.jpg

 

Őszies színskála

Őmellénysége idén általában világosabb színekben támad, fehér, ekrü, bézs minden mennyiségben, de néha azért kipróbálhatunk ám valami mást is! Legalább annyira divatos kedvenc mellényünk mintás változata is, mint az egyszínű, főleg a káróminta különféle variációi számítanak trendinek idén. És ha kicsit több fantáziát és stílusérzéket nyertünk a genetikai lottón, akkor jöhet a tobzódás a színekkel –kukoricasárga, égszínkék, vagy levélzöld: egyik sem fog szembejönni az utcán!

kep5_37.jpgkep6_28.jpg

 

Lukak az ujjak helyén

Eleje-hátulja szépen megvan a mellényünknek, viszont nem csak az ujja hiányzik, hanem konkrétan az egész oldala. Vicces és kreatív válasz a "félig felöltözött" trendre, csak sajnos idén valószínűleg nem sok alkalmunk lesz utcán viselni, az októberi pár fokos zimankóban.

 kep8_16.jpg

 

Mesteri szabás

Szinte nem is mellények, inkább ujjatlan szvetterek koronázzák idén a minimál stílus és különleges szabásvonalak kedvelőinek outfitjeit. Könnyű elkészíteni (ha ilyesmire adjuk a fejünket), különleges, a legszigorúbb irodai meetingre is bevethető és szuperelegáns.

kep9_11.jpg

Remélem, sikerült kedvet csinálnom mindenkinek egy kis családi gardróbkutatáshoz, esetleg egy kis célirányos turizáshoz, hátha sikerül néhány szépséges retro kötöttmellény-kincsre bukkanni...

Komfortzóna és mégsem, trendi, de nem túl kirívó, az elegáns kosztümös és a laza street style-ba is tökéletesen beilleszthető, praktikus, csinos és nem utolsósorban meleg kis darabunkkal fél perc alatt igazi stíluskirálynők lehetünk!

Kedves Kötött Mellény, üdvözöllek a gardróbomban!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr2416246000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása