Lehet egy drágakő megnyugtató?

 

A testi és lelki nyugalom jelképe egy nem túl intenzív színű, inkább halványabb árnyalatú, ám annál ragyogóbban tündöklő drágakő, amely nem más, mint a csodaszép topáz.

A természetben számtalan színben előfordul: lehet színtelen, kék, sárga, vörös, zöld, barna, vagy akár aranysárga kő. Leggyakoribb a kék topáz, amely a kék rengeteg árnyalatban tündökölhet: a nyugtatóan mélykék London-topáztól a fényesebb, világosabb svájci topázig.

 

kep1_34.jpg

A kék topázok színárnyalatai külön nevet viselnek: ég kék, jég kék, svájci kék, londoni kék

 

A topáz az “Erő köve”-ként is ismert, utalva szépségére és rendkívüli ellenállóságára: a savak közül csak egyetlen egy, a forró kénsav támadhatja meg.

Az asztrológiában a november hónap, és az e hónapban születettek köve a topáz. A hiedelem szerint a topáz boldogságot és türelmet hoz viselőjének, segíti a logikus gondolkodást, a megbocsájtást és helyreállítja az energiát.
A kék szín az őszinteség, a hűség, a bölcsesség , az intelligencia, az igazmondás, a lelki nyugalom és a családi értékek színe.

 

Szépséges topázok a galériában!

 

A topáz viselőjét lágysággal, nemességgel, az adni és kapni tudás képességével, fokozott érzékenységgel és bölcsességgel ruházza fel. Erősíti a szerelmet. Támogatja az önmegvalósítást és az inspirációt. Erősíti a koncentrációt, a kreativitást és a tudatosságot.

kep2_32.jpg

Ez a szépséges drágakő kiválóan alkalmas arra, hogy különböző csiszolási formákra munkálják meg, így szinten minden stílusú ékszernek csodálatos dísze lehet. A topáz ékszer viselőjét világossággal, túláradó életörömmel, fáradhatatlan optimizmussal és kiegyensúlyozottsággal ajándékozza meg. Segít abban, hogy az apró részletek mellett se menjünk el, és az összefüggéseket is észrevegyük.

kep3_25.jpg

Az előérzetek és a barátság kövének is nevezték régebben a topázt, és azt tartották, hogy szerencsét hoz a gazdasági vállalkozásoknál. Aranykőnek is mondják, amely elősegíti szerelmes kapcsolatok létrejöttét. Csalódás esetén megnyugtatja  a lelket és támogatja az értelem uralmát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr1515287976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása