Színes pillák? Miért ne?

A nyári melegben lehetőleg minél kevesebb textilt vállaltunk be, és persze a sminkünk is a minél könnyedebb, minél láthatatlanabb-”érezhetetlenebb” irányt képviselte.

Viszont most ősszel, ahogy szinte egy-két nap alatt ért el minket az augusztusi forróság után a novemberi későőszi időjárás, éhezik még a szemünk és a lelkünk a színekre, vidámságra, pozitív érzésekre.

Még nem bírjuk a télikabátokat, a vaskos bakancsokat, óriás pulcsikat, a nehéz sminkeket. Még nem bírjuk magunkon a rengeteg szürkét-feketét, legfeljebb némi őszies barnát-narancsot-pirosat a nyár utáni nosztalgiában.

Maradnak még velünk egy picikét a natúr sminkek is, amiket persze nyugodtan feldobhatunk egy kis trükkel, színnel, kreativitással.

kep8_25.jpg

Szabó Doris, az AVON sminkmestere szerint nyugodtan vihetünk egy kis csavart az őszi könnyű sminkünkbe, ha egy kis plusz színre vágynánk anélkül, hogy elnehezítenénk a bőrünket.  Doris szerint törekedjünk az egyszerűségre: elegendő egy fényvédős BB krém, egy highlighter, némi arcpír, egy szájfény és természetesen egy jól megválasztott szempillaspirál. Ettől nem csupán a megjelenésünk lesz természetesen ragyogó, de nem kell félnünk attól sem, hogy az ősz eleji napokon elmozdulna vagy elkenődne a sminkünk.

kep1_69.jpg

Ha viszont a no make up make upot felturbóznánk egy kis játékossággal, akkor ideje, hogy egy picit merészebbek legyünk. Színes szemhéjfestékek és erős rúzsok helyett nyugodtan nyúlhatunk egy izgalmas színes szempillaspirálhoz, amellyel néhány mozdulattal tehetjük extravagánssá legkönnyedebb sminkünket is és izgalmat csempészhetünk az ősz első heteibe. Doris szerint mindenképp érdemes néhányat beszerezni ezek közül a szezonra. Az Avon spiráljai például keratinnal és ricinusolajjal ápolják, dúsítják, emelik és hosszítják a pillácskákat.

kep2_64.jpg

Íme a szépséges és kreatív inspirációk:

Barna szemhez

A sminkesek szerint „általában a sötétkék minden színű szemhez jól néz ki”, de igazán a barna szemeket emelik ki a kék árnyalatai. A természetes szemszín mélysége alapján érdemes spirált választani: világosbarna szemhez például csodás lehet a türkiz, a mélysötét barnához pedig a sötétkék, és az egész mélykék, szinte „éjfélkék” árnyalatok gyönyörűen mutatnak. Ha viszont mogyoróbarna szemünk van, kis vörös pigmentekkel, akkor a lila, a sötétzöld és a barna árnyalatú spirálok is telitalálatok lehetnek. 

kep3_54.jpg

Kék szemhez

A kék hűvös árnyalatait a barnák és meleg narancsok erősítik igazán. Az arany is szuper, főleg ha a spirál mellett porpigmentekkel erősítünk és ebből is kerül néhány réteg a szempillatőbe. És persze kék a kékhez mindig jöhet, minden mennyiségben! Picit klasszikusabb hatás érdekében néha elég csak az alsó pillasort színezni, úgyis éppen elég látványos lesz az összhatás.

kep5_47.jpg

Szürke-zöld szemhez

Meglepő módon nem (csak) a komplementere, hanem a zöld árnyalatok is csodásan kiemelik a zöld szemeket. A melegebb zöld szemhez a halvány, míg a „kékes”-zöldes szemekhez a mély erdei zöld árnyalatok passzolnak leginkább. De ha túl sok a zöldből, a mély lila is gyönyörű lehet a macskaszemekhez.

kep4_51.jpg

Szürke szemhez viszont (mivel semlegesebb színű, mint a többi árnyalat) a kiegészítő és intenzív színek szinte mindegyike működik. Tintakék, tengerkék, lelendulalila, mentazöld, vagy akár sárgabarack, sőt csokibarna: szinte minden szín feldobja a szürkét, a legmeglepőbb kombinációk is gyönyörűek lehetnek.

kep6_38.jpg

Színek kavalkádja a pillákon

Ha nem elég egyetlen szín a szemekre-pillákra, idén nyugodtan lehet tizenkilencre lapot húzni és összevissza keverni-kavarni a színeket. Az aranyszabály csak annyi, hogy a választott szín vagy illeszkedjen a szemek színéhez, mintegy kiegészítve azt, vagy éppen ellenkező irányba érdemes menni.  

kep9_17.jpgkep10_12.jpg

Fehér

Végülis miért ne? Elsőre meglepő, de hogy egyedi és nem hétköznapi, az biztos.

kep11_12.jpg

 

When make up is an art

Színes pillákkal meglepően sokat dobhatunk az amúgy is művészi hatású sminkeken is. Akár csak az alsó, vagy éppen csak a felső pillasort, akár csak az egyik szemet pillázzuk színessel, mindenképpen feltűnő és látványos lesz az eredmény. A fantáziának nincs határa idén! Na persze nem a marketingtervező éves meetingre, de irodán (és a gyerek oviján) kívül szinte mindenhova fantasztikus.

kep12_8.jpgkep13_5.jpg

Celebek

Kardashianék nyilván nem maradhatnak ki ebből a trendből sem, a diszkóistennő, Dua Lipa, vagy éppen az aktuális ikon, Cara pedig szintén kedvelik az egyedi stílust, szóval nem meglepő, hogy ők is szeretik felpimpelni a szempillájukat (is).

kep15.jpg

Szóval szeptemberben sem kell hanyagolnunk a színeket, dobjuk fel a sminkünket és a kedvünket a legszebb és számunkra legkedvesebb árnyalatokkal! Szép, napsütéses indián nyarat nekünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr916677012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása