Karácsonyra elegáns, szilveszterre szexi a textilek királynője

Az a szépséges bársony: eddig „nagymamásnak” számított, idén viszont ultramenő lett.

A fast fashion boltok tele vannak vele, akár joggingot, akár estélyit keresünk; minden divatmagazinban és blogon ezt látjuk, és még céges karácsonyi buli sincs nélküle!

A 90-es években már volt egy diadalútja, főleg estélyinek és partiruhának hordtuk szívesen. Bár egy picit vigyázni kell vele, hiszen optikailag nem éppen karcsúsít, viszont annyira szépen deríti az arcot és olyan kellemes viselet, hogy nem csoda, hogy imádtuk!

Aztán a 2000-es évek plüss melegítőruha-őrületére is emlékszünk még, aki adott magára, annak volt ilyen a szekrényében, sokan pedig a plüss melegítőben járkáltak egyszerűen mindenhová.

Ha karácsonyra valami igazán szépet szeretnénk, vagy éppen szilveszterre egy dögös ruhát, de a két ünnep között is szeretnénk valami simogatóan puhát hordani, ezt mind megtehetjük: minden, de minden van bársonyból!

 

Sportos stílus

Akár a nosztalgia jegyében joggingot keresünk, akár csak egy vékony bomberdzsekit dobnánk magunkra, vagy éppen a melegítőfelső újragondolt verziója illik az aznapi szettünkbe, a bársony variáció mindegyikből tökéletes!

sport1_1.jpgsport2_1.jpg

 

Blézerek

A klasszikus bársonyzakó, ami 3-4 évente megjelenik a ruhatárunkban. Van, amikor csak feketét, vagy éppen bordót, nagy ritkán sötétkéket találunk belőle, de idén a színskála szinte minden színe divat.

blazer1.jpg

 

Koktélruha

Bársonyból azért mégiscsak egy koktélruha az igazi. Rengeteg szín és fazon van most belőle, a legdivatosabbak a 90-es évek utánérzései, a nyitott vállú, felsliccelt, klasszikus tubusruhák. Sajnos láttam egy-két „olcsónak tűnő”, nem igazán minőségi darabot is belőle, de egy kis keresgéléssel igazi szépségeket is lehet találni!

dress_short.jpgdress_short2.jpg

 

Hosszú estélyi

Az outfitek királynője. Elsőre kicsit ijesztő, hogy a nehéz bársonyból hogyan lehet valami könnyed, lágy esésű, modern szépséget varázsolni, de mivel a bársony most ekkora divat, a legnagyobb divatházak is legtöbbször ezt használják a 2018-as téli kollekciókhoz. Elie Saab-tól az Atelier Versace-ig rengeteg márka kínál szebbnél szebb estélyi csodákat a téli ünnepekhez.

longdress2.jpg 

Ha idén nem is lenne kedvetek:) couture ruhába bújni szilveszterre, nézzetek szét a plázákban és válasszatok valami igazán szépségeset, természetesen csakis bársonyból!

 

 Képek köszönettel a Pinterestről

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr3313518267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása