A legújabb trend: fiúleggings

Reggel 7 óra, kávé lefőzve, kezdődhet a nap. Az ember elkezdi végignézni a nagyobb divatoldalakat, mégiscsak tájékozódni kell, hogy mi újság a (divat)világban.

És ez volt az a nap, amikor az olasz Vogue vezércikkének témája a következő volt: „hogyan viseljük trendin a leggingst?” félreértés ne essék, férfiak számára. 

Be kell vallanom, hogy a cikket meglátva az első gondolatom az volt, hogy „megérett a világ a pusztulásra”. Azóta pedig továbbgondolva a témát, még mindig nem tudom, hogy mit gondoljak erről a trendről (?).  

prada.jpgPrada

Nagyapáink még kizárólag háromrészes öltönyben, keménykalappal jártak még focimeccsre is, ma pedig enyhén szólva nem ez a helyzet, szóval végülis az egész divattörténetet végigkísérte az újítás, ami néha kifejezetten furára, meghökkentőre, esetleg egyenesen fájdalmasra sikerült.

Joey mondta a Jóbarátok egyik részében: „Kellőképpen biztos vagyok a férfiasságomban!”  Majd felvette Monica bugyiját és abban ment dolgozni:)

Ez még rendben is lenne, főleg egy tv-sorozatban, de ma, amikor azt látjuk, hogy a pasik kb derékig érő szakállal, mindenhol máshol viszont lézerrel szőrtelenítve jelennek meg, egy picike zavart érzek a nemi szerepek divatban való megjelenítésével:)

Lehet, hogy szegény férfiak így üzennek nekünk, hogy elegük van a „legyél macsó, de azért hozz virágot, sírj nyugodtan ha kell, de szereld meg szépen a zuhany lefolyóját, ne nézz gyengének minket, de fizess az első randin” típusú elvárás-cunamiból, ami szegény fejüket sújtja? 

gucci.jpg

Gucci

Mindenesetre a divatban sikerült kissé megkavarni a férfi-női trendeket… bár végülis miért ne? Ha mi elcsenhetünk a teremtés koronáitól férfiinget, pulcsit, sapkát stb és kombinálhatjuk szupernőies darabokkal, akkor az esélyegyenlőség jegyében ennek visszafelé is kéne működnie? 

Én azt mondom, amíg kellő humorral és öniróniával állunk a divathoz, azaz nem vesszük túl komolyan magunkat, addig kb mindent lehet.

Persze nem biztos, hogy ha valaki így jönne hozzám mondjuk egy állásinterjúra, akkor nem nevetném ki, de ha például Ibizán lennénk, akkor ez a „probléma” meg sem jelenne, hiszen ott a kutya rá se néz az emberre, ha akár rózsaszín tollas fejdíszben, arany fürdőgatyában és hosszú csizmában szalad le reggel kifliért. 

A nagy divatházaknak persze mindig meghökkentő, szuperlátványos, formabontó és pimasz kollekciót kell villantaniuk, néha (?) úgy is tűnik,  hogy mindössze randomszerűen dobálnak egymásra minél furább „ruhákat”, minden átgondoltság, urambocsá jóízlés nélkül… A mostani kollekciókban viszont (a férfileggings ellenére) néhol felfedezhető egy kis humor, önirónia, a háttérben pedig kőkemény tudatosság és átgondoltság.

dolcepradagucci_1.jpg

Dolce&Gabbana, Prada, Gucci

Persze a féfileggings divatját is a pandémia hozta el nekünk, hiszen a pasik is szerettek volna otthon kényelmesen létezni, ezt pedig továbbfejlesztették „utcai divattá”, amikor a sarki kisboltba tett röpke kirándulásokhoz is mindössze egy pár cipőt és egy hosszú kabátot dobtak a leggingses outfitre.

Nyilván Milánóból indult a férfileggings mánia, konkrétan a Prada 2021 tavasz-nyári kollekció kifutóján láttunk először leggingses modelleket, majd ahogy az lenni szokott, Hollywood is kezdte élni a trendet, éspedig az első, aki viselte, nem más volt, mint az amúgy is merész stílusú Shia Labeouf, akit Los Angelesben kaptak le a paparazzik a csodás leggingsben:)

Egy évvel később pedig (szintén LA-ban) a Gucci is úgy érezte, hogy nem kollekció a kollekció fiúleggings nélkül és a Hollywood Boulevardra csupa leggingses modellt küldött.

A Dolce túlméretezett graffiti-pulcsikkal, a Louis Vuitton pedig egyenesen rakott szoknyákkal (!!!) kombinálta a leggingseket.

lv_dolce_jordanluca.jpg

Louis Vuitton, Dolce&Gabbana, Jordan Luca

Ebből a gyűjteményből nekem egyébként egyedül a (számomra máskor kicsit túl cukiskodó) Lanvin jött be, aki a búvárkodás ihlette modelleket küldött a kifutóra 2022 tavasz-nyárra, kifejezetten jópofa és friss ötleteket villantott, akár streetstyle-ban is a fiatalokon simán el tudom képzelni.

lanvin_etro_thombrowne.jpg

Lanvin, Etro, ThomBrowne

Szóval azoknak, akik előző évben nem kísérleteztek még a leggingssel és valamennyire is trendszetternek tartják magukat, most már nincs mentség a visszavonulásra:)

Fiúleggingsre fel?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr3816750554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

senkiember 2021.11.13. 16:43:05

Nekem teljesen mindegy más milyen ruhában jár, csak büdös ne legyen ha szaglótávolságon belül merészkedik. Olyan se legyen ami piszkos, ragacsos vagy fertőző váladékokkal szennyezett és összeken vele olyasmit amit esetleg én is használok. Ha ez a leggings ilyesmi, akkor nincs vele semmilyen problémám.

antisocialnetwork 2021.11.13. 17:30:17

Bjútiful. Hajrá lányok, lehet választani "férfi"-t párnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.13. 18:46:21

Nagyon beleillik az LMBTQ-őrületbe.

Hülye aki elolvassa! 2021.11.13. 21:48:55

A divattervezők nagyrészt melegek. Nekik érthető, hogy ez tetszik.

Real_Time 2021.11.14. 08:29:50

Részemről addig oké amíg lehet normális ruhát, sima farmergatyát is kapni, nem az oroszoktól kell félig illegálisan behozatni.
süti beállítások módosítása