Szexi rock and roll a Dior kifutóján

Új, eredeti és extravagáns kiegészítő jelent meg és vitte a showt a divatvilágban, elsőként a  Dior 2022 Cruise kollekciójában: az ékszerheveder. Nem nyaklánc és nem öv: az ékszerhevederek a valaha volt legrockosabb kiegészítők, ráadásul idén egyszerűen mindennel kombinálhatók.

kep_1.jpg

Bár valamennyire hasonló ékszer-testhámokat és hevedereket már észrevehettünk korábban más tervezőknél is (például a nagy lázadó McQueen-nél, vagy a punkkirálynő Westwoodnál), de ez most valami más. Sporthevederek öntvényére tervezett ékszerövek rockos és „agresszív” változatban fekete bőrrel és szegecsekkel, vagy nemes arany költői interpretációjában virágokkal és pillangókkal. Ruhákon és blúzokon viselve ötvözik az öv és a mellszobor fogalmát: semmi funkcionalitás, csak tiszta dekoráció. 

kep2_69.jpg

A Dior-ház kreatív igazgatója, Maria Grazia Chiuri idén is kiélte költői vénáját a kollekciót kísérő kiegészítők tervezésekor. A 2022-es utazáson a tervező az ókori Görögországot idézi meg nekünk, „a mitológiával átszőtt történelmi valóságot, az isteni nőiség elvében tükröződve, ahol a nő egyszerre harcos, feleség és anya”.

diorcruise2022.jpg

A kollekció sziluettjei (a görög inspirációból érkező „mozgás szabadsága”-üzenettel) kortárs sportruházati stílusban lazák és rugalmasak, a motívumok pedig bátran keverednek. Varázslatos modern mitológia, amely ötvözi a múltat ​​és a jelent.

A ruhákon monsieur Christian Dior régi trópus-printjeinek rekonstrukciói mellett sportos kabátokat, hangsúlyos fehér tornacipőket és az ikonikus ékszerhevedereket mixelve láthatjuk, ahogy Chiuri a sportos műfaj technikai tulajdonságait is a couture-tudatos mesterségbeli tudással ötvözte.A funkcionalitás, a mozgás és a kényelem értékei ezzel beépültek a Dior kulturális örökségébe. 

kep3_58.jpg

Az ékszerhevederek pedig valóságos műalkotások: latex és bőr a legfinomabban megmunkált aranylemez-pillangókkal, melyek felülmúlják Alessandro Michele Gucci-alkotásainak csipkéit és kristályait, egyben elegáns kihívói a Virginie Viard által a Chanel ház számára tervezett láncszíjakkal ellátott öveknek. Ez a feltűnést keltő részlet egyéniséget és extravaganciát kölcsönöz még a farmernek és pólónak, vagy egy "sima" nadrágkosztümnek is. 

kep1_74.jpg

Maria Grazia Chiuri ékszerhevedereit printelt midi ruhával, fehér poplin ingekkel kombinálja, kivillantja a teve kabát alól és megcsillantja a hosszú, éteri, áttetsző selyemruhákon is.  

Íme Róma válasza a franciák je ne sai qoui-jára: lehetőség,  hogy praktikusak és kényelmesek legyünk anélkül, hogy valaha is elfogadnánk az altató egyszerűség kompromisszumát.

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr4316765286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása