Pénztárcabarát őszi ékszertrendek

Az őszi szezon beköszöntével elárasztanak minket a magazinok, portálok, blogok és Insta-oldalak az új szezon trendjeivel. Bár az ékszerdivat nem változik annyira gyorsan, mint a „rendes” divat, azért a nagy divatházak mindig kínálnak valami szupertrendi, szupermenő meglepit az ékszerekben is, ha újítani szeretnénk. A francia Vogue idén is szépen listába szedte a szezon várható legmenőbbjeit, el is hoztam nektek.

Na de mit tegyünk, ha nem szeretnénk vagyonokat költeni egy Versace- óriásláncra, vagy egy Chanel szettre, de mégis szeretnénk divatos, esetleg egyenesen szupercool darabokat villantani (szó szerint) idén ősszel-télen is?

Szívem szerint az első válaszom lenne, hogy vegyétek elő a húsz évvel ezelőtti kedvenceket, vagy túrjátok fel anyukátok ékszeresdobozát, mert az idei ékszerdivat igazából egy erős utánérzés. Persze nyilván nem mindenki őrizte meg gondos előrelátással a 90-es évek és az ezredforduló gigantikus csillárfülbevalóit, meg az azóta sokáig szupercikinek számító kristály(nak tűnő) karkötőket, gyűrűket, bokaláncokat, szóval irány a pláza, feltérképezni a bizsukínálatot!

A fast fashion boltok is kitettek magukért, már a kampányfotókon is rendesen lógnak a modellekről a nagy, látványos, csillogó ékszerek. A Zara és a Reserved idén különösen szépséges, nyugodt hangulatú és igazán igényes editorialokat rakott össze:

Kattints a képre a galériáért!

 

Ha pedig arra vagytok kíváncsiak, hogy szigorúan „idén mi lesz az ékszerdivat”, akkor íme három trend, amik idén nagyon erősek lesznek:

 

A napfény színe mindenhol

Tetőtől talpig aranyba ékszerezhetjük magunkat, idén egyszerűen nem létezik túlzás. Arany gyönggyel, arany színes kövekkel, arany arannyal, csak minél nagyobb és feltűnőbb legyen.

Katt a képre a galériáért!

 

Stilizált virágok

Ez a trend eddig abszolút hiányzott. Színes és átlátszó műanyag virágokból készülnek idén a monumentális nyakláncok és fülbevalók. Tulajdonképpen nem is rossz ősszel így búcsúzni a nyári virágözöntől, vagy tél közepén így hívni a tavaszt.

virag.jpg 

Csillogás a köbön

Ennyi. Idén télen is napszemüvegben megyünk az esti rendezvényekre, mert annyi csillogó smukk várható, hogy még így is megvakulhatunk. Vállig, vagy még tovább érő csillárfülbevalók, óriási, egész nyakat befedő choker nyakláncok, fél karunkat eltakaró kristálykarkötők. Idén a kevesebb nem több, hanem a több jobb, egyértelműen.

 

 Katt a képre a galériáért!

 

Szuper költséghatékonyság

 

Végül egy kis trükk a pénztárcabarát ékszerbörzéhez: etikus, vagy kevésbé, de az Aliexpress most is már a megjelenés pillanatában hozza a trendeket, szinte az összes némelyik termékfotó hangulata egy az egyben a Zara fotóit koppintja idézi. Az ékszerek is kb tök ugyanazok, de töredék áron a (szerintem egyébként szemtelenül túlárazott) fast fahsion boltokhoz képest. Persze majdnem két hónap a szállítási idő, plusz drukkolhatunk, hogy az érzékeny kristály darabok nem hiányosan, törötten stb érkeznek-e meg, de szerintem egy próbát megér.

kep1_30.jpg 

Remélem, tudtam segíteni a szezonhoz illő ékszerválasztásban;)

Akár fast fashion, akár Ali, akár anyukánktól, idősebb barátnőtől stb kikönyörgött vintage kincs, ragyogjatok a téli sötétségben is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr6715066244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halakviz 2019.09.14. 14:57:32

köszi Eszti! Annyira jó kis összefoglaló! és imádom ezt a trendet!

MomLovesDiamonds 2019.09.14. 16:46:44

@halakviz:
Ó de aranyos vagy:)
Éljen az arany és a csillogás:) meg fogok rendelni Aliról egy-két koppintást, aztán beszámolok a minőségről:)
süti beállítások módosítása