Hogyan mutasd meg gyerekednek a tanyasi életet a panelrengetegben?

Tudtátok, hogy a tehén szarva sosem hullik le? És hogy több gyomra van? Vagy éppen azt, hogy a disznó –a hírével ellentétben- egy kifejezetten tiszta állat?

És azt tudtátok, hogy a városi gyerekek jelentős része tinédzser koráig maximum állatkertben, vagy állatsimogatóban látott például igazi csirkét? 

Műanyag világban élünk, elszakadva a természet csodáitól. Gyerekeink csak a mi meséinkből, esetleg egy-két vadasparkból, állatsimogatóból ismerik meg valamennyire a falusi élet érdekességeit. 

De mit tegyen az, aki maga is panelrengetegben nőtt fel? Hogyan meséljünk így arról a gyerekeinknek, hogy milyen az élet például egy tanyán? 

Íme egy szuper lehetőség, amely játékosan, szórakoztatva „hozza el” nekünk a legérdekesebb infókat a tanyasi életről: 

A Csodatanya igaz, hogy „csak” egy műanyag farm, de cuki figuráival, kedves sztorikkal és a meséket kiegészítő érdekes könyvekkel egy perc alatt elrepít minket a tanyasi világba.

csoda1.jpg

A gyerekek mesekönyvekből, és/vagy a hangszóróra helyezhető állatfigurák segítségével hangoskönyv formában fontos,hasznos és vicces infókat, tényeket tudhatnak meg a tanyán előforduló kalandokról, és természetesen a mesék sem maradnak el.

A kiadó előző sorozatát, a Disney hangoskönyveket, nálunk az egész család imádja és lelkesen hallgatja, a nagypapától a kisfiamig. A technológia a Csodatanyánál is hasonló: minihangszóróra kell feltenni az állatfigurát, így indul el a hang (nyilván a gyerekek a meseindító-felelősök). A hangoskönyvben hallgatott mesét közben könyvben követhetjük. 

csoda3.jpg

Kb 3-4 éves kortól imádják a gyerekek, így egy családban a kicsiknek és a nagyobbaknak is egyaránt kedvenc lehet. Egészen felső tagozatig tartogat érdekességeket és újdonságokat a sorozat (de tőzsgyökeres városiként még én is szívesen hallgatom). Ráadásul mi éppen most lettünk túl az egyik szokásos őszi gyerek-megfázáson, amikor az egyébként örökmozgó kisfiam csak feküdt és bújt volna, most a mesehallgatás kedvenc napi programmá lépett elő. Hosszú téli estéken (neadjisten újabb lockdown esetén), amikor már kifogytunk az ötletekből szemünk fényének szórakoztatására, egy-egy új (vagy éppen régi) mese aranyat érhet. A gyerekek szívesen meghallgatják a meséket újra és újra, a szó szerinti ismétlés nem untatja, hanem éppenhogy megnyugtatja őket, szóval azt kell mondanom, hogy ez tényleg tízpontos.

A Csodatanyát a nyilvánvaló előnyökön túl bátran ajánlom mindenki számára, akinek néha szüksége lehet egy „fél bébiszitterre”, de legalábbis tíz perc szünetre, hogy mondjuk nyugodtan ki lehessen teregetni, vagy akik esetleg néha melegen szeretnék meginni a kávéjukat, ami egy (kettő, sok) fáradhatatlan csemete mellett nem kis kihívás.

csoda4.jpg

Szeretnél egy hangoskönyvet (vagy akár egy egész sorozatot)?

Ahogy látom, már megkezdődött a figurákért és az egyes mesékért az óriási őrület, az úságosoknál és áruházakban rengetegen keresik a meséket, szóval ha nem szeretnéd, hogy pont a gyerekeid kedvence elfogyjon, esetleg karácsonyra ajándékoznád és fontos, hogy időben megérkezzen, itt megrendelheted a sorozatot. 

Hallgasd - játssz –gyűjtsd - tanulj-taníts!

 

 

 A terméket a D’Agostini recencziós céllal ingyenesen bocsátotta rendelkezésünkre.
Ezért és az általuk okozott sok boldog pillanatért családostul hálásak vagyunk és köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr2416758176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása