Így válassz ékszert az arcformádhoz!

Idén szuperdivatosak a nagyméretű, statement fülbevalók, és több éve tartják magukat az óriási statement nyakláncok is, viszont a nagy választékban néha nem könnyű megtalálni azt az ideális darabot, amelyik később a kedvenced lehet.

Bár az ékszerválasztásunkat sok minden befolyásolhatja ( a divattrendek, hogy hosszú, vagy rövid hajúak vagyunk-e, a testalkatunk, stb.), általában mégis valahogy ösztönösen érezzük, hogy milyen formájú fülbevalók, esetleg nyakláncok illenek hozzánk.

Választásunkat ösztönösen az arcformánkhoz igazítjuk, így kiemelve azt, ami szép rajtunk, és esetleg egy kicsit optikailag formálva a megjelenésünket.

Természetesen vannak általános szabályok is az egyes arcformákhoz illő ékszerekről, íme:  

 

Kerek arc

Ha kerek az arcod, általában a homlokod nem magas, állad általában kicsi, kerek és nem kidomborodó. Az ajkaid teltek és orrod kecses.

A kerek arcforma számára ideális minden olyan ékszer, amely optikailag hosszítja az arcot. A lógós fülbevalók és hosszú, dekoltázsba nyúló gyöngysorok ideálisak erre a célra, de általában a (nagyobb méretű) karika fülbevalók is jól állnak ennek a típusnak.

kerek.jpg 

Szögletes arc

Ha szélesebb a homlokod, és a keskenyebb kontúr hegyesen, szögletesen vezet az áll felé, akkor te is a szögletes arcúak táborába tartozol. A szögletes vonásokat a kerek fülbevalók lágyítják leginkább. Válassz nagy méretű, könnycsepp alakú darabokat, vagy éppen kerek kicsi karika fülbevalókat, de a golyós ékszerek is szóba jöhetnek. A lógós, kerek formájú fülbevalók is tökéletesek ehhez az arcformához. Viszont inkább hanyagold az éles, rombusz alakú fazonokat, melyek hangsúlyozzák a szögletes arcvonásokat.

szogletes.jpg 

Szív alakú arc

Ha hegyes az állad, a homlokod pedig szélesebb, akkor az alján szélesedő darabokat kell keresned. A háromszög, vagy a könnycsepp alakú fülbevaló nagyszerű választás lehet. A nagy karikafülbevalók is ehhez az arcformához a legelőnyösebbek. A lelógó gyöngyökből álló ékszerek segítenek lágyítani a hegyes áll részen.

szivalaku1.jpg
 

Ovális arcforma

Az ovális arcúak szerencsések: szinte minden fülbevaló típus nagyszerűen mutat rajtuk. Ha ilyen az arcformád, akkor bátran kísérletezz a különböző stílusokkal, hogy megtaláld a tökéleteset. A legelőnyösebbek a nem túl nagy méretű darabok. Ha formálni szeretnéd ovális arcodat, ellensúlyozhatod gömbölyűbb fülbevalóval.

ovalis.jpg

Az általános, kőbe vésett szabályok mellett persze mindig lehetnek meglepetések:) Ezért a legfontosabb, hogy mindig mindent próbáljunk fel, hiszen igazán csak a "gyakorlatban" lehet látni, hogy valami jól áll, vagy nem.

Jó kísérletezést, próbálgatást:)

 

Képek köszönettel a Pinterestről

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr3513778154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása