Szépséges magyar ékszerek Valentin-napra

Valentin-naphoz közeledve is érvényes az örök bölcsesség, amely szerint „a legnagyobb ajándék mindig a legkisebb dobozban van”.

Ha szeretnél valami igazán szép (és örökké ragyogó) ékszert kapni ajándékba idén, hagyd csak elöl „véletlenül” kinyitva a laptopot, telefont,boldogan útbaigazítalak a legszebb drágaköves ékszerek felé, egytől egyig magyar designerektől.

Íme három ékszerkészítő, akik nemes anyagokkal (általában ezüsttel, 14, vagy 18 karátos arannyal és drágakövekkel) dolgoznak, egyedi és különleges designnal készítenek meseszép ékszereket:

 

Lavan ékszer

Izraeli ékszerész-drágakőfogalaló férj, magyar, szintén szakmabeli feleség, egyenlő csodaszép és top minőségű ékszereket készítő családi vállalkozás.

Mély tűzű gyémántok, éspedig nem csak a klasszik „fehér” színben, hanem a konyaktól a pezsgőn át a kékig, zöldig, sőt feketéig, rengeteg különleges árnyalatban, vevői igény szerint…

lavan3.jpg 

Színes drágakövek, az éjkék zafírtól a vérvörös rubinig, vagy éppen a „London-kék” topáztól a frissen nyírt fű színében pompázó peridotig…

Klasszikus, „hercegnős”, egyköves eljegyzési gyűrűk, teniszkarkötők, nyakékek, (de én már meseszép testláncot is láttam a márkától) gyönyörű fehéraranyban, tökéletes minőségű drágakövekkel…

lavan1.jpgSzéles kínálatból választhatunk, de ha kell, együtt álmodva szuperegyedi ékszercsodákat is alkot velünk, megrendelőkkel együtt az ékszerész-művész házaspár.  

Nyugodtan tegyétek próbára őket és engedjétek el a fantáziátokat, tervezzetek valami igazán agyeldobós bokaláncot, vagy éppen „a viág ilyet még nem látott”-típusú eljegyzési gyűrűt és viseljétek örömmel kedvenceteket egy életen át!

lavan2.jpg

 

LUCART

Sosztarits Luca, egy ELTÉs közgazdaságtan „kitérő” után másoddiplomáját a nagy hírű Budai Rajziskolában szerezte: itt tanult ötvösként és aranyművesként. Azóta követi az álmait és készíti szépséges ékszercsodáit egymás után.

Luca már a gimnáziumban is rengeteg ékszert készített, ahol egy idő után azt vette észre, hogy "nem tudom olyan gyorsan elajándékozni az ékszereimet, mint amilyen ütemben gyártottam az újabbakat”.

luca2.jpg

Drágakövekkel kombinált ezüst ékszereinek fő inspirációját a Balatonból „meríti :), főként a víz és a környező hegyek harmóniája ihleti újabb ékszercsodák alkotására. Ékszereiben jelen vannak a tó virágainak és a hegyek szikláinak és növényeinek motívumai, persze egyedi stilizált formában.

luca3.jpgAz ezüst alapanyag és színes drágakövek kombinációjából így születnek extra ékszercsodák Luca arany kezei által. Erőteljes és messziről felismerhető karakterjegyek, visszafogott, mégis feltűnő organikus mintavilág és szuperkülönleges színek a drágakövekben –Luca minden egyes darabjában megcsodálhatók.

luca1.jpg

 

Ilyés Juli

Lucához hasonlóan Ilyés Juli is pályamódosítás után talált rá az ékszerkészítésre. Bár rokonszakmában dolgozott (több, mint tíz évig volt grafikus és illusztrátor), mégis „csak” 2018-ban szerzett ötvös másoddiplomát. Monumentális darabok, élénk színek,  nemesfém „alap”, karika-, ovális, vagy éppen különleges absztrakt forma és a védjegynek számító aranyfüst –Julinál mindig találunk aktuális kedvenc ékszert.

juli3.jpgIgazi beleszeretős alkotások, amelyek mindegyike egyedi darab, tehát garantáltan nem jön szembe az utcán, miközben a karakterjegyek már messziről felismerhetők.

juli1.jpgFőleg a fülbevalók pazarok, de egy óriás medállal sem nyúlhatunk mellé… sőt, ha garantáltan extra és feltűnő eljegyzési gyűrűt szeretnénk, Juli alkotása elkísér minket nagymamakorunkig és tovább… valószínűleg addigra már „kölcsönkéri” majd az egyik jóízlésű lányunoka, így örökítve a magas művészetet generációkon keresztül, ameddig csak szeretnénk.

juli2.jpg

Megcsodálnád a legszebb drágaköves ékszereket? Szeretnéd hercegnőnek érezni magad és végigpróbálni az arany, gyémántos ékszercsodákat? Esetleg a párodat küldenéd…?

A designerek szeretettel várnak a Wamp designvásáron a Bálnában, igazi last minute Valentin-nap előtti ékszervadászatra, február 13.-án!

 

 

A cikk elkészítését nem támogatta a WAMP, de szeretem a magyar designereket és ahol tudok, tájékoztatok az új tehetségekről, vagy a nagy mesterek újdonságairól.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr3016823810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása