Feltűnő és csillogó: őszi ékszertrend-körkép

Most még egy szál fürdőruhában napozunk a Balatonnál, kimaxoljuk a nyári kagylós ékszerek és kis hajpántok trendjét, este pedig ujjatlan topban és miniszoknyában fröccsözünk a Duna-parton, de már a nyakunkon az ősz. Cserélhetjük a szandálokat bokacsizmákra, a crop topokat pulóverekre és nemsokára a híres Pumpkin Spice Latte is meghozza az igazi őszi hangulatot.

Az őszi felkészülésből természetesen nem maradnak ki az ékszerek sem, idén igazán jó kis (vagyis jó nagy!) választékból szemezgethetjük ki a nekünk tetsző trendek alapján a legújabb kedvenceinket. 

A tavaly téli óriás fülbevalókkal, vastag (arany) nyakláncokkal és logós ékszerekkel idén is igazán trendik lehetünk, de azért egy kis újítást mégis belevihetünk az idei divatozásba: szegecselt chockerek és vállig érő  hosszú, csillogós kristály fülbevalók várhatók, a tavalyról már megszokott óriás szemű nyakláncok és a neonrobbanás mellett.

Íme a legfrissebb trendek a francia Vogue előrejelzéséből:

 

„Neo-párizsi” sikk

Gyöngyök, klasszikus kámea ékszerek, rétegelt arany nyakláncok, vagyis a klasszikus párizsi stílus –a legnagyobb divatházak kifutóit ők uralták. Találtunk pici, finom darabokat és persze óriási statement ékszereket is. Diornál a gyöngy nyakláncok még kristály kiegészítést is kaptak, Givenchynél pedig főleg az aszimmetrikusan viselt gyöngyök domináltak.

neoparisian.jpg

Saint Laurent for Anthony Vacarello, Dior, Celine

Punk

Grunge stílus, androgün sziluettek, szögletes formák és grafikus nyomatok idézik a késői 70es évek lázadó világát. Abban az időben az ékszer a megjelenés leghangsúlyosabb darabja volt és a 2019-20 kifutóin is ezt láttuk: kazalnyi piercinget és nyakörv stílusú szegecselt chokereket.

 

08.jpg

Alexander McQueen, Marques' Almeida, Gucci


 Statement fülbevalók

Idén ősszel elfelejthetjük a pici fülbevalókat és szigorúan hosszú, oversized darabokat veszünk magunkra. Minél elütőbb stílusú díszeket mixelünk majd egyetlen ékszerben. Egyet nem lehet ezekben a fülbevalókban, észrevétlennek maradni!

03.jpg

Prabal Gurung, Altuzarra, Valentino


Hegyikristály

A kifutókon a hegyikristályok tornyokban omlottak le a modellek fülcimpájáról, minden lépésüknél ringatózva. Csillogjunk villogjunk a szezonban!

 06.jpgAlexandre Vauthier, Paco Rabanne, Loewe


Színrobbanás

Adnál a szettedhez egy kis vagányságot? A megoldás: neon ékszerek! A szezonban találunk throwback darabokat, mint pl Jacquemusnál, aki neonszínű óriáskarikákat küldött kifutóra, vagy emellett szinte kispolgárinak ható (ám persze óriás méretű) füliket, mint pl Stella McCartney függönyrojtszerű fülbevalóit.

couleur-02.jpgJacquemus, Lanvin, Stella McCartney

Logo mánia

Idén a divatházak nem hagyják, hogy a nevük észrevétlen maradjon. Gigantikus logók virítanak a fülbevalókon és nyakláncokon, de minimum a márkák kezdőbetűi megjelennek az ékszerekben. A designerek idén (is) így fejezik ki hódolatukat divatházuk örökségének. 

01.jpgBalenciaga, Chanel, Versace

 

Oversized láncszemek

Hullahopp méretű nyakláncok és fülbevalók: ízlés kérdése, de végre egy igazi újdonság a sok utánérzés mellett. Egy biztos, a trend idén kihagyhatatlan.

02.jpgAlberta Ferretti, Mulberry, JW Anderson

 

Bizsuk és fura kiegészítők

Jacquemus érdekes kiskendői, Loewe karkötőórái, Stella McCartney gemkapocs-ékszerei és Balenciaga mini Eiffel-tornyai:ők aztán kimaxolják a trendet! A bolondos kiegészítőkben csak a kiszámíthatatlanság a közös.

04.jpgJacquemus, Loewe, Stella McCartney

 

Bár az idei őszi-téli divattrendek óriási újdonságokat nem mutattak, inkább csak rátettek egyet a tavaly már beharangozott trendelőrejelzésekre, de igazából ez nem baj: idén tényleg mindenki megtalálhatja a választékból friss, különleges, mégis hordható kedvencét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr5015032868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása