Színek és önkifejezés: 2018 nyári napszemüvegdivat

Napszemüveget hordani muszáj, ez nem kérdés. A nyarak egyre forróbbak, a nap egyre vakítóbb,  oda kell hát figyelnünk a megfelelő fényvédelemre. Szerencsére egy napszemüveg szuper kiegészítő, ha kell, kiemeli, vagy éppen teljesen megváltoztatja a megjelenésünket.

Néhányan cipő-, mások táska-, vagy éppen ékszermániások:), sokan pedig a napszemüvegeket gyűjtik. Egy szemüveg mindig segít, ha nem volt időnk eleget aludni, vagy éppen hajat stylingolni, a ruhákkal ellentétben nem lehet kihízni, vagy elszakítani.

Kifaggattam hát napszemüvegguru barátnőmet, Anitát, a napszemüvegmennyország marketingesét arról, hogy milyen napszemüveg divat várható idén, mit viseljünk, ha igazán trendik akarunk lenni:

Az idei nyáron minden a színekről és az önkifejezésről szól. Óriási trend lesz a fesztiválos, sportos stílus, de legalább ennyire divatosak lesznek a díszes, extravagáns, vagy éppen az óriási lencsés, letisztult darabok is. Stílusban idén nem nagyon lehet mellélőni, mivel tulajdonképpen minden divat, a cicástól kezdve a kerek, szívecskés, vagy éppen a „mátrixosan” keskeny stílusig.

 sun3.jpg

Az egyik legnagyobb őrület idén a tükörlencsés napszemüveg. A sportos márkák, mint pl az Oakley és a Ray Ban már évek óta elkényeztetnek minket tükörlencsés, színes darabokkal, de idén már a legnagyobb, klasszikus divatházakat, mint pl a Prada és a fiatalos Miu Miu is elkezdte elárasztani -extravagánsabb formában- a tükörlencsés napszemüveg hadsereg. A Bulgari pedig idén nyáron kezdi piacra dobni a kívülről díszített lencsés szemüveget. Ezekből a látásélményt nem zavaró, jópofa, különleges darabokból is nagyon sokat fogunk látni a fesztiválokon, vagy a medencés partykon is. 

És persze színek, színek, színek! A nagyon erős színek, mint a piros, zöld, sárga,  rózsaszín, vagy éppen az egy  lencsén belül kevert élénk színek mellett megjelentek a divatban a pasztellszínű darabok is.

sun4.jpgsun7.jpg

Például az említett Miu Miu nagyon sok pasztellszínű napszemüveget kínál, de mondjuk a Dolcénál is találunk idén főleg púderes lila árnyalatokat.

sun6.jpg

És persze muszáj megemlíteni a nagy klasszikusokat is, ugyanis idén a klasszikus sötétbarna, esetleg sötétlila, vagy sötétkék és fekete, letisztult napszemüvegek is kifejezetten divatosnak számítanak. A napszemüvegek „kis feketéje”, a Prada, Bulgari, Tiffany stb. bármelyik modellje mindig, így idén is tökéletes választás.

sun1.jpg

Ha csak egyetlen szemüveget tudunk venni, akkor ilyen „kis feketét” válasszunk: az arcbőrünkhöz illően fekete, vagy sötétbarna, egyszerű fazonú, se nem kocka, se nem kerek, épp csak egy picit cicás formájú  szemüvegünket bárhova bevethetjük: az esküvőktől kezdve a sportos alkalmakig mindig tökéletes, de akár egy fesztiválon, vagy a Balaton közepén is szuper.  Ráadásul egy ilyen „kis fekete” évek múlva is nagy kedvencünk lehet: nem fog kimenni a divatból és ha odafigyelve ápoljuk, tökéletes állapotban tudjuk megőrizni és hosszú évekig viselhetjük.

sun2.jpg

Az időtállóságot viszont sajnos még a napszemüvegek esetében is elrontja, ha sokat hízunk. Ha valakinek kikerekedik az arca, akkor a szem alatti terület is hízik és hozzáér a szemüveghez, ezáltal bepárásodik. Emiatt ha sokat hízunk, akkor akár 2 egymást követő évben is cserélni kell a szemüveget.

Persze amíg a nők akár minden stílusú outfithez másik napszemüveget párosítanak, addig a pasik azért általában szerényebben választanak. A magyar férfiak leginkább a klasszikus és sportos darabokat szeretik, mint pl az Oakley, vagy a Ray Ban. De az ő esetükben is –szó szerint- színesedik a paletta, az imádott Ray Ban is kijött rengeteg színnel és a megszokottnál merészebb modellekkel. A fiatalok viszont felveszik az extravagánsabb szemüvegeket is, pl a Gucci és a Prada idei kínálata már kimozdítja a sportos komfortzónából a teremtés koronáit is.

sunman.jpg 

Tetszik az idei színes, változatos napszemüvegdivat? Szívesen megnéznéd a legújabb modelleket? Nézz körül a napszemüvegmennyországban ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr2514062527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása