White on white: meddig izgalmas a teljesen fehér outfit?

„A fehér nem szín, a fehér maga az élet”.

Jól tudjuk ezt nyáron mindannyian, hiszen ebben az évszakban a fehér minden formája és a hófehértől a törtfehéren át a tojáshéjig minden árnyalata óriási kedvenc.

A színelmélet szerint a fehér a legtisztább és legtökéletesebb szín. A színek alapja és királynője. Az ártatlanság, a tisztaság színe, a tökéletesség, a béke és bölcsesség megtestesülése.

kep10_23.jpg

Fehéret? Labor day előtt!

Labor day, azaz az amerikai „munka ünnepe”, amelyet szeptember első hétfőjén ünnepelnek (idén szeptember 4.-ére esik).

Ezen a napon az USA-ban számos utcai rendezvénnyel, fesztiválokkal, szabadtéri programokkal ünnepelnek Amerika-szerte. Hagyományosan ez az ünnep jelzi a nyár végét is az amerikaiak számára, hiszen ekkor kezdődik a tanév és az év végi nagy nekifutás a vállalatoknál. De ezen a napon veszi kezdetét az amerikai futball szezon és egészen 2004-ig ez volt a Nascar autóverseny időpontja is.

No de mi köze egy amerikai ünnepnek egy színhez, ráadásul pont a fehér színhez, amely tisztaságot, egyszerűséget, ártatlanságot és biztonságot jelképez?

Hát csak annyi, hogy az etikett szerint eddig a napig öltözhetünk monokrómba, azaz tetőtől talpig fehérbe, mivel a világos árnyalatokat általában a "szabadidővel" és a vakációval azonosítják. A „labor day white” hagyománya a 19. században kezdődött, majd az 1930-as években vált divattá, illetve szabállyá az év egy adott időszakához kötődő teljes fehér öltözet.

kep7_41.jpg

Természetesen a „total white look” (nyilván csak nyáron:) ) az amerikai felső osztályhoz kötődő státuszt is kifejez. Ennek oka, hogy a XX. századtól kezdve jómódú amerikai családok az északkeleti városokból hetekig vagy akár hónapokig nyaraltak, top nyaralókban vagy luxusszállodákban szálltak meg. Az itt viselt fehér ruhák a könnyedség, a szépség és a pénz szinonimájává váltak. Az álom szeptember elején ér véget, amikor mindenki visszatér a munkába, az emberek visszatérnek az üzleti viselethez, azaz a sötétebb színű „munkaruhákhoz”.

Manapság egy kicsit lazult ez az illemszabály: a fehér továbbra is a nyári szezon egyik legkedveltebb színe, de nem csak az év egy bizonyos szakaszában viselik (hiszen egyre többször és egyre többen megyünk „télből a nyárba” típusú pihenésre, ezáltal például a divatházak resort kollekcióit is pillanatok alatt elkapkodják).  A fehér továbbra is a nyár szinonimája lesz, de szimbolikája kibővül, és elmondja a gondolatok és érzések könnyedségét, amelyek a hosszú nyári hétvégéken vagy egy szezonközi utazáson fognak el minket.

kep6_52.jpg

 

Hogyan viseljük tehát a total white look-ot, ha még nem búcsúznánk kedvenc fehérünktől a labor day napján?

Íme a szépséges inspirációk:

Ősziesebb fazonok 

És kicsit hangsúlyosabb textúrák, például a Fendinél, mint a forró nyári napokon. McQueen és Prabal Gurung továbbmegy egy lépéssel, vastagabb textúrájú fehér blézerrel adnak hangsúlyt a looknak, illetve többrészes fehér nadrágkosztümöt ajánlanak nyár végére, akár az irodai hétköznapokra is… 

fendi1.jpgmcqueenprabalg.jpg

Kiegészítők 

Koncepcióban tartva, tehát semmiképpen sem Barbie-core rózsaszín és fekete kiegészítőkkel agyonvágva a szettünket, hanem maradva a szerény bézs, esetleg barna színvilágnál. Ha imádjuk a feketét, jöhet, de csak egészen pici felületen, inkább kiegészítve a fehér outfitet, nem pedig leuralva azt. 

kep2_80.jpgkep3_70.jpg

Különleges szabásvilág 

Csúcsminőségű, ötletgazdag és tűpontos szabásvonalak, semmiképp sem túl sokat mutató fazonokban, a nyári textileknél vastagabb, a ruhákat a nyáritól megkülönböztető anyagokból. Szerintem egyébként se sok nagyobb divatbűn van annál, mint amikor átlátszik egy fehér nadrág, vagy felső, itt ez szerencsére kizárt.  

kep4_65.jpg

Újrahasznosítás 

Vagyis a nyári ruháink őszbe átmentése. Labor day vagy sem, az indián nyár alatt is vannak olyan napok, amelyek egyszerűen megkövetelnek egy csinos „kis fehér” ruhát, Természetesen a nyárinál jóval visszafogottabb stílusban. Nyár végi esti rendezvényeken is gyönyörűen mutat egy-egy fehér ruha a napcsókolta bőrön.  

kep5_61.jpg

Party look 

Egyedi, látványos, elegáns és egyben szuperszexi egy total fehér szett egy-egy nyárvégi partira. Nyilván nem a Rómain a Duna-parton ücsörgéshez, vagy a vágyott előléptetés előtti céges vacsorához, de igazából bárhol máshol tízpontosak lehetünk, akár egy romantikus vacsorán, akár az éjszaka (fehér) királynőjeként egy divatos klubban. Éljen a barna bőr és a crop topok!  

kep8_39.jpg

Különleges alkalmak 

Hangverseny, első randi, gyertyafényes vacsora, esetleg eljegyzés:) ha a megszokott fekete és sötét színek helyett fehérben pompázunk, igazán feltűnőek és biztos, hogy szuperelegánsak leszünk. A szabásvonalakkal nyugodtan megőrülhetünk, ha fehérben tartjuk a szettet, baj nem lehet! 

kep9_29.jpg 

 

„Minden dolog egy-egy szín. Minden érzés valamilyen szín. A csönd fehér” (Alessandro D’Avenia)

Szuper vénasszonyok nyarát és sok-sok fehéret kívánok nekünk az ehhez szükséges 30 fokos napsütéssel együtt! Eszti

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr7518206925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása