A tél legkülönlegesebb ékszertrendje

Érdekes trend jelent meg a közösségi médiában és a magazinokban: a nyári szandálok után a magassarkú cipőket, sőt, a bokacsizmákat és bakancsokat is hangsúlyos bokaláncokkal párosítják a divatanyagokban.

A trend első kifutós megjelenése talán a Miu Miunál volt látható.  Persze a Pradától amúgy is megszokhattuk a formabontó és úttörő kollekciókat, a divatház fiatalos almárkája számára pedig egyszerűen kötelező minél újítóbb, akár meghökkentő, pimasz lookokat alkotni, lehetőleg érdekes és szuperegyedi párosításokkal, mint például a téli (vagy legalábbis őszi magassarkú) cipő –bokalánc páros.

kep1_38.jpg

A street style-ban ugyan még nem igazán látjuk ezt a trendet, de valószínűleg erre sem kell majd sokat várni.

Egyébként (ékszermániásoknak kötelező tananyag:)) a bokalánc alapvetően indiai ékszer, de a török területeken, a Közel-Kelet számos részén is máig nagyon közkedvelt, kiemelt jelentőséggel bíró ékszer. Az indidai tradíció szerint a bokalánc annyira fontos, hogy az eljegyzési gyűrűhöz hasonló jelentéssel bír. Régen ha egy nő a bal bokáján viselte az ékszert, akkor foglaltnak számított, ha pedig a jobb bokáján, akkor még szabad volt. Bokaláncot hordtak a hastáncosok is szerte a világban, éspedig egyfajta csengőkkel ellátott, passzentos darabot, ami a láb mozgásának ütemére adta ki csengő hangjait.

Mára mindebből nem sok maradt, egyszerűen csak szeretjük a bokaláncokat, főleg nyáron. Néhány rajongója pedig nem nyugodott bele az évszakváltással a kedvenc ékszer mellőzésébe, így megszületett ez a szép kis hibrid, lehet vele télen is csillogni-villogni. Szuperül feldobhatjuk vele a kissé unalmas céges karácsonyi partykat és akár szilveszterre is dögös választás lehet.

Az aktuális ékszerdivatnak megfelelően a minél vastagabb arany, és/vagy a minél csillogóbb darabok a legdivatosabbak.

 

Arany feketével

Legtöbbször fekete, vagy natúr színű cipővel párosítva láthatjuk a bokaláncokat, éspedig a chunky, azaz vastagabb, hangsúlyosabb fajtát. Főleg magassarkúval mutatnak jól, de egy bevállalósabb bokacsizmához is dögös lehet ez a párosítás.

kep2_36.jpgkep3_29.jpg

Natúr ragyogás

A fekete mellett a natúr színskála lépőivel mutatnak legszebben az arany bokaláncok. Csupán egy picike újítás, hogy az esti színházas, vacsorázós program, esetleg buli alkalmával feldobunk egy bokaláncot és mégis hatalmasat szól!

kep4_30.jpg

Csillogó-villogó

Túlzások persze ebben a trendben is megjelentek. A csillogó edzőcipőhöz választott csillogó  kövecskés műanyag  valószínűleg sokaknál kiüti a biztosítékot, de szerintem egy ilyen cipőhöz tulajdonképpen már mindegy:), ez pedig amúgy is egy vicces trend, szóval végülis miért ne?

kep5_26.jpgkep6_19.jpg

Nyár előtt…

Persze a bokaláncok azért egy-egy szép szandállal párosítva a legszebbek. Van egy olyan érzésem, hogy nyáron nagy divat lesz a "cipőbokalánc", szóval nyugodtan be lehet újítani már most egy-egy feltűnő darabot és egy téli nyaraláskor, vagy beltéri programon, esetleg szilveszterkor bevetni.

 kep7_13.jpg

 

Magyar trenddiktáló

Bár hosszas kutatómunka után sem sok külföldi kollekcióban láttam bokaláncos cipőket, nagy örömömre magyar kedvencem, a TEShoes nemcsak beépítette a trendet a legújabb kollekciójába, hanem egyenesen bokaláncos bakancsra építette a legújabb kampányát. Eszti szénfekete lakk bakancsaihoz kínál (az idei divat szerint) vastag arany bokaláncot, szigorúan csak az egyik lábra. Amikor pedig arról kérdeztem, hogy az ötlet valami nemzetközi trend alapján jött inspirációra született-e, felvilágosított, hogy ellenkezőleg:)

„Teljesen saját ötlet alapján készítem a bokaláncos bakancsokat, az inspiráció pedig csak egy optikai csalódás volt. Milánóban sétálva megláttam valakin egy menő, messziről csillogónak tűnő bakancsot. Távolabbról nézve úgy tűnt, mintha az egyik bakancson egy bokalánc lett volna, de ahogy az illető közelebb jött, láttam, hogy nyoma sem volt bokaláncnak, szóval képzelődtem:) Viszont ekkor eszembe jutott, hogy miért ne készíthetnék én ilyesmit?

Street style-ban nem nagyon láttam egyébként máshol ilyet, főleg a téli cipők-csizmák bokaláncos párosítását, de nekem tetszik."

snapseed.JPG

Nos, nemcsak Esztinek, hanem nekem is és remélem, még sok mindenkinek tetszik ez az újító trend. A TEShoes láncos bakancsait mindenesetre már most kapkodják, szilveszterkor pedig mi is kipróbálhatjuk a kedvenc (vastag) bokaláncunkat egy dögös magassarkúval és szépséges kisruhával. Egész este számolhatjuk majd a bókokat, az új évben pedig igazán ragyogóak lehetünk:)

 



A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr1415341162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása