Pezsgő könnyedség, optimizmus és barackok: Peach Fuzz
Pezsgő könnyedség, optimizmus és barackok: Peach Fuzz

Bár az időkép próbálkozik, ijesztget minket a tél utolsó kísérleteivel, de már mindannyian érezzük, hogy nincs mese, itt a tavasz.

A csípős reggelek után végre napfényben fürödhetünk, a nehéz télikabátok pedig visszakerültek a szekrényekbe, átadva helyüket az átmeneti, vagy egyenesen tavaszi könnyű ballonkabátoknak.

És ha várva várt tavaszunk egy szín lenne, vajon milyen színt választana magának?

Szerintem valami nagyon hasonlót, mint amelyiket a ...

Athleisure, ballet core: az ősz könnyeden szexi divattrendjei
Athleisure, ballet core: az ősz könnyeden szexi divattrendjei

Micsoda? Athleisure, balletcore? Nem, nem tanultam meg kínaiul:), és nem is új koktélrecepteket hoztam, hanem az ősz két vezető divattrendjét szeretném bemutatni nektek. Kényelmesek, lazák, jól variálhatók és csinosak. Íme:

Athleisure –arany középút az elegancia és a funkcionalitás között

A sportos és street style elemeket harmonikusan kombináló, szuperlaza athleisure tökéletes az októberi hűvösebb, kuckósabb napokra. Sajnos az irodába, üzleti ...

A jó öreg elegancia és a régi pénz divatja
A jó öreg elegancia és a régi pénz divatja

Ha idén ősszel csak egyetlen divatirányzatra figyelünk fel, nagyon valószínű, hogy az ún old money stílus lesz az.

„Az elegancia mindig suttog, sosem kiabál” –tartja a mondás.

Ehhez képest mondjuk idén ősszel az összes divatmagazinban, editor ajánlásban, social mediában, fast fashion boltok állványain stb mindenhonnan az ún. „old money stílus” tolakodik elénk az összes többi trend előtt… De hát végülis léteznek rosszabb dolgok is annál, mint ha ...

White on white: meddig izgalmas a teljesen fehér outfit?
White on white: meddig izgalmas a teljesen fehér outfit?

„A fehér nem szín, a fehér maga az élet”.

Jól tudjuk ezt nyáron mindannyian, hiszen ebben az évszakban a fehér minden formája és a hófehértől a törtfehéren át a tojáshéjig minden árnyalata óriási kedvenc.

A színelmélet szerint a fehér a legtisztább és legtökéletesebb szín. A színek alapja és királynője. Az ártatlanság, a tisztaság színe, a tökéletesség, a béke és bölcsesség megtestesülése.

kep10_23.jpg

Fehéret? Labor day előtt!

Labor day, ...

Gyönyörű és bátor Agneskovacs Brave kollekciója
Gyönyörű és bátor Agneskovacs Brave kollekciója

Bátorság –egy szó, ami annyi mindent jelenthetne: életünk hitvallását, mindennapi mantránkat, segítséget a nehéz időkben… mégis a többéves Covid és a borzalmas háborús helyzet elkoptatta, kicsit „megfakította” a bátorság igazi értelmét.

Csodás kampányával hozza vissza a bátorságba és a szépségbe vetett hitünket az Agneskovacs Brave kollekciója .

kep8_38.jpg

Hölgyeim és uraim, íme a magyar divattörténet egyik legszebb anyaga , amely jóval túlmutat a ...

Elrepít a tavasz szexi divatja
Elrepít a tavasz szexi divatja

A tavasz szépséges meglepetése, csodás ellenpontként a Covid, bezártság, depresszió és minden utáni felszabadultságot közvetítő légies, csodás, gyönyörűséges airy style .

kep7_39.jpg

Persze nem a Carrie Bradshaw-féle tüllszoknyára gondolok, amit legnagyobb rémületemre még ma is látok felnőtt embereken…

(Véleményem szerint a tüllszoknyának úgy 8 éves kor fölött az egyetlen létjogosultsága, ha Fekete Hattyúnak öltözünk egy jelmezbálon). 

Ehhez ...

Breton csíkok a tavaszi divatban
Breton csíkok a tavaszi divatban

Már tavaly kezdtek ellepni mindent, de idén, különösen így kora tavasszal már szinte nincs hova menekülni előlük: mindenhol, de tényleg mindenhol szembejönnek velünk a breton csíkok .

Egyszerűen imádjuk őket, abszolút alapdarabjai lettek a ruhatárunknak. Lezserek, csinosak, kényelmesek és alakformálóak. Magukban hordozzák a szabadság és a kalandok üzenetét, karakteresek, öltöztetnek, és rengetegféleképpen kombinálhatóak. 

 

kep2_78.jpg

A pesti utcák ...

Tiramisu haj: a tavasz legdivatosabb frizura trendje
Tiramisu haj: a tavasz legdivatosabb frizura trendje

Az utóbbi években a hajdivatok és trendek majdnem annyira gyorsan jönnek-mennek körülöttünk, mint a divathetek újdonságai: ombre, balayage, margarin szín (!), esetleg blorange, fazonban pedig pixie, shag, cheugy, mullet, wolf cut, vagy éppen buterfly cut, stb. csak kapkodjuk a fejünket (hogy stílusos legyek).

Az olasz Vogue szerint pedig idén tavasszal nem más lesz az új őrület, mint a tiramisu haj .

kep3_66.jpg

Mondjuk ez pont egy szép, természetes árnyalat, tényeg csak ...

A kora tavasz legnagyobb divattrendje
A kora tavasz legnagyobb divattrendje

A 2023-as tavasz-nyári kifutók főszereplője kissé ismerős lehet, a 2000-es évek elején már egyszer imádtuk: all jeans look , vagyis farmer farmerral , tetőtől talpig!  

kep1_81.jpg

Ahogy 2001-ben Britney Spears és Justin Timberlake összehangolt „farmer-farmerral-és még több farmerral”-lookját az egész világ imádta, ugyanígy lesz idén is: a tavasz-nyári bemutatók, sőt az idei street style főszereplője is csakis a total farmer. ( Bár Justin egy interjúban – egykori ...

Erőtlejes optimizmus: 2023 színe a divatban
Erőtlejes optimizmus: 2023 színe a divatban

A Pantone Intézet a borzasztó 2022-es év utáni optimista reményre építve választotta ki a 2023-as év színét, amely idén a vadonatúj Viva Magenta árnyalat lett.

Nem, nem a jól ismert „egyszerű” magenta, hanem Viva Magenta

Az (eredetileg nyomtatócég) Pantone minden évben decemberben kihirdetett következő Év Színe valamennyire trendelőrejelzésnek is tekinthető a divatban, ugyanakkor főleg nyilván a társadalmi trendek és az azok alapján megfogalmazható ...

süti beállítások módosítása