Batikolt, a nyári szezon retro divatőrülete
Batikolt, a nyári szezon retro divatőrülete

Már anyukáink, sőt, fiatal(os)abb nagymamáink is viselhették…

A batikolt minta ugyanis már Woodstockban menő volt és a hippidivattal beszivárgott a trendek közé,  ám a legnagyobb sikereit a 80-as, 90-es években aratta . Erre már akár mi is emlékezhetünk, mi például a barátnőimmel kislányként apukáink kiselejtezett pólóit fehérítőztük-festettük lelkesen és ugráltunk boldogságunkban, amikor valami batikoltra emlékeztető „minta” sikeredett belőle.

...

Tizenévesektől hatvanévesekig imádják a magyar cipőkirálynő alkotásait
Tizenévesektől hatvanévesekig imádják a magyar cipőkirálynő alkotásait

Egy darabka cipőmennyország fogad a budai multibrand üzletben, ahol Tóth Eszter cipőcsodái láthatók. Fekete, tűzpiros és fenyőzöld bakancsok, babakék pomponos papucsok, gyönyörű natúr, minimál espadrilles cipellők –mind különböző stílusú és mégis kilométerekről látszik rajtuk: semmi más nem lehet, csakis TE Shoes. 

Alig vártam, hogy kifaggathassam, aki ezeket a gyönyörűségeket készítette, így -nagy nehezen elszakadva a cipőktől- elmerültem Eszti ...

Vadonatúj, frissítő nyári trend: szalma kiegészítők
Vadonatúj, frissítő nyári trend: szalma kiegészítők

A nyári napsütésben (igen, állítólag ilyesmi is lesz idén) amikor már szemkáprázást kapunk a sok neontól, felfrissülhetünk egy idén nyáron legalább annyira menő és laza trenddel: hódít a natúr stílus . Jó barátaink lesznek a bézsek, fehérek, karamellek, a laza szabásvonalak, a természetes(nek tűnő) textúrák,  ezen belül különösen a szalmából készült kiegészítők.

Jöhetnek a trendi inspirációk? Íme:

Szalmakalap

Már egy pár éve velünk ...

Az ezredforduló divatja újragondolva: az idei nyár legnagyobb durranása
Az ezredforduló divatja újragondolva: az idei nyár legnagyobb durranása

A 90-es években kezdte hódító útját és velünk maradt az új évezred elején is. Az ezredfordulón a hálóingre emlékeztető fényes szaténruhák ellepték a nyári partykat és a vörös szőnyeges eseményeket is, szinte mindannyiunknak lapult legalább egy ilyen ruha a szekrényében.

Mivel az elmúlt években folyamatosan retro lázban égünk, várható volt, hogy pont ez az őrület nem fog kimaradni a sokadik virágzásukat élő divattrendek sorából. Szóval idén ...

Különleges karikagyűrűk
Különleges karikagyűrűk

Május a szerelem hónapja.Sokan választják ezt a hónapot eljegyzésre, esküvőre, vagy a nyári esküvőkhöz ilyenkor szerzik be a karikagyűrűket, amelyek a legismertebb és legelterjedtebb szimbólumai két ember összetartozásának. Maga a karika forma is a házasságban egymásnak hűséget fogadó nő és férfi örök szerelmét szimbolizálja. Nincs eleje, sem vége, elvileg nem szabad megtörni sem kövekkel, sem véséssel, hogy a házasságban se legyenek majd törések.

...

Ajándékozz ékszert Anyák Napjára!
Ajándékozz ékszert Anyák Napjára!

Idén a szokásos virág-csoki kombó helyett ajándékozd anyukádnak minden nő legjobb barátját, vagyis egy szép bizsut, vagy nemes ékszert !

Egy-egy szép ékszer egész életünkön át megmarad, anyukád minden nap viselheti és mindig rád gondolhat , amikor felveszi. Akár minden évben kiegészítheted egy újabb darabbal és így építhetsz kollekciót , anyukád örömére.

Fontos, hogy mivel örök emléknek szánod az ajándékot, maga az ékszered is jó minőségű ...

Berki Krisztián csak tőle fogad el styling tanácsot
Berki Krisztián csak tőle fogad el styling tanácsot

Diplomáját szépen elhelyezte a fiókban, majd személyi stylistként kezdett dolgozni, persze a ranglétra legaljáról felverekedve magát. Divatblogja sok ezres olvasótábora mellett az egy éve elkezdett Instagramján is egy majdnem  11 ezer fős, rendkívül aktív közösséget sikerült építenie, akik napi rendszerességgel várják a „Csillu-inspirációt”.

Az interjúnkra  egy nagyon dögös casual szettben, szépen sminkelve érkezik és elegánsan a kávézóasztal ...

Mi az a divat-PR? Egy csillogó szakma kulisszatitkai
Mi az a divat-PR? Egy csillogó szakma kulisszatitkai

Az átlagembernek valószínűleg nem világos, hogy mit is csinál pontosan egy divat-PR szakember, sokan azt gondolják, hogy a munkája kimerül a celebekkel pezsgőzésben és divatos ruhák válogatásában. A valóság persze pont az ellenkezője: egy jó divatpíáros egyszerre csúcs rendezvényszervező, könyvelő, újságíró, stylist, pszichológus és logisztikai menedzser. Nem véletlen, hogy Magyarországon ennyire kevés az igazán jó szakember, akikért szinte verekednek a ...

Neonparádé a tavasz-nyári hétköznapokra
Neonparádé a tavasz-nyári hétköznapokra

Talán a Prada 2018 őszi-téli bemutatóján kezdődött, amikor a téli szürkeségbe belenyugodni nem hajlandó Miuccia csupa-csupa neonszínű darabot küldött kifutóra…

Idén pedig már a Versacétól  egészen az amúgy inkább konzervatív Burberry-ig mindenki beépítette a tavaszi kollekcióba valamelyik izgalmas neon színt.

burberry1.jpg 

Nyilván ez a trend is hipergyorsasággal leszáguldott a kifutókról a street style-ba, és elárasztotta a fast fashiont is. A boltokból ...

Hajbavalók nyara
Hajbavalók nyara

A nagy nyári trendelőrejelzésektől a legnagyobb divatházak nyári kollekcióiig mindenhol láthattuk, de már a fast fashion boltok polcait is elárasztotta a hajbavaló-cunami . Óriás hajpántok, hullámcsatok, kiskendők a hajban, gyöngyös, virágos, csíkos, színes, mindenféle hajdísz kapható, csak győzzünk válogatni! Idén a cipők, vagy a táskák, esetleg a statement ékszerek helyett minden a hajdíszekről szól!

Mutatom az inspirációt:

 

Hullámcsatok ...

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Mom Loves Diamonds

Öltözködési, ékszerviselési tanácsok egy ékszermániás anyukától, nem csak anyukáknak. Inspiráló interjúk, outfitek, trendek, divat, ékszertippek, és más csajos témák...