Ismerd meg őket! 3 top magyar ékszertervező

Valentin-nap előtt, főleg az utolsó napokban kígyózó sorokat látunk az ékszerboltok előtt és persze az érdeklődők 90%-ban férfiak. A hölgyeknek általában marad az álmodozás (milyen jó lenne egy kis dobozt kapni, benne valami csillogó szépséggel)…

Íme három magyar ékszertervező, akik nemcsak hogy felveszik a versenyt a világmárkákkal, hanem egyediségben, kifinomultságban és vagányságban is egészen különleges kedvencek lehetnek az ékszerdobozunkban hosszú évekig.

 

EmmaVano

Letisztult, minimál design, "tiszta" alapanyagok, egyedi szövegezés

A kis családi, illetve „házaspári” vállalkozás alig egy éve alakult, de egyedi tervezésű és gravírozású ékszereiket már most szó szerint kapkodják a vásárlók.

Titkuk az egyediség mellett a megfizethetőség is, és persze a szépséges formák. A hipoallergén orvosi fémből készült, abszolút személyre szabható ékszerek minimál designnal, arany, ezüst és rozé színből készülnek.

A feleség, Beatrix, aki régebben a bizsu ékszerek nagy rajongója volt, egyszer a sok bizsu „helyett” kapott ajándékba egy igazi kedvencet. A csodás karkötőt, külön neki szóló idézettel rögtön a szívébe zárta és mindig, mindenhová viselte. Szépséges kedvencét viszont sajnos hamarosan el is veszítette valahol, így attól a naptól kezdve addig nem nyugodott, amíg el nem tudta készíttetni saját magának. És ezzel megszületett az EmmaVano brand…

Ma pedig már nincs olyan alkalom, amelyre ne találnánk a márkánál valamilyen egyedi szépséget, legyen az Valentin-nap, egy legjobb barátság megünneplése, gyerekszületés, vagy akár „csak” egy koszorúslány-felkérő buli.

Katt a képre a galériáért!

A márkának egyébként érdekes módon nem csak a „férfi ajándékot vesz nőnek” típusú megrendelései vannak, hanem legalább annyi páros ékszert is keresnek a vásárlók, éspedig általában az urak azok, akik szeretnének „ugyanolyan”, vagyis páros ékszert viselni szívük választottjával.

Ez persze érthető, hiszen amellett, hogy óriási a hiány a letisztult designnal készült, luxus minőségű és mégis megfizethető férfiékszerekből, ezek az ékszerek ráadásul egyszerűen gyönyörűek. A karkötők, nyakláncok, vagy gyűrűk egyik darabja rejti a szöveg, vagy rajz (általában stilizált szívecske) egyik felét, a másik darab pedig a másikat, de vannak „páros köves” ékszerek is, két, egymásra „rímelő” színben pompázó kővel.

Beatrix szerint egyébként mostanában a névvel ellátott hasáb medálos nyakláncokat keresik a legtöbben, akár anyukáknak, a gyerek(ek) nevével, akár az apukák számára.

A „neves” darabok mellett pedig rengeteg megrendelés érkezik motivációs ékszerekre. A harcosabb hölgyek egyszerűen imádják a „ Soha ne add fel! Küzdj tovább!”- típusú karkötőket, amelyek akár egy futóversenyen is meg tudják adni a végső motivációt, nem beszélve egy-egy nehezebb tárgyalásról.

„ A történetet mi kezdjük el, de nálad a befejezés” –EmmaVano szlogenjét érdemes megjegyezni és figyelni a márkát, ha szeretjük a kreatív és különleges szövegeket, gyönyörű formákba öntve.

kep1_42.jpg 

Dorivisy

Izgalmas kortárs művészet pompás ékszerek formájában

Visy Dórit és mesés alkotásait minden igazi ékszerrajongó ismeri. Kollekciói amellett, hogy izgalmasak és persze gyönyörűek, mindig kiemelkedően értékes gondolatiságot hordoznak. Egy dorivisy ékszert viselni kinyilatkoztatás: szépérzékről, spiritualitásról, az örök értékek kereséséről mesél minden egyes darabja.  

Dóri esetében nem is igazán kollekciókról, főleg nem szezonalitásról és trendekről, annál inkább egyediségről és üzenetekről beszélhetünk.  

Katt a képre a galériáért!

Legfrissebb kapszula”kollekciói”, a Jade Shelter, majd annak testvérkollekciójaként az Egshell kollekció is a slow life jegyében, pazar anyaghasználattal és szívet melengető gondolatisággal született meg. 

