Nyers drágakövek nyers eleganciája

A drágakövek az „ásványország virágai”. Szikrázó gyémánt, vérvörösen tündöklő rubin, búzavirágkék zafír, mélyzöld színben ragyogó smaragd,s a mögöttük sorakozó, a szivárvány minden színében pompázó féldrágakövek és ásványok.

kep1_23.jpg

Ragyogó szépségük a finom és pontos szabályok szerinti csiszolással még jobban kiemelhető. Az elmúlt pár évben azonban egyre népszerűbb az ékszertervezésben a nyers gyémántok és nyers drágakövek, sőt féldrágakövek használata. A minimál divat- és ékszertrendbe csodásan illő, néha monumentális darabok gyönyörűen egészítik ki az egyszerű ruhákat. Minden stílusban találunk szépeket, a bohótól az elegánsig, de a divathetek kifutóin is gyakori vendégek a nyers kövekből készült óriás ékszerek.

kep3_17.jpgkep4_20.jpg

illetve a nyers és csiszolt kövek különböző csodás kombinációi.

kep2_22.jpg
Nos, ismerjétek meg TODD REED, amerikai kortárs ékszer designert. A coloradói formabontó bátor tervező igazán  nem fél a nyers gyémánttól. Csodás ékszereiben mesterien kombinálja a legszebb nyers és csiszolt köveket, egyedi foglalataival és páratlan designjával pedig egészen egyedülálló világot alkotott.

kep8_6.jpg 

A nyers és csiszolt kombináció egyébként csak nekünk újdonság, Todd már majdnem harminc éve, 1992óta használ nyers, illetve csiszolatlan köveket a tervező munkájában.  Todd jelszava az eddigi „brill” és „tökéletesen csiszolt gyémánt” helyett a „tökéletes geometria” elérése az ékszereiben. A nyers gyémántok természetben előforduló alakja, különleges színvariációi és az ezzel járó szokatlan, vad szépség inspirálja a mestert, hogy lehetőleg minden egyes ékszerében felhasználjon nyers gyémántokat. Művészet és önkifejezési forma mindez egyszerre Todd számára, s egyben ígéret arra, hogy a szokatlan „anyagok” és formák mellett mindig kifogástalan minőséget kapunk.

kep5_18.jpg 

És hogy Todd hogyan kezdte? Nos önvallomása szerint, a közismert mondás, miszerint: 

„A kiválasztott hölgy kedvelni fog, ha adsz neki egy félkarátos gyűrűt –ám adj neki egykarátosat, és imádni fog örökké” -nos ez a mondás Toddra is megtette hatását, és ez vezetett a minél nagyobb és súlyosabb kövek használatához. Persze emelett az is megihlette, hogy szerinte a gyémánt és minden drágakő úgy a legtökéletesebb, ahogy a természetben megtalálható: csiszolatlanul, természetesen, tökéletes geometriai formákkal

kep7_9.jpgkep6_13.jpg

 

Mit mondhatnék? Csak egyetérteni tudok a mesterrel, hozzátéve, hogy nyers, vagy tökéletesre csiszolt briliáns alakban egy gyémánt mindig gyémánt marad, a legyőzhetetlen, az örök, és a lányok legjobb barátja…

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr8714912992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása