Íme a nyár legfeltűnőbb divattrendje férfiaknak!

A klasszik nyári, néhány évenként visszatérő trend, a batikolt minta idén átkérezkedett a férfidivatba is!

Kis ismétlés, ha pasik vagytok és fogalmatok sincs, mi lehet az a batikolás, esetleg a 90-es években születtetek, amikor éppen teljes gőzzel dübörgött a batikolt divat, amit ti ugye csak kisbabaként láthattatok: szóval a batikolás a textileknek egyfajta díszítése. Az anyag egyes részeit forró viasszal fedjük, majd hideg festékfürdőbe helyezzük, így a textilünk a viasszal fedett részek kivételével tetszés szerinti színt - színeket - kap. A viaszréteg eltávolítása után az előbb lefedett részeken előtűnik az anyag eredeti alapszíne.

hoodies.jpg

Szóval egy nagyon színes, nagyon feltűnő és igencsak nőiesnek gondolt divatról van szó (bár a batikolt minta eredetileg  már Woodstockban menő volt és a hippidivattal szivárgott be a trendek közé), de idén valamiért a pasik is követelik maguknak  a kevert- fröccsentett-csavart-festett átmenetes színek robbanását.

Az olasz Vogue egyenesen a legeslegelső cikkét adta a témának, ők pedig már csak tudják… A 2020-as férfi ready-to-wear kifutókról válogatva egyértelműen ezt a trendet hozták ki a legnépszerűbbnek, éspedig egy másik vadonatúj trenddel mixelve (amely szerint nemhogy az ing, de már a pulcsi, vagy póló sem lehet elég laza, csakis a „melegítőfazon” lehet menő, ha streetwear-ról van szó). Márpedig a 2020-as tavasz-nyári trendek megalkotásakor még szó sem volt karanténról és semmi ilyen csúnyaságról… szóval látható, hogy „az egyre kényelmesebb” trend még jó ideig velünk lesz.

p0220-fashion-ss2020-mens-trend-report-5-tie-dye-must-try.jpg

A Vogue cikkében említett divatház-óriások közül az Emporio Armani és az Off-White még egy picit józanabb maradt a szürkés-feketés mintás batikolással, de a többi tervező aztán igazán elgurította a gyógyszert: az MGSM és a Versace mindent belerakott, amit csak lehetett! Van itt hippi-inspiráció, punk és még szörfös vonal is, színkavalkád és jó adag androgün polgárpukkasztás:  kíváncsi vagyok, látunk-e a streetstyle-ban bárhol ebből a trendből átvett elemeket!

Szóval uraim, csak semmi szerénység! Akár a nyár végi fesztiválokon, akár mondjuk a Frösccsteraszon bevethetitek a batikolt cuccokat, ha ultratrendi és a legcoolabb megjelenésre vágytok… Egy biztos, a tömegben nem fogtok eltűnni, annál inkább feltűnni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr5115715024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Environmenta 2020.05.25. 12:44:35

O.K., köszönöm a sok infót!

De lenne még egy kérdés: mit adjak a pasimra, ha ő nem meleg?

MomLovesDiamonds 2020.05.25. 13:47:19

@Environmenta:
:))))))
Hát batikoltat, az olasz Vogue is megmondta;)

Environmenta 2020.05.25. 19:39:41

@MomLovesDiamonds: O.K. - de még mindig nem leleg a pasim és nem is akar az lenni. pedig mondtam neki: "Apukám, ha nem buzulsz be, nem lesz egy rongyod, amit idén felvegyél!"

Sandokohn - a maláj jiddis 2020.05.25. 23:51:29

@Environmenta: Dehogynem lesz, csak éppen ízléses, nem ilyen retard, mint ez a batikolt szar.
süti beállítások módosítása