Matchy-matchy, vagy „egyéni”: hol a határ?

Mostanában sok okos divatguru és blogger kórusban harsogja: légy egyéni, minél különlegesebb!

Felejtsd el a „matchy-matchy” összeállításokat (azaz amikor egy szetten belül –szerintük- túl sok minden összecseng, például csak két-három színből áll az öltözékünk), ne foglalkozz a harmóniával, csak légy egyéni! Kis túlzással mindegy, mit aggatunk magunkra, a lényeg, hogy semminek nem kell illenie semmihez, minden legyen különböző és lehetőleg senkinek ne legyen olyan megjelenése, mint nekünk…

Ez a három szett például szerintem csinos, a fenti tanácsok szerint viszont már uncsi, azaz nem elég különleges:

 matchy1.jpg

Mondják ezt egy olyan világban, ahol, különösen Magyarországon nekünk, lányoknak ma már szinte alapkövetelmény, hogy tangát viseljünk, hogy mindennap sminkeljünk, a napfóbia ellenére szoliba járjunk, edzzük szét magunkat, hogy testtömegindexünk is tizedespontra megegyezzen az ideálisnak kikiáltott értékkel, hogy lehetőleg rendszeresen látogassuk a plasztikai sebészt, ha kisebb/nagyobb/kerekebb/vékonyabb/ráncosabb stb. valamink, mint a kívánatos, szép ÁTLAG.

A color blocking trend is kedvez ennek a borzalomnak: az egymástól teljesen elütő, kiabálóan élénk színek összepárosítása az átlagosnál is nagyobb ügyességet kíván és még vékonyabb a határ az egyéni és a közönséges (rosszabb esetben: nevetséges) között.

Miért nem találjuk itt sem az arany középutat?

Miért annyira fontos, hogy olyan BORZASZTÓAN egyéni megjelenésünk legyen (miközben mindannyian az Aliról rendelünk/Inditex boltba rohangálunk a trendi újdonságokért)?

Miért kell Lady Gagának öltöznünk még akkor is, ha csak a tisztítóba (neadjisten, iskolába) megyünk? Főleg hogy már ő is tud "tisztességesen" kinézni, például egy kampány kedvéért:

gaga2.jpg

Kinek öltözködünk mi? A blogger fotóknak? A pasiknak? A többi nőnek?

Miért nem tudunk egyszerűen a tükörnek öltözködni?

Azt az ékszert viselni, ami valamiért különösen tetszik, vagy amelyikhez egy kellemes emlék fűz, amelyet egy számunkra kedves embertől kaptunk, vagy amelyiket viselve szépnek érezzük magunkat?

matchy2.jpg

Azt a ruhát felvenni, amelyiknek a színe kiemeli a bőrünket, amely néhány kilót lefarag/hozzátesz ott, ahol kell, ne adj isten, amelyik kellőképpen MELEG, vagy KÉNYELMES viselet egy hideg őszi napon…

Miért ennyire erős bennünk a megfelelési vágy és miért megyünk birkaként a trendek és tanácsok után –még ha azok, vicces módon a túlzásba vitt egyénieskedésre is ösztönöznek minket?

Csajok, ébresztő! Ígérjétek meg, hogy holnap reggeltől, ha tükörbe néztek, vagy a gardróbban állva gondolkodtok, hogy mit vegyetek fel, kizárólag egy elv fog vezérelni titeket:

Olyan ruhákat, sminket, ékszereket viseljetek, amelyben JÓL ÉRZITEK magatokat!

Na jó, esetleg a pasitoknak is lehet kedvezni néha, de azért nekik általában elég egy rövidebb szoknya, egy magassarkú, egy szűkebb top, nem? Nekik azért nem olyan nehéz a kedvükre tenni/öltözni:)

 matchy3.jpg

Csodálatos napot kívánok mindenkinek, a kedvenc ruhánkban:)

 

Eszti

 

Képek köszönettel a Pinterestről

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr1112795884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.08. 06:36:14

A divat követése értelmetlen. Nyilván a fő vonalak alól nehéz függetlennek lenni, de ez más kérdés.

Mrs.Columbo 2017.09.08. 09:29:31

Uncsi? Megmondom én mi az uncsi. Amikor meglátsz egymás mellett három barátnőt, és mindhárom ugyanúgy néz ki. Mert hogy divatosak. Ugyanaz a stílus, ugyanazok a színek, szinte szó szerint ugyanazok a táskák, egyforma cipők.
És a poén, hogy közben mindhárom azt hiszi magáról, hogy mennyire különleges. :D

MomLovesDiamonds 2017.09.08. 12:30:31

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Az, hogy a divat követése értelmetlen lenne, szerintem megintcsak szó szerint nem igaz. Pont ez volt a célom a bejegyzéssel, hogy egy kicsit találjuk már meg a megfelelő egyensúlyt, ne legyünk ennyire szigorúak se egyik, se másik irányba!
Aki divatkövetően érzi jól magát, hadd kövesse, aki egyénien, az öltözzön úgy, akit meg az egész nem érdekel, azt ne a ruha alapján ítéljük meg.
Köszönöm:)

MomLovesDiamonds 2017.09.08. 12:33:05

@Mrs.Columbo:
Igen én is látok ilyet, hogy kb egyenruhában járnak a lányok.
Ezzel csak akkor van gond, ha valakinek ez amúgy nem tetszik és csak azért hordja azt, amit mindenki, mert különben kiközösítik. De ez már egy másik téma :)
Viszont szerencsére az ellenkezőjét is látom, sokszor egyre jobban néznek ki a fiatalok szerintem. És ez így jó:)

Gery87 2017.09.11. 00:40:05

Ajj....megint a nyafi arról hogy "jaj, már megint elnyomnak minket, jajj ezek az elvárások, fujj....pedig annyira jó lenne ha mindenki szeretne dagadtan, kócosan, a kinyúlt pulcsiban is..."
Nos, az hogy ki miben érzi jól magát függ nagyban attól is hogy másoknak tetszik e, megfelel e vele....(hogy egy szűk réteg vagy a többség az mindegy)...tetszik vagy sem.

"ma már szinte alapkövetelmény, hogy tangát viseljünk, hogy mindennap sminkeljünk, a napfóbia ellenére szoliba járjunk, edzzük szét magunkat, hogy testtömegindexünk is tizedespontra megegyezzen az ideálisnak kikiáltott értékkel, hogy lehetőleg rendszeresen látogassuk a plasztikai sebészt, ha kisebb/nagyobb/kerekebb/vékonyabb/ráncosabb stb. valamink, mint a kívánatos, szép ÁTLAG."

Hülyeség.
A magyar nők hány százaléka teheti ezt meg? Csinálja ezt meg? 1%...
vagy 10? húhaaaa....
Koránt sem átlagos ez....hogy mi van a retekklubban meg a bulvárszar celebjein, meg mi van az utcán az két külön dolog....hiába "trendi" és "kívánatos"...attól még nem általános!

MomLovesDiamonds 2017.09.11. 11:58:40

@Gery87:
Hahaha jól megmondtad!
Én mondjuk pont azért írtam ezt a bejegyzést, hogy ha valaki perfect külsővel érzi jól magát, például kizárólag elegánsan szeret öltözni, megtehesse, de ha valaki kócosan/kinyúlt pulcsiban érzi jól magát, igenis ő is lehessen úgy, maximum kinevetik-nem tetszik stb. De ez az ő döntése lehessen.
Ez a "legyél egyéni -nyomás" egy jelenség, amit én a saját környezetemben látok-tapasztalok és igen, néha jólesik ilyen "nyafi" formában kiírni az embernek magából...
Peace:)
süti beállítások módosítása