2019 trendszínét biztosan szeretni fogod!

A tavalyi ultraviola szín után a 2019-es év színének a Nemzetközi Pantone Intézet a Living Coral, vagyis élénk korallszínt választotta.

kep5_5.jpg

Az Intézet sajtóközleménye szerint a választott szín az óceánok mélyén található korallzátonyok pusztulására kívánja felhívni a figyelmet, amely egy tragikus, ám szerencsére visszafordítható folyamat.

Mintha csak megérezték volna, a szép és környezettudatos korallszínt idén Marc Jacobstól a Pradáig a legnagyobb tervezők közül sokan beépítették a tavasz-nyári kollekcióikba.

Íme pár info és outfit tipp, ha nektek is megtetszett a szépséges korall:

 

Korall ékszerek:

A babona szerint a korall ékszer segít a rossz kapcsolatok, félelmek elengedésében, a viszonzatlan szerelem, szeretet feldolgozásában, feladataink szeretetteljes elfogadásában. Jókedv, életöröm fokozó szín, a boldog szerelem színe.

A korallt ősidők óta ismerik és szívesen viselik az emberek. Mivel nagyon könnyen formálható és faragható, ezért ékszereket és dísztárgyakat is már az ókor óta  készítettek belőle. Nyakban viselve állítólag megvédi viselőjét a szemmel veréstől, emiatt az újszülötteknek a mai napig ajándékoznak nemeskorallból készült karkötőket. Ha a viselője megbetegszik, a korall ezt elhalványulásával jelzi, majd miután felgyógyult, a korall is visszanyeri eredeti élénk pirosas színét.

kep3_3.jpg

 

Korallban az életünk

Az ékszerek mellett csodás korallszínű táskákat is találhatunk akár online rendelős oldalakon, akár a fast fashion boltokban (leárazva!). Ez a hangsúlyos szín a legegyszerűbb outfitet is feldobja, akár már most télen egy tiszta fekete kabát-nadrág-csizma összeállításhoz, akár tavasszal egy sima farmer-fehér póló –tornacipő outfithez nagyon ütős. Ha szintet akarunk lépni, de azért maradnánk a jó öreg komfortzónában, a korall szín a bézs-camel-meleg barna árnyalatok mellett is gyönyörűen mutat.

kep4_5.jpg

Csodás korall outfitek

Ha kedvet kaptunk ahhoz, hogy idén tetőtől talpig korallszínben pompázzunk, csak bátran! Meglepő, de ez a szín szinte mindenhez passzol, akár a piros színskálában válogatva (piroshoz-pinkhez-erős narancshoz) , akár egy királykék, vagy éppen citromsárga mellett is szuperül mutat, nem beszélve komplementer színéről, a zöldről. Ékszert is bátran lehet hozzá választani, gyönyörű tud lenni hideg ezüsttel, de az arany társaságát is szereti… egyszóval mindenhez csodaszép!

kep1_5.jpg

Lehet egy festett (mű)bőr kabát, egy kedvenc ruha, csak egy olyan icipici kiegészítő, mint pl egy cipősarok, vagy éppen egy komplett menyasszonyi ruha, a korall idén mindent visz!

kep2_6.jpg

 

 

Képek köszönettel a Pinterestről

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr8214538314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2019.04.22. 14:37:07

Valóban tetszenek ezek a színek, vidámságot árasztanak és imádom a korall színeket, bár én főleg feketével szoktam hordani, picit furcsa kombináció, de eddig dicséreteket kaptam csak :) www.ujsagomat.hu/deichmann/ Online utánanéztem és már sok helyen árulnak nyári cipőket, elég jó árakon.

MomLovesDiamonds 2019.04.28. 22:54:52

@takacsveca93: De jó :)
Korall cipő, nem is jutott eszembe, köszi!
süti beállítások módosítása