Újragondolt újrahasznosítás: 2021-22 ősz-tél ékszertrendjei

Testékszerek, „álarcszerű” darabok, egyre nagyobb testfelületet eltakaró „installációk”, és csillogás minden mennyiségben: csak semmi szerénység!

A 2021-22-es ősz-téli ékszerdivat alapötlete szerint az ékszerek ebben a szezonban aztán tényleg valódi statement darabok lesznek.

erdem_simonerocha.jpg

Tiszta 80as évek – a tervezők igazából nem is nagyon igyekeztek, hogy egetrengető újdonságokkal kényeztessenek minket: inkább olyan érzésünk van az ”idei” divatot látva, hogy a designerek a fenntarthatóság jegyében egy az egyben előkapták a 80-as évek kultikus darabjait és felküldték őket a 2021-22 FW szezon kifutóira. 

chanel1.jpg

Íme a kifutók legforróbb trendjei (ha egyáltalán lehet idén új trendekről, mint olyanról beszélni): 

Maxi gyöngyök 

A gyöngyházfényű gömbök idén is előnyösen világítják meg az arcot, idén ősszel azonban nemcsak azt: annyira óriásiak idén a "gyöngyeink", hogy gigantikus övek, testékszerek, vagy akár egész miniruhák is létrehozhatók belőlük.  

Meglepő módon idén nem (csak) a Chanel-ház, hanem a nem kevésbé teátrális Dolce&Gabbana éli legjobban ezt a trendet.

dolce2.jpg

Brossok, a divat nagy visszatérői 

Az egyik legsokoldalúbb ékszer idén is ki fog törni a dobozból és felkéredzkedik a gallérokra, kabátokra, ingekre, stb –természetesen óriási méretben teszi ezt, előlépve az egyik leghangsúlyosabb darabunkká.  Schiapparelli igazi mestere a trendnek.

schiapparelli.jpg

Nyak-lánc? Nem idén! 

Igazi statement darabok. A szerényebbek is minimum több rétegben, és/vagy óriási méretben vakítanak, de néhány divatháznál egyenesen a sál, vagy a top szerepét is átveszik ezek az óriási "nyakláncpulcsik".  A Miu Miutól a Fendin át Dolcéig igazából mindenki ráugrott erre a trendre, csak győzzünk választani!

necklace.jpgfendigivenchy.jpg

Chevalier mindenkinek! 

A chevalier gyűrűk eredetileg (francia hagyomány szerint) a kisujjon viselt gyűrűk. De nem az idei szezonban! A stylistok a legklasszikusabb formában javasolják ezek viselését, feltűnő monogrammal és szimbólumokkal a fémlemezükön: a kifutón azonban nem csak a kisujjon, hanem minden egyes ujjunkon megjelennek, így a kezek „kódolt üzenetekké” alakulhatnak, amelyeket a kíváncsiskodó szemnek dekódolnia kell. Tiszta romantika… 

chevalier2.jpg

Maxi fülbevaló 

Nem újdonság, hanem megerősítés: az XXXL fülbevaló nem megy ki a divatból, éppen ellenkezőleg, a tervezők kedvence. Virágok, csillogó strasszok, műanyag óriás darabok, geometrikus minták, és minden is divat idén, egy a lényeg, a fülbevaló legalább a vállunkig érjen! Idén minden nagy divaatház beszáll a csillárfülbevaló-buliba, a Vuittontól Chanelig, Alberta Ferrettitől Etroig kivétel nélkül mindenhol óriási darabokkal ékesítenek.

fall_winter_2019_2020_jewelry_accessories_trends_extra_long_earrings.jpgalberta.jpg

Derék derekak

Óriási övek és övként hordott ékszerek, ki tudja hányad virágzásukat élik. Egyszerűen nem bírnak kimenni a divatból, újra ott vannak a trendek élvonalában.

Chanel, Arbush és Blumarine -három szépséges példa a szebbnél szebb darabok óriási választékából.

dolce_ambush_blumarine2.jpg

Mit gondoltok erről az idei "divat-utánérzésről"? Tetszik, hogy újragondolva-újrahasznosít, vagy inkább már valami igazi újdonságra vágynátok?

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr8616665838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.08.22. 15:23:22

80-as évek bolgár divatja: hatalmas műanyag fülbevaló.

MomLovesDiamonds 2021.08.24. 09:46:51

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Milyen jó is volt:))
Én nagyon élem ezt a trendet:) nem zavar, ha óriási, ne adj isten giccses darabok jönnek:)
süti beállítások módosítása