„Vannak olyan tárgyaink, amelyek extra törődést és odafigyelést igényelnek. Nos, ez a kollekció, ez igazán az! Az ékszerek pici sziromformáinak kalapálása egy nagyon lassú és meditatív folyamat, ahogyan (természetesen egyesével) készülnek. Hosszú órák eredménye már maga a forma kialakítása, ezek elkészítése után pedig egy 24 karátos burmai aranyfüstöt helyezek el az ékszerbe. Az aranyat még Burmából, az ottani utam során hoztam haza magammal. Maga a forma is viszonylag sérülékeny, az aranyfüst viszont borzasztóan az. Innen a név is: a pici, finom, delikát kis arany „morzsákat” palástolja, védi az egshell forma. Az ezüst és arany párosítása pedig egy barátságos melegséget ad a designnak” –meséli Dóri.  

Az Egshell mellett pedig másik ikonikus kollekciójának, az Ocean Glass kollekciónak darabjai a mai napig a legkeresettebb ékszerei közé tartoznak. Természetesen a mondanivaló és az üzenet itt is legalább annyira fontos, mint maga a forma.

Az anyaghasználat feszültsége itt szinte robban, ahogyan a 14 karátos arany gyűrűkbe óceán által csiszolt üveghulladék kerül. „Mindig nemes anyagokkal kombinálom az óceán üvegeit. Az aranyba tulajdonképpen egy szemetet foglalok, amelyből egy kincs, egy újjászülető élet keletkezik. Fel akartam hívni a figyelmet a környezetszennyezésre, éspedig egyedien elegáns módon.”-magyarázza a művész.

És Dóri nemcsak egyedi ötletével, hanem konkrét felajánlással is tesz az óceánok tisztításáért: minden értékesített gyűrű árából 5 000 Ft-ot egy, az óceánok tisztításával foglalkozó alapítvány, a Parley egyesület számlájára utal, ezzel is hozzájárulva az élhetőbb, fenntarthatóbb környezethez.

248095-dorivisy-ekszerek_640.jpg 

Ruszkai Jewellery

Káprázatos karrier után még ragyogóbb visszatérés

Ruszkai Orsi monumentális gyűrűit, ékszerekbe foglalt különleges féldrágaköveit kilométerekről kiszúrtuk bárki kezén az utcán. A csodás (főleg) gyűrűk szabálytalan formái, és a bennük pihenő szépséges kövek igazi védjegynek számítottak, a jóízlésű vásárlók pedig csak úgy kapkodták a miniatűr szobroknak is beillő gyönyörűségeket.

Orsi a kövek természetes formáit sosem változtatta meg, inkább hozzájuk igazította, alakította a foglalatot, így az egész ékszert. Szintén Orsi volt az első Magyarországon, aki nyers drágaköveket használt fel alkotásaihoz.

 rusk.jpg

Törzsvásárlóinak egyre növekvő tábora egyszerűen imádta a természetességet, nyersességet, érzékiséget és harmóniát hordozó ékszereit, ám „sajnos” Orsi a kislánya születése után hosszú ideig nem készített új darabokat.

Idén viszont egy teljesen új stílussal, csodás kövekkel és nemes anyagokkal tér vissza a Ruszkai Jewellery márka, sikeresebben, mint valaha. A megszokott, monumentális, statement darabokat felváltották a kifinomult, kisebb, finom ékszerek, drágakövek és nemesfémek felhasználásával. A légies kis alkotások csodásan rétegezhetők, kombinálhatók. Akár saját minikollekciót is építhetünk velük, belőlük.

Katt a képre a galériáért!

 

Orsi üzenete, amely a divattal szemben az időtállóságot és egyediséget képviselte, ugyanúgy megtalálható új stílusának minden egyes darabjában is, a formavilág és a design finomodása azonban nem megkerülhető. Általában a legnemesebb drágaköveket, zafírt, rubint és gyémántot választ alkotásaihoz, azonban mindenféle drágakő megtalálható „kollekcióiban”, a szivárvány minden színében.

Orsi személyesen egyébként szinte minden fajta és stílusú ékszert szeret, de a kedvencei az antik darabok. Főként az ókori indiai ékszerek inspirálják. Érdekes, hogy külföldi vásárlóinak nagy része is indiai, de a világ minden részéről keresik szépséges ékszereit, a Közel-Kelettől Izraelen keresztül, természetesen a magyar rajongókig, akiket az új szépségek a régi kedvencekhez hasonlóan rabul ejtettek.

kep2_40.jpg

Különleges formavilág, pompás drágakövek és minőség mindenek felett –a Ruszkai Jewellery ékszercsodáit biztosan még a lányaink, és az ő lányaik is kedvenceik közé sorolják majd…

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr1815469550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása