Erőtlejes optimizmus: 2023 színe a divatban

A Pantone Intézet a borzasztó 2022-es év utáni optimista reményre építve választotta ki a 2023-as év színét, amely idén a vadonatúj Viva Magenta árnyalat lett.

Nem, nem a jól ismert „egyszerű” magenta, hanem Viva Magenta

Az (eredetileg nyomtatócég) Pantone minden évben decemberben kihirdetett következő Év Színe valamennyire trendelőrejelzésnek is tekinthető a divatban, ugyanakkor főleg nyilván a társadalmi trendek és az azok alapján megfogalmazható üzenetek határozzák meg azt, hogy mi lesz a következő Év Színe.

kep12_14.jpg

2023-ra a Pantone stabil és nyugtató, de egyben dinamikus színt választott, éspedig a leginkább a „lilás-rózsaszínes burgundivörösre” hasonlító Viva Magenta nevű színt. Ezzel üzenik nekünk, hogy jövőre valami erős és megerősítő következik.

Élénk, erőteljes és ragyogó, merész és optimista hangulatot árasztó lilásvörös árnyalatról van szó, amely az Intézet szerint egyensúlyt teremt a hideg és a meleg között. Igazi „lüktető szín”, amelynek dússága reménykedésre és örömre ösztönöz. 

kep5_55.jpg

Az adott év színének kiválasztásában az Intézet trendkutatói számára egyébként a legmeghatározóbb forrást a négy nagy divathét jelenti, plusz tanulmányozzák többek között a világ divatfővárosainak street style divatját, emellett analizálják a zeneiparban, a filmvilágban, a médiában, a kortárs képzőművészetben uralkodó, illetve felerősödő trendeket, valamint még olyen területek trendjeit is figyelik, mint például a turizmus vagy az autógyártás.

És természetesen a világban zajló társadalmi-gazdasági folyamatok, a közhangulat, illetve a globális hatással bíró események legalább ugyanennyire befolyásolják, hogy végül mely árnyalatra esik a Pantone Intézet választása.

2023-ra a Pantone egy nyugalmat sugárzó, de egyben dinamikus színt választott. Nézzük, mit kezdhetünk a Viva Magenta árnyalattal a divatban!

Első látásra egy elég kötött, vagyis viszonylag nehezen kombinálható árnyalatról van szó, ha viszont beleszeretünk, akkor a bordóhoz való hasonlósága miatt kiválthatja a téli szezonban akár a feketét is.

Szereti a semleges szürkék és bézsek társaságát, de akár például egy vibráló narancs, fűzöld, vagy világoskék párral is meglepően szép és harmonikus tud lenni.

kep9_25.jpgkep10_19.jpg

 

Nagy felületen is jól mutat, emiatt szeretjük például kabátként. Olyan „konzervatív lázadók”, mint az orosz Vogue főszerkesztője, Mira Duma, vagy éppen a nagyasszony Anna Wintour gyakran láthatók ebben a színben. A divatvilág királynője az ikonikus Manolo szandáljai mellett ráadásul kifejezetten sokszor viseli konkrétan ugyanazt a bőrkabátot, hiszen keretet ad a szettjeinek és összeszedettséget, ugyanakkor dinamikát sugároz.

kep2_75.jpgkep3_64.jpg

De Hollywood nem csak kabát formában rajong Mr Viva Magentáért. Az igazán nagy trenddiktálók, mint például Zendaya istennő, vagy az aktuális divatikon Emily, pardon, Lily Collins mellett aki valamennyire is fashionistának tartja magát, idén kipróbálja a 2023-as színt.

kep1_80.jpgkep4_59.jpg

 

Nadrágkosztümként viselve ugyanúgy erőt sugároz, mégis meglepően kifinomult tud lenni. Természetesen akkor a legütősebb, ha monokróm módon viseljük, azaz maximum a kiegészítők szintjén kombináljuk egyéb színekkel.

kep6_46.jpg

 

És végül hadd mutassam be a céges karácsonyi partyk 2022-23-as királynőjét! Csodás estélyi és koktélruhák alkothatók Viva Magenta színnel. Elegáns és visszafogott, mégis feltűnő árnyalatban, egyszerűen csodás.

kep7_36.jpg 

Kedves Viva Magenta, kérlek, hozd el nekünk az optimizmust, tartsd bennünk a reményt és erősíts minket abban,hogy 2023-ban már tényleg egy jobb év következik!

kep8_33.jpg

Az outfittel nem lesz probléma, ígérjük, hogy viselni fogunk és megszeretjük az árnyalatodat… és a szimbolikád mögött megbújó pozitív karmát is:)

Boldog és optimista 2023-at nekünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr7018001084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása