Athleisure, ballet core: az ősz könnyeden szexi divattrendjei

Micsoda? Athleisure, balletcore? Nem, nem tanultam meg kínaiul:), és nem is új koktélrecepteket hoztam, hanem az ősz két vezető divattrendjét szeretném bemutatni nektek. Kényelmesek, lazák, jól variálhatók és csinosak. Íme:

Athleisure –arany középút az elegancia és a funkcionalitás között

A sportos és street style elemeket harmonikusan kombináló, szuperlaza athleisure tökéletes az októberi hűvösebb, kuckósabb napokra. Sajnos az irodába, üzleti meetingekre semmiképp nem menő (kivéve nyilván home office), és az operaházi hangversenylátogatásokra sem ideális, ahogyan keresztelőre, eljegyzési partira, szuper fancy étterembe is mást választanánk, de az oviba-iskolába rohanós reggelekre, hétköznapi ügyintézésekhez, bevásárláshoz és bármilyen lazább programhoz szuper.

kep2_81.jpg 

Maga a stílus egyébként az athletic és a leisure szavak kombinációja, igazából nevében hordozza a funkcionalitását. Természetesen, mivel látszólag egy „hanyag” stílusról beszélünk, a felhasznált anyagok top minősége itt is kulcsfontosságú, ahogyan nem árt a szettünkbe egy, azaz egy darab csúcsminőségű, és/vagy márkás kiegészítő.

Íme pár csodás inspiráció a galériában (katt a képre):

 

Légiesen szexi, stílusosan könnyed: balletcore

Letisztult, nőies, könnyed és ötletes a balett világából inspirálódó új kedvenc, a balletcore stílus. Szépséges ellenpont a mai ijesztő, kemény világban ez a sporthoz, munkába, estére és szinte minden alkalomra csodásan adoptálható, légies divattrend.

kep13_12.jpg

Annyiban rokon stílus az athleisure viselettel, hogy itt is egy alapvetően sporthoz használt öltözék elemeit használjuk street style-ban, minél kreatívabban és sokoldalúbban. A balett, mint sport és a balerinák ruhatárának meghatározó elemei (pl balettcipők, tütük és dresszek) kerülnek a balletcore-ba, (nyilván stilizáltan és nem túlhasználva), létrehozva így egy vadonatúj, nőies és csodásan rétegezhető, építhető megjelenést.

kep9_31.jpg

Nem csoda, hogy kedvenc hollywoodi sztárocskáink, pl Kendal Jenner és Bella Hadid is nagyon élik a trendet, illetve olyan fiatalos és egyedi stílusú márkák, mint a Miu Miu, vagy Simone Rocha imádják a balletcore-t.

kep11_22.jpgkep10_25.jpg

Jó hír továbbá, hogy a trend egyáltalán nem csak az „ideális balerinatest”re alkalmazható. Akár a stílus sportosabb változatát választjuk (lábmelegítőkkel, leggingsekkel, stb. -mintha a balettpróbaterembe sietnénk), akár az ultranőies variációt, bodykkal, ötletes helyeken kivágott felsőkkel és hatalmas kardigánokkal, mindenképpen csinosak lehetünk, némi divatérzék és önismeret segítségével. Sőt, a sportos és a nőies változat szuperül keverhető akár egymással is.

kep21.jpg

Minden második kislány balerina akar lenni gyerekkorában: nos, íme a stílus, amelyik csodásan megjeleníti a gyerekkori álom mindennapi megvalósítását, olyan módon, ahogy az öltözékünkben a hétköznapi élet során működhet számunkra.

kep18_2.jpg

Időtálló darabok, kötött anyagok, áttetsző szövetek (pl tüll és hálók), pasztellek és natúr árnyalatok, na és persze a "kötelező balett-fekete" jellemzőek igazán a stílusra. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy piros kardigán, vagy egy szűk farmer, esetleg egy bomberdzseki ne lenne csodásan kombinálható a balletcore kedvencekkel, és ne feledjük, hogy hidegebb napokon milyen praktikus is tud lenni például egy lábmelegítő. Nincs is jobb az őszi átmeneti időszakban, amikor egyik napról a másikra 10-15 fokot simán változik a hőmérséklet, mint a „legózható” balletcore.

kep17_2.jpgkep20_1.jpg

 

Lábszármelegítők előretörése

Apropó, lábszármelegítők… a 80-as évek ikonikus kedvence felfrissült a kifutókon, és idén mindennel, de mindennel őket viseljük majd. „Használjuk ürügyként a hidegebb téli hónapokat, hogy szerezzük be egy pár lágy lila, esetleg halvány rózsaszín lábmelegítőt” – javasolja Tara West hollywoodi divatstylist. -„Viseljük őket fekete leggingssel, túlméretezett vagy wrap-stílusú pulóverrel, UGG-csizmával, vagy bakanccsal,hogy az ellentétek ballansza megmaradjon.”

kep19_2.jpg

 

Make it minimal

Akár "ironikusan", a Flashdance-életérzést szinte egy az egyben a trendbe emelve, akár csak jelzésszinten utalva arra, hogy tulajdonképpen balletcore-t viselünk, mindenképpen kulcsfontosságú, hogy mindezt minimál stílusban tegyük. Fodrocskák, minták felejtősek, ahogy az alacsony minőségű, nylon, vagy polyester anyagok is. Minőség, minőség, minőség! Itt aztán különösen.

kep15_5.jpgkep14_9.jpg

Bodyt mindigre

Egy jó body a balletcore alappillére.Szerencsére ebből aztán van választék, akár a sportruházat, akár a streetstyle területén. Garbó, V-nyakú, kerek, vagy csónaknyakú sziluettek, mély kivágások, csinos sziluettek: egy jól illeszkedő body összeszedetté teszi az outfitet és ha kell, "összecuppantja" a nem tökéletes testrészeket, egy jó ráncolással viszont elrejthetünk mindent, amit szeretnénk. Blézer, farmer, nagypapa-kardigán: minden passzol hozzá.

kep16_3.jpgkep12_20.jpg

Akár Flashdance-királynők, akár minimál balerinák leszünk idén, esetleg csak elbújnánk forrócsokizni egy athleisure szettben, mindenképp használjuk ki a két stílus lehetőségeit! Kreatívan viselve az ősz jokerei.
Szépséges őszt nektek! Eszti

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr9318238913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása