Pezsgő könnyedség, optimizmus és barackok: Peach Fuzz

Bár az időkép próbálkozik, ijesztget minket a tél utolsó kísérleteivel, de már mindannyian érezzük, hogy nincs mese, itt a tavasz.

A csípős reggelek után végre napfényben fürödhetünk, a nehéz télikabátok pedig visszakerültek a szekrényekbe, átadva helyüket az átmeneti, vagy egyenesen tavaszi könnyű ballonkabátoknak.

És ha várva várt tavaszunk egy szín lenne, vajon milyen színt választana magának?

Szerintem valami nagyon hasonlót, mint amelyiket a Pantone Intézet az egész 2024-es évre választott (és milyen jól tették!), amely nem más, mint a rózsaszín, a barack, a bézs és a „hússzínű” között elhelyezkedő, púder árnyalatú Peach Fuzz.

kep2_82.jpg

Az Intézet, valamint Leatrice Eiseman ügyvezető közleménye szerint, a leginkább „pezsgő barack”nak fordítható Peach Fuzz „a közelség és kapcsolat iránti veleszületett vágyunkat visszhangozza. Olyan színt választottunk, amely melegséggel és modern eleganciával sugárzik. Ez az árnyalat együttérzéssel rezonál, tapintható ölelést kínál, és hidat épít a fiatalos és az időtlen között.”

kep3_73.jpg

Amellett, hogy egy csodálatosan nőies, elegáns és könnyed színt kaptunk az idei évre, rengeteg szebbnél szebb árnyalata között választhatunk, ha ki akarjuk fejezni az öltözékünkkel 2024 (tavaszának) köszöntését. Amíg az eredeti, pontos pantonszámú Peach Fuzz szín az egyik bőrtípusú arcot sápasztja, a másikat éppen csak lágyítja, csodás ragyogással.

Szerencsére a barack színnek annyi csodás árnyalata létezik, hogy igazán könnyű kiválasztani a szépséges árnyalatok közül a számunkra legtökéletesebbet.

kep1_87.jpg 

Íme gyönyörűséges inspirációk (vigyázat: mindegyik legalább tíz évet fiatalít!):

„Repülő” és sportos kabátok

Tavaszi szövetkabátjaink könnyedségétől szinte elrepülhetünk, főleg ha monokróm szettben viseljük őket. Ez a csoda szín meg is érdemel ilyen fokú figyelmet, de akkor sem sértődik meg, ha szuper világos, pl fehér színnel párosítjuk.

„Chunky”, robosztus, sportos változatban pedig nyilván extra  meleg, ami igazán jól jön a hűvösebb koratavaszi napokon, és még a sportos design is valahogy könnyedséget, egyben összeszedettséget  ad a peach fuzz szetteknek.

kabat1.jpgkabat2.jpg

 

2024 és a nadrágkosztümök

Megfigyeltétek, hogy az elmúlt pár évben kb senki nem hord szoknyás kosztümöt? Mostanában egyáltalán nem divat, ellentétben nadrágos tesójával, ami viszont állandóan szembejön: két-, vagy háromrészes változatban, rövid, vagy hosszú nadrággal, pólóval, inggel, pulcsival és bármivel is viselve. A peach fuzz kifejezetten szereti.

kosztum1_1.jpgkosztum2.png

 

Légies blúzok

Itt lehet tökéletes a szetten belül az árnyalatok keverése. Mivel a textúrák már úgyis különböznek rajtunk, lehetünk bátrabbak az árnyalatokkal, esetleg mintákkal, és mégis tudunk hozni egyfajta összeszedett, „hamis monokróm” hatást.

kep4_67.jpg

 

Farmerral „sportítva”

Bár nehéz túllépni a farmer-barack felső kombón (azaz leginkább az ing-póló-blézer szentháromságán), azért ezt is lehet stílusosan csinálni. Például úgy, hogy beemelünk a szettbe még egy színt, persze harmóniában peach fuzz kedvencünkkel. Bármelyik lehet ez a plusz szín, ha az eredmény a szemnek kellemes. Kedvenc farmer, kedvenc barack, turbósító plusz szín, kész!

farmer.jpg

 

Színekkel élénkítve

A barack remekül ellensúlyozza, „chillesíti” az élénkebb színeket, néha egészen meglepő, mégis tökéletesen működő színpárosokat kínálva nekünk. Itt aztán elengedhetjük a fantáziát, hiszen a peach fuzz szinte minden, de minden színhez illik! Igazából csak próbálkozni kell.

elenk.jpg

 

Couture

Természetesen a divatházak idei trendjeiből sem maradhatott ki az Év Színe. A legmagasabb couture-ben éppúgy, mint a street style jegyeket mutató ready to wear bemutatókon rendre találkozhatunk vele, még a férfidivatban is…

couture1.jpgcouture2.jpg

 

Hollywood

És persze a divathetek. Idén megállapíthatjuk, hogy Skandináviától New Yorkig nincs divathét peach fuzz nélkül.

Hollywoodi sztárjaink pedig egyenesen imádják, nyilván főleg a fiatalító, egyben elegáns hatása miatt. Idén a közmondásos piros helyett a mondás így szól: „in doubt, wear peach fuzz”!

divathet.jpghollywood1.jpghollywood2.jpg

 

It girlök, divatikonok

Egy kis bónusz a végére, vagyis jöjjenek kedvenc blogger-instagrammer-pinterester-tiktoker ikonkáim, vagyis Leonie Hanne és Micah Gianelli istennők peach fuzzban. Micah mindenben csodás, de feltűnően gyakran választ farmert, szőrmét és pasztelleket (például barackot), amelyek kiemelik hol rózsaszín, hol platinaszőke haját, Leonie pedig maga a szofisztikált játékosság megtestesítője. Az, hogy Leonie német, csak valami földrajzi tévedés lehet:) hiszen hol a tipikus párizsi eleganciát hozza, hol a skandináv kreativitást, de az összhatás mindig tíz pontból legalább tizenkettő.

micah.jpgleonie.jpg

 

Kedves Peach Fuzz, kérlek érkezz meg a boltokba is, én és velem együtt mindenki, aki fiatalodni, frissülni szeretne idén tavasszal, nagyon várunk a gardróbunkban!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr9718347081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása