Spritualitás és józanság: február köve az ametiszt

Minden hónapnak megvan a maga saját drágaköve, amelyiknek fontos üzenete van az abban a hónapban születettek számára az életükről és a jellemükről is. 

Februárnak, a farsangok és bálok hónapjának drágaköve az ibolyaszínű ametiszt.

kep1_41.jpg

Ennek a csodás drágakőnek a színe a szinte teljesen átlátszótól a legsötétebb lilákig terjed, gyakran egyetlen kövön belül is több lila árnyalat megfigyelhető. Sokszor akár a teljes lila-skála,a törtfehértől a sötétliláig megtalálható egyetlen kőben.

kep2_39.jpg

Az ametiszt a spiritualitás köve, valamint az asztrológiában a józanság szimbóluma.
A régi időkben részegség és az esztelen szerelembe esés elleni kőként viselték…

Már Arisztotelész is ajánlotta az ametisztet a józanság megőrzésére. Az ókori görögöknél nagy dínomdánomokra készülve a gazdagok ametisztékszereket hordtak, de gyakori volt az ametisztből készült kupa is.
Lelki békét, őszinteséget és gondoktól mentes életet ígér (ne kérdezzétek, mi alapján:))
A középkorban a szerelmi hűség szimbólumának tartották, illetve a szenvedélyek kövének is nevezték.
A sötétebb színű ametisztkövek erősítik a konstruktív gondolkodást és az ennek megfelelő cselekvést, viszont spirituális vonalon főként a világosabbak erősítenek minket.
Az ametiszt nagyrészt a tudaton keresztül hat, javítja a hibás gondolati mintákat, tisztábbá teszi az érzékeket, erősíti az intuíciót, fokozza a tudatosságot és a koncentrációt. Növeli a testi erőt, az önbizalmat, kiválóan használható a meditáció elmélyítésére. Tudatunkra ébreszt, segíti felismerni a spirituális fejlődésünk útját.

kep3_32.jpg

A gyémánt társaságában különösen jól érvényesülő ametiszt ékszereket Hollywood hölgyei is szívesen kapják magukra a vörös szőnyeges megjelenésekkor...

kep4_33.jpg


A csodás (fél)drágakő pedig az ékszerészek mellett a játékos kedvű Diamond Cutters International nevű céget is inspirálta, éspedig a világ legdrágább Rubik-kockájának megalkotására, amely egyben a világ egyik legdrágább játéka is. A 8500 munkaórás erőfeszítéssel elkészített darab értéke mintegy 2, 5 millió dollár.

A 18 karátos aranyból formált kockák mindegyikét 25 ékkő díszíti. A színeket 185 karátnyi gyémánt, zafír, smaragd, ametiszt és rubin felhasználásával oldották meg. (Az eredeti Rubik-kocka piros, zöld, kék, narancssárga, sárga és fehér színeit is némileg meg kellett emiatt változtatni).

rubik.jpg 

Kedves Februáriak, a báli szezonban viseljetek ametisztet, akár ruhában, akár persze ékszerekben…
Ha valakinél megelőzi, vagy elűzi a másnaposságot, kérem, azonnal írjon:)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr4315448852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása