A Malmö kanapétól a divatig: Budapesten az Ikea első streetwear kollekciója!

Beszaladsz az Ikeába, veszel két lámpát, egy könyvespolcot, esetleg egy kanapét, aztán eszel egy mandulatortát a kávézóban, végül pedig veszel egy pólót és egy pulcsit–júliustól ezt már Magyarországon is megteheted!  

E hónapban az IKEA ugyanis bemutatja új limitált streetwear kollekcióját, mely az ikonikus IKEA logót fő dizájnelemként használja. A kollekció neve EFTERTRÄDA, ami svédül utódot jelent.

Bár az Ikea hagyományosan a háztartási cikkekről és az ikonikus húsgombócokról ismert, az elmúlt években a márka kezdett valamiféle új státusszimbólummá válni a hipebeastek körében. Tokió utcáin nem ritka, hogy (hamis) Ikea-pólókban díszített streetwear-rajongókat láthatunk, de tavaly óta a „hamisítás” már nem szükséges: a márka japán ága úgy döntött, hogy itt az ideje piacra dobni az első ruhakollekciót.

. 

Katt a képre a galériáért!

Az Efterträda az Ikea eddigi első ruházati és kiegészítősorozata, amelyet házon belül fejlesztettek ki, a svéd anyavállalat és a tokiói leánycég együttműködéseként született meg és közvetlenül Tokió fiatalságának utcai stílusából merít ihletet. A kollekció olyan basic ruházati cikkeket és kiegészítőket tartalmaz, mint póló, kapucnis pulóver és törölköző, esernyő és táska.

Balenciaga, Louis Vuitton, Off-White, és a sor még bővíthető…Az utóbbi években sorra születtek azok a „cross-art” együttműködések, amelyekben vagy egy-egy ikonikus divatmárka tervezett az áruháznak lakberendezési kollekciót, vagy fordítva: az Ikea inspirációjára születtek divatcikkek, vagy kiegészítők, mint pl a kétezer dolláros Frakta táska a Balenciágánál.

Ez a cross art kezdeményezés úgy tűnik, annyira bejött, hogy immár a közép-kelet-európai régióban is megjelenik a vadonatúj Efterträda. A vállalat szerint: „Ez a legelső olyan kollekciónk, amely a hivatalos IKEA logót fő dizájnelemként használja, és a lakberendezés iránti odaadásunkat egyszerű, mindennapi használati tárgyakon és ruhadarabokon jeleníti meg. A vonalkóddal a legkeresettebb termékünk, a BILLY könyvespolc előtt tisztelgünk”.

Egy-egy ikonikus vonalkódos póló azért remélhetőleg nem kerül majd annyiba, mint egy skandináv könyvespolc, viszont legalább akkora kedvenc lehet az Ikea-rajongó fashionisták, és a divattudatos lakberendezők körében.

kep8_22.jpgkep9_14.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr4816642864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása