Kézápolás otthon, karantén idején

A lakás legyen tisztább, mint egy orvosi műtő, főzz otthon, akár naponta többször is, pluszpont, ha többfélét, mert a család kétszer ugyanazt nem eszi ám meg… Ehhez jön még a napi 23836459 db kézmosás, és ha esetleg kisgyerekkel kimerészkedtek az utcára sétálni, vagy biciklizni, akkor út közben neki is és neked is millió kézfertőtlenítés…

Nem csoda, hogy kb a 90 éves nagyanyámnak szebb volt a keze, mint most az enyém! Kiszáradás, keményedés, egy-két égési seb a sütőtől:), stb.

Persze az ember lánya azért a nehezített körülmények ellenére is szeretne valahogy kinézni, szóval ide a legjobb kézápolási tanácsokkal!

avon.jpg

Szerencsére az AVON szépségszakértője, Károlyfi Edit ellátott jótanácsokkal, szóval íme a tökéletes otthoni kézápolási rituálé: 

Első lépésként készítsük elő kezeinket. Mossuk le az otthoni körömlakkunkat, majd egy gyengéd körömreszelővel távolítsuk el körömágyunkról a megkeményedett bőrfelületeket, majd tisztítsuk meg alaposan kézfejünket.

Ha ezzel elkészültünk, jöhet a várva várt kényeztetés. Engedjünk tele egy kis tálat kézmeleg vízzel, adjunk hozzá egy kis habfürdőt és néhány csepp illó- vagy fürdőolajat. Merítsük kezünket az illatos kézfürdőbe és áztassuk benne legalább 10 percig.

Miután a kéz bőre megpuhult, használjunk egy finom kéz- vagy testradírt, amellyel alaposan radírozzuk át mindkét kézfejünket, az ujjak végétől a csuklóig. Ez segít eltávolítani az áztatás során felpuhult, de már elhalt hámsejteket.

avon2.jpg

Ezt követően, töröljük meg a kezünket egy törölközővel, majd masszírozzunk a bőrbe néhány cseppet a kedvenc arcolajunkból (!), esszenciánkból. Az arcbőrünk mellett a nyakunk, dekoltázsunk és a kézfejünk bőre árulkodik leginkább a korunkról, így igazán megérdemli az extra kényeztetést. Válasszunk mélyen tápláló és hidratáló olajat, lehetőleg olyat, amely gyorsan beszívódik, anélkül, hogy olajos érzetet hagyna maga után.

Folytatásként, válasszunk egy átlagosnál gazdagabb, zsírosabb kézkrémet vagy pakolást és alaposan masszírozzuk be a kézfejünkbe. Vegyünk fel egy finom pamut kesztyűt és ha tehetjük, hagyjuk magunkon legalább 20 percre.

Kézápolási rituálénk megkoronázásaként, miután bőrünk beszívta a pakolást, vágjuk le és formázzuk meg körmeinket is. Ne hagyjuk ki körmeink kilakkozását sem rituálénk végéről! Válasszuk ki a hangulatunkhoz legjobban illő színt és  élvezzük, hogy kezünk ismét tökéletes külsőben pompázik.

francia3.jpg 

 

Képek köszönettel az Avontól és a Pinterestről
A cikkben szereplő termékek: Avon Planet Spa The Ayurveda Ritual többfunkciós olaj, Distillery Arcolaj, Planet Spa Blissfully Nourishing paraffinos kéz- és lábpakolás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr8215612346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása