A kora tavasz legnagyobb divattrendje

A 2023-as tavasz-nyári kifutók főszereplője kissé ismerős lehet, a 2000-es évek elején már egyszer imádtuk: all jeans look, vagyis farmer farmerral, tetőtől talpig! 

kep1_81.jpg

Ahogy 2001-ben Britney Spears és Justin Timberlake összehangolt „farmer-farmerral-és még több farmerral”-lookját az egész világ imádta, ugyanígy lesz idén is: a tavasz-nyári bemutatók, sőt az idei street style főszereplője is csakis a total farmer. (Bár Justin egy interjúban – egykori NSync-es kollégája, Lance Bass podcastjában – bevallotta, hogy ma már inkább sajnálja, hogy az American Music Awards vörös szőnyegére Britneyvel valami elegánsabb helyett a total farmer megjelenést választották...)

2001 volt, és az álompár, Britney Spears és Justin Timberlake sikereik csúcsán járt: Britney ekkor mutatta be első albumát, míg az NSync éppen a harmadikat. A korabeli tinédzserek legnagyobb álma volt, hogy bárcsak Britney vagy Justin lehetnének. Azonnal kitört a teljes farmer megjelenés, vagyis a total denim look trendje.

kep15_3.jpg

Britney és Justin stílusválasztása ikonikussága mellett egyértelmű referencia lett 2023 tavasz/nyárra is, éppen azért, hogy elmeséljük a 2000-es divat nosztalgikus újjáéledését (#Y2K hashtaggel ez egyébként TikTokon is nagyon népszerű), amely nagy hatással lesz a következő szezonra. A farmer olyan, mint üres vászon a festőnek: a designerek számára maga a kihívás és végtelen kísérletezési lehetőség. Yves Saint Laurent-ről például már legendaszámba megy, hogy mennyire sajnálta, hogy nem ő találta fel a farmert –azt a ruhadarabot, amely most, 54 év után is lenyűgöz rugalmasságával, sokoldalúságával és ellenálló képességével.  

Tavaszi famer őrület a kifutókon  

Farmer farmerral: a tavasz-nyári megjelenésünk egyértelmű kedvence az újragondolt nosztalgikus stílus.

kep16_1.jpg

Például a Donatella Versace által jelzett Fendace, azaz Fendi by Versace bemutatón, amely a két divatház kreatív párbeszédét mutatta be. Vagy mondjuk a Loewe által "újrafeltalálás művészetének" nevezett módszerrel készített kollekciója, vagy éppen a Diesel farmer minikollekciója, vagy a Marques' Almeida újrahasznosított biopamut farmerei.

marques_almelda.jpg

diesel.jpg

 

Total denim street style 

És mi a helyzet a street style divattal? Vajon a couture denim őrülete végre inspirálni fogja az utcai divatot is, vagy ez is csak egy újabb trend, amit a divatházak próbálnak ránk erőltetni? Nos, tetszőleges ruhabolt, divatnagyker és kisebb tervezői kollekciók szinte mindegyikét végignézve, egyértelműen mondhatjuk, hogy az idei tavasz csakis a farmeré. 

Íme szépséges farmerinspirációk: 

Széles szárú nadrágok és cargók  

Az Y2K nosztalgia megszórva némi 70-es évek varázsporral: idén mindenki, de mindenki széles szárú nadrágot húz majd tavasszal. Ugyanennyire divatos lesz a 2000-es évek rapper és deszkás divatjából elcsent sportos cargo is. Természetesen farmerból!

kep4_60.jpgkep3_65.jpg

Farmer overálok és egyberuhák

Széles szárú farmergatyák,  szűk farmer inggel, vagy toppal, vagy akár kimaxolva az egyszerűséget: egy farmeroverállal biztosan stílusosak és divatosak leszünk.  

kep5_56.jpgkep11_18.jpg

Hosszú szoknyák divatja  

A másik nosztalgia, amit egy-két éve még szinte sehol sem láttunk, idén viszont ellepnek majd mindent: a hosszú farmerszoknyák.Kis jóindulattal akár az irodába is felvehetők egy jó kombinációban, a tavaszi teraszos-kiülős napokra-estékre pedig kötelező darabok lesznek.

kep12_15.jpgkep13_8.jpg

Drágakővel teleszórva  

Ahogy a téli szezonban kb senkik voltunk, ha nem csillogtunk úgy, mint egy diszkógömb, úgy a tavaszba is visszük magunkkal a csillogást még a farmereinken is. Napszemüveggyártók, farmeros-drágaköves kollaborációt gyorsan, mielőtt megvakulnánk!

kep6_47.jpgkep7_37.jpg

Mellényt a street style-ba

Örömmel fogadjuk tavasszal a gardróbunkba a téli kötött mellény kedvenceink farmer tesóit. Sokoldalúan variálható (még a total denimben is), meleg, de nem túlságosan, csinos alakot csinál, mi kell még?

kep8_34.jpgkep14_7.jpg Laza ikonok

Nyilván Hollywood is imádja ezt a nosztalgiát, főleg ha még kényelmes is. A farmerkirálynő egyértelműen Jennifer Lopez,  aki ugye már egyszer élte ezt a trendet fénykorában, de még most sem tud elszakadni a total denim looktól (és jól teszi!)kep10_20.jpg

De szinte bármelyik hollywoodi sztár gardróbjában lapulnak farmerkedvencek, amelyek saját stílusra alakítva számukra is mindennapos választás a rohanós hétköznapokon.

kep9_26.jpg 

Kedves Total Denim Nosztalgia Look, abszolút fenntarthatóan megkereslek előszöris a szekrényemben, mivel egyszer már a kedvencem voltál (persze kreatívan, ha esetleg véletlenül nem jönnének rám a 20 éve agyonhordott farmerjaim), aztán irány a window shopping, idén tavasszal tényleg tele vagyunk inspirációval! 

kep2_76.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr1718054846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása