Trendi és időtálló szépséges kabátok télre

Akár tetszik, akár nem, a decemberrel előbb-utóbb érkeznek a mínuszok és az átmeneti kabátok már nem működnek önmagunkban. Vagy alárétegezünk 5-6 meleg pulcsit és pingvinként nyomjuk végig a telet, vagy nincs más hátra, az ember lánya kénytelen beruházni egy (vagy több) télikabátra.

Szerencsére a téli öltözékünk megkoronázása lehet egy-egy szépséges kabát. Persze sok mindent (is) kell tudnia választottunknak: legyen sokoldalú, jól kombinálható, nyilván meleg, praktikus, de csinos, és bónusz, ha könnyen fel-levehető. Nem kérünk sokat…

kep6_33.jpg

Télikabát vásárlásakor vagy választhatjuk a ruha egyenlő befektetés módszert és kicsit többet szánunk rá, ha sok-sok évig szeretnénk gyönyörködni benne, vagy dönthetünk úgy is, hogy trendvezéreltek leszünk, akkor pedig nem baj, ha jövőre el is köszönhetünk a kabátkánktól. Az általános szabály az, hogy olyan télikabát kerüljön a gardróbba, amely legalább a szekrény tartalmának 70%-ával kombinálva működik. Ha ez azt jelenti, hogy a leopárdmintás, csillogós, vagy „csúnyakarácsonyimintás” darabok a boltban maradnak, hát legyen. Az időtlen viszont mindig elegáns –ha valami testreszabott, és/vagy gyapjúból készül, az általában kiállja az idő próbáját.

Idén azonban a trendmániásoknak is tartogat újdonságot a tél: a szokásos pufferek és (mű)szőrmék mellett vadonatúj trendek megjelenése várható, mint pl a steppelt, vagy a pachwork kabátok térhódítása. Izgalmas lesz, az biztos!

 

Műszőrme

A műszőr bundák már hosszú évek óta kb megkerülhetetlenek a téli divatban. Egyre szebb darabokat találunk a boltokban, amelyekből idén kifejezetten az oversize, azaz túlméretezett daraboké lesz a főszerep. Az óriási kedvenc Teddy fazonok is idén oversize méretben igazán trendik, választék van bőven, csak ki kell választani a tökéleteset.

Katt a képre a galériáért!

 

Pufikabát

Az idei pufik ugyanúgy szuperkényelmesek és melegek, mint eddig, divatosak is maradnak övvel karcsúsítva, vagy szűk fazonban is, bár mintha idén egy kicsit kevésbé lennének paplan jellegűek, mint az elmúlt években… 

 pufi2.jpgkep5_41.jpg

Pufi 2.0, vagyis az új pufik  

A pufikabátok vonalán új trendek kezdenek megjelenni, amelyek kicsit kevésbé pufik, mint az eddigiek, viszont ugyanúgy tökéletes darabjai lehetnek a téli hónapoknak.Az egyik markáns trend a steppelt kabátok megjelenése. A divatházak év elején már imádták, de az utcai divatba még csak most kezd leszivárogni a steppelt őrület.

kep1_59.jpgkep2_56.jpg A másik vonal a stílus váratlan formákkal való alkalmazása, mint például a párnás mellény, vagy blézer, (mínusz öt fok alatt kombinálva igazából bármilyen kabáttal , fölötte pedig magában, hogy minél jobban érvényesüljenek az újszerű formák).   

ujpufi1.jpgujpufi2.jpg

Bőrkabát

Kiirthatatlan. A blézertől a trencskóig (a műbőr felsőruházat minden variációjával együtt) továbbra is velünk marad. Hóban-fagyban inkább maradjon a motorosváltozat, és dobjunk a tetejére egy pufit…

Formára nyírt (mű)szőr

Az "egybeszőr" kabátok mellett idén megjelennek a formára nyírt télikabátok, éspedig a szivárvány minden színében. Akár az egész kabát, vagy csak egy része is lehet formára nyírt műszőrmével díszített, illetve nagyon divatosak (lennének) majd a báli szezonban a szőrmés bolerók. Mindig jó egy kis változatosság, szóval miért ne?

kep3_47.jpg 

Klasszik barna szövet

A divatházak nem igazán tudnak mit kezdeni ezzel a trenddel, de ha betesszük a lábunkat tetszőleges fast fashion (vagy akár magyar tervezői) boltba, esetleg kimerészkedünk az utcára, mindenhol látható, hogy aki idén valamennyire is divatos akar lenni, az a mostani télen legalább egyszer villant egy klasszikus barna, teveszínű, karamell, esetleg bézs, vagy csauszín barna szövetkabátot. Ha ilyen vásárlására adjuk a fejünket, vegyük figyelembe, hogy a gyapjúból, vagy gyapjúkeverékből készült darabok a legjobb minőségűek –márpedig egy barna szövetkabát igazán elegáns és letisztult tud lenni, kár lenne elköszönni tőle egy szezon után. Ha jól választunk, időtlen és stílusos kedvenc tud lenni a ruhásszekrényükben. 

 kep1_55.jpgkep4_45.jpg

Trenddiktálók, vagy fontolva haladók, fázósak, vagy rétegezők, irány a téli (online) leárazás, előre az új kedvenc télikabátért! 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr2316326742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása