Tavaszi otthoni bőrápolás

#Maradjotthon, és ne menj kozmetikushoz! Mostanában ez nyilván alap, de mit tegyen az ember lánya, ha a bőrünk és a lelkünk is igencsak éhezik egy igazi tavaszi  megújulásra, esetleg vitaminturbózásra?

A megoldás egyszerű: felértékelődött az otthoni bőrápolás. Szerencsére még soha nem voltunk ennyire elkényeztetve a választékkal, arcmaszkok, ampullák, szérumok tömege áll rendelkezésünkre akár házhozszállítva is, ha szeretnénk egy kicsit feltöltődni -szó szerint.

kep1_45.jpg

Kezdődhet tehát az otthoni beauty szeánsz!

Szerencsésebbek indítsanak egy kád forró fürdővel és egy pohár borral, kisgyerekes sorstársaim pedig hagyják ki ezt a nulladik lépést (bár néha esténként, végre békésen szuszugó drága gyermekünk mellett a masszív alkoholizmustól csak a hullafáradtság ment meg minket, mivel a hűtőig elvánszorogni is kihívás).

Kezdjük tehát a tisztítással, amelynek az abszolút minimuma a micellás víz. Vattakorong nedvesít, arc áttöröl, kész. 

Ezután jöhet az arcradírozás, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket, ezzel gyors és látványos (optikai) bőrmegújulást érhetünk el. Az arckrémek és egyéb arcápolók is ezerszer jobban beszívódnak így a bőrünkbe, mintha kihagynánk ezt az egyik legfontosabb, előkészítő lépést. Hetente egyszer, esetleg kétszer radírozzunk, nagyon rövid időn belül meghálálja a bőrünk, szinte éveket leradírozhatunk magunkról!

Miután a megtisztított, leradírozott, pihepuha arcbőrünket máris öt évvel fiatalabbnak érezzük, kezdődhet a valódi kényeztetés!

kep5_22.jpg

2019 és 2020 egyik hívószava a bőrápolásban a csodatévő arcmaszk. Ez a szuper  kis találmány sokkal nagyobb mennyiségben tartalmaz hatóanyagokat, mint bármelyik arckrém, plusz nem engedi elpárologni a bőr felületéről a nedvességet és a hatóanyagokat, hanem védőréteget képez, amely "bezárja" a bőrbe az ápoló összetevőket. Egy-egy arcmaszk 15-20 perc alatt szinte átváltoztatja arcbőrünket: bársonyosabb, rugalmasabb, ragyogóbb, egyenletesebb tónusú és tökéletesen hidratált bőrfelszínt kapunk. 

És persze ne maradjanak ki a szemmaszkok sem, szintén 15-20 perces hatóidővel. Egy jó szemmaszk egyenesen csodaszer a dehidratált, nem kialudt, vagy éppen problémás, esetleg érettebb szemkörnyéki bőrnek. Őket is érdemes rendszeresen használni, akár hetente, főleg egy bizonyos kor után, tavasszal és nyáron mindenképp.

A maszkok mellett másik csodafegyverünk pedig a mágikus ampulla. Egy hét, tíz nap és  vitaminokkal felturbózott, üde, egészséges arcbőrt láthatunk a tükörben! Az ampullákat mindig kúraszerűen használjuk, főleg így a tavaszi időszakban. Ezek a mágikus üvegcsék speciális ápoló, vitaminos koncentrátumokat tartalmaznak nagy dózisú összetevőkkel, egyszer használatos, steril kiszerelésük pedig jelenleg az arcápolás legtisztább formája.

A tavaszi arcápolás utolsó lépése pedig a szérumozás, krémezés. (Egy könnyű textúrájú szérum általában legalább 6x olyan erős, mint egy arckrém, a feladata pedig, hogy megerősíti az arckrém hatását). Pofonegyszerű módon összekeverjük a kettőt és felvisszük a megtisztított arcbőrünkre, és hello, tökéletesen ápolt bőr! (Természetesen, mivel az arckrémet a szemünk köré nem tesszük, ezért az arckrémmel együtt szemránckrémet is használjunk!)

kep4_25.jpg


A tanácsok végére pedig a legfontosabb feladat: nem véletlen a „napi 3 liter víz mítosza”! Ezt nem lehet elspórolni, otthon pedig még lehetőség is van rá, hogy szigorúan betartsuk: kötelező meginni napi minimum 3 L vizet! Mivel a nők 99%ának alapból dehidratált bőre van, plusz kávézunk, száraz levegőjű szobákba kényszerültünk, esetleg stresszédességezünk, netalán dohányzunk, ezért borzasztóan vízhiányos általában tavaszra az arcbőrünk.  Hidratálás, hidratálás, hidratálás tehát, tavaszzal még az eddigieknél is jobban!

kep1_32.jpg

 Kényeztessük arcbőrünket a kényszerű otthonlét alatt és várjuk megújult, pihepuha, szépséges bőrrel a nyári kiszabadulást! Tartsatok ki!

 

 

 Képek köszönettel a Pinterestről

 

Termékek: Avon Planet Spa arcradír, Anew skin reset ampullák, Platinum Glow fátyolmaszk

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr5715573316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása