A nyár végének kedvenc színárnyalata

Egész nyáron imádtuk ezt a hűvös és klasszikus, egyben játékos árnyalatot: szerencsére az orgonalila ősszel is velünk marad a legfrissebb trendek között!

A lila az érzékenység, szeretet, kifinomultság, rejtélyek és a kreatív intuíció színe. Állítólag fejleszti a képzelőerőt és alkotókészséget, segít a tanulásban, összpontosításban, sőt mindemellett úgy tartják, hogy segít az álmatlanság leküzdésében, és olykor lelkünkre is nyugtató hatást gyakorol.

kep4_38.jpg

Sokáig csak királyok, királynők, arisztokraták és egyházi méltóságok viselhettek lilát, az átlagemberek a szín méregdrága előállítása miatt csupán csak gyönyörködhettek benne.

A lila színt ugyanis -elsőként a föníciaiak- a Murex nemzetségbeli bíborcsigák testéből nyerték ki, a festék 1 grammjához legalább 1000 csigát kellett elpusztítani. Túlzás nélkül állítható, hogy a lila így a történelem legdrágább textilfestéke volt, és évezredeken át a hatalom jelképe. Több bíborfajtát sokáig kizárólag a császári családoknak és főhivatalnokoknak tartottak fenn.

Szerencsére napjainkban viszont már mindenki viselheti a szépséges és szuperül kombinálható lilát.

Bár őlilasága rendkívül megosztó szín, mivel míg sokan nagyon szeretik, legalább annyian utálják is és el sem tudják képzelni, hogy valaha is viseljék.

Nos, soha ne mondd, hogy soha, íme itt a csodás árnyalat, amely kicsit levesz a lila klasszik szigorúságából és őt viselve szuperegyszerűen nőies, sikkes és vidám outfiteket alkothatunk magunknak, akár egyetlen ilyen színű ruha, vagy kiegészítő segítségével.

 

Monokróm

Bevállalósnak tűnik, a szín visszafogottsága miatt mégis elegáns marad a tetőtől talpig lila outfit, ha jól válogatjuk össze. Max egy ezüst, vagy arany kiegészítő és mehetünk is!

kep3_40.jpg 

Fekete-fehér 

Az alapszínek társaságát is eléggé kedveli kedvenc orgonalilánk. Kis fehérrel keverve igazi frissítő nyári szettet kapunk, feketével pedig rögtön komolyabb, összeszedettebb lehet a megjelenésünk.

kep6_27.jpgkep7_19.jpg 

Pasztellek

A lila komplementere a zöld, nem meglepő, hogy imádják egymás társaságát, de meglepően jól mutat a lila-menta duó is, egy nyár végi napsütéses délutánon…

kep8_14.jpgkep5_35.jpg 

Kiegészítők

Még csak barátkozol a lila színnel? Csempéssz a szettedbe egy kis orgonaszínű kiegészítőt és meglátod, idővel egyre több kell majd belőle:)

 kep1_51.jpg

 

Barna és bézs

Kényelem és nyugalom harmonikus párosa a lila barnával, vagy bézzsel. A természetben is megtalálható a két szín kombinációja, ráadásul ez a puha páros bázisként is használható, bármelyik tetszőleges harmadik színt hozzáadva teljes komplett szettet kapunk.

 kep9_10.jpg


Akár a tetőtől talpig monokróm lilát, akár csak néhány kiegészítőt választasz, a jó hír, hogy nincs szükség hozzá, komplett őszi gardróbcserére, sőt szinte nincs is olyan szín, amelynek a társaságát ne kedvelné a lila. Mellényúlni szinte lehetetlen, a paprikapirostól a koromfeketéig bármelyik színnel okosan kombinálva harmonikus és kreatív szetteket lehet alkotni.

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr5216185338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása