Overálok, újragondolva

Évek óta tartja magát a divatban az overál. Állandó gardróblakónk egyszerűen nem hajlandó megadni magát a praktikumnak (merthogy a „mi van, ha ebben pisilni kell?” kérdés persze fontos, de nem fontosabb annál, hogy egyébként egy pofonegyszerű és ezerféleképpen variálható darabról van szó). Hosszúnadrágos, shortos, szexi, elegáns, utcai és játszós, mindenféle volt már az elmúlt években.

Idén viszont a legfrissebb overáldivat leginkább katonai uniformisokra, esetleg a villanyszerelők munkaruhájára emlékeztet. Hosszúujjú, nyakig felcsukott, gombos (esetleg cipzáras), derékban húzott modellek jönnek, szerencsére az anyagválasztásban egy kicsit variálhatóan –a vitorlavászon éppen olyan trendi lesz, mint a selyem.

Karcsúsít, egyszerű, ezerféleképpen hordható, mi kell még? Első látásra azt gondolnánk: „semmi, hiszen ez a világ legegyszerűbb ruhadarabja!” Könnyű viszont mellényúlni, ha túlgondoljuk, vagy éppen ellenkezőleg, túlságosan sportosra vesszük a szettet.

Sportos-szerelős overáldivat: idén ez lesz az a ruhadarab, ami az én olvasatomban konkrétan sikít a kontrasztért. Magassarkúval, elegáns kiegészítőkkel, neadjisten statement ékszerekkel szerintem ezerszer izgalmasabb outfitet kapunk, mint egy sportcipőt felráncigálva rohanni a dolgunk után.

Kattints a képre a galériáért!

 

 

Kiegészítőkkel felpimpelve, vagy a világ leglazább viseleteként, vitathatatlan előnye, hogy egy icipici stílusmix után idén egy overállal akár a bölcsis szettből is voilá, városi megjelenésre alkalmas homo sapienst varázsolok magamból például én (és még néhányan, akik egy nehezebb nap után még ahhoz is fáradtak vagyunk, hogy átöltözzünk a bölcsi-játszótér-bevásárlás, vagy éppen egy tizennyolc órás munkanap után).

(Mű)bőrből, farmerból, vagy akár "poénból" egy sneakerrel párosítva, mindenhogy jól mutat, mindössze minimális szépérzék, esetleg egy kis fantázia kell hozzá -íme az idei trendek legegyszerűbb és egyik legvagányabb szereplője!

bor.jpgfarmer3.jpgfarmer_javitott.jpg

És ha már stílusmix és stílusikonok, nem meglepő, hogy a divatheteken is tarolt idén az overál, New Yorktól Koppenhágáig a legmenőbb influencerek mind ebben pompáztak, sőt kedvenc divatikonjaink (nálam konkrétan Victoria és Gwen Stefani, két istennő) is imádják! (Gwen ráadásul tök ugyanazt az overált is képes teljesen különböző stílusokban viselni, mindössze a kiegészítők variálásával -mesteri!)

kop_ny_fashionweek.jpgvb.jpggwenstefanie.jpg

Ti már beszereztétek az idei legújabb overált?
A kiegészítőkkel felturbózósok, vagy a sportcipős lazulósok vagytok?

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr7815494262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása