A remény színe a nyár végi divatban

Talán még sosem volt ennyire szükségünk egy kis reményre, mint az idei „különleges” nyáron, az újabb lezárások fenyegetésében.

Persze a divat örök körforgásában, valójában sosincs új a nap alatt, és a meghatározó trendek állandóan vissza-visszatérnek, de mindig van logika abban, hogy bizonyos stílusok, színek miért lesznek újra és újra népszerűek.

A szezon színe egyértelműen a zöld, éspedig leginkább a frissen nyírt fű színére emlékeztető, élénk, szép tónusú zöld árnyalat, amelyet idén mindennel kombinálunk: a nyugtató, semleges homokszínek, bézsek, vagy éppen csokibarnák éppolyan szépen mutatnak hozzá, mint komplementere, a narancs árnyalatai, vagy akár a víz és az ég kékje.

A megújulás, remény, harmónia, gyógyítás és kiegyensúlyozottság színe ugyanakkor a színelmélet szerint a változás és átmenetiség hordozója is, így duplán érvényes erre a furcsa idei nyárra, a ki tudja meddig tartó szabadság idejére. A zöld ugyanakkor a belső béke színe, ezt idén nyilván nem is kell magyarázni, hogy miért lesz annyira fontos nekünk, hogy átmentsük ezt a szépséges trendet az őszbe is.

A Pantone Color Institute ügyvezetője, Leatrice Eiseman szerint „az asszociációs tanulmányainkból úgy látjuk, hogy az emberek idén úgy határozzák meg a boldog, élénk-zöldeket, mint újraélesztő, fiatalos, művészi és merész árnyalatot, amely az egyik leghatásosabb önkifejezés lehet”.

kep4_50.jpg

Persze itthon, Magyarországon, a pesti utcákon azért mégsem kombináljuk „mindennel” a kedvenc zöld árnyalatainkat sem…

Itthon, ahogy naptári őszbe fordul az idő, kb szeptember 1. 0óra 0perctől ha ki mersz menni valami más színben az utcára, nem csak a tipikus őszi semmilyen szürke-barna színekben, már rondán néz az „utca népe”.

Ezzel szemben a „hanyatló nyugaton” egyáltalán nem kötelező mindenkinek egyenruhában járnia és a streetstyle-ban világosan látszik is, hogy arrafelé sokkal bátrabban merik keverni a színeket, és sokkal stílusosabban teszik ezt.

A fentiek tudatában mutatom a szépséges, néha kicsit komfortzónán kívüli, máskor annál elegánsabb inspirációkat:

Hollywood és az A-lista

A "legzöldebb" hollywoodi sztár, legalábbis ebben az értelemben, egyértelműen Hailey Bieber. Kedvenc színe a zöld, szinte nincs róla olyan foto, ahol ne lenne legalább valamelyik kiegészítője ilyen színű. De kedveli ezt a színt Blake Lively, Rita Ora és a majdnem 190 cm magas Ciara is, ahogy a divatistennő, Victoria, és az olasz Vogue főszerkesztője, Giovanna Bataglia is imádják. Mind szuperstílusos IT-hölgyek, nem véletlenül!

kep2_62.jpgkep1_67.jpgkep3_53.jpg

 

Alsók, felsők...

Lehet, hogy kicsit sok lenne tetőtől talpig fűzöldben pompázni a héttervező meetingen, vagy a Római-parton a szúnyogszigeten, ilyenkor szoktunk kicsit komfortzónán belül maradva csak egy-egy zöld darabot választani. Persze ezt is lehet ötletesen, ízlésesen, akár streetstyleban nyomjuk, akár formálisabb megjelenés elvárt.

kep9_16.jpgkep10_11.jpgkep6_37.jpg 

Blézerek

Egy hangsúlyos és szépséges zöld blézerben megválthatjuk a világot! Minden színnel, minden stílusban, minden napszakban és mindenhol gyönyörű!

Katt a képre a galériáért!

 

 

Kosztümként

Persze ha van elég merszünk, akkor hajrá! Idén szuperdivatos a monokróm rövid- és hosszú  (nadrág)kösztüm, miért ne viselhetnénk ebben a csodás árnyalatban?

kep14_2.jpg

 

Halványabb tónusok

Nyár vége felé, amikor már fárad a szemünk a rengeteg ragyogó, élénk színtől a természetben és a divatban is, jöhetnek a kissé "fakóbb", ám ugyanolyan szépséges "zöldségek".

Igazából a zöldnek nincs is olyan árnyalata, amelyik ne lenne szép, még a kicsit „piszkosabb”, sárgásabb, khekisebb árnyalatok is szuperül kombinálhatók és gyönyörűen mutatnak a nyári-őszi napfényben.

kep8_24.jpgkep7_28.jpg

 

Kiegészítők

Nincs is izgalmasabb, mint amikor csak egy-egy kiegészítőt választunk ebben a hangsúlyos színben (ez leginkább a táska, vagy a cipő szokott lenni) és ehhez választjuk az egész outfitet, ami aztán ezerféle, néha egészen meghökkentő, máskor "csak" egyszerűen kreatív stylingra, kombinációra ad lehetőséget.

Egy igazi szép, tiszta zöld árnyalat annyira hangsúlyos tud lenni, hogy más nem is nagyon kell hozzá, de ha kell, annyira szerény marad, hogy akár egy színkavalkáddal is keverhetjük.

kep11_11.jpgkep12_7.jpgkep13_4.jpg

 

Tetőtől talpig zöld!

És ennyi... Egyszerűen lehetetlen rosszkedvűnek lenni ilyen outfitekben!

 kep17.jpg

 

Lányok, hölgyek, csak bátran... Éljen a remény és optimizmus, belső béke és harmónia szépséges zöldje!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr6916654128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása