Julia Roberts és a boldog gyémántok

Régi románc a mozi és a Chopard kapcsolata: Cannesban már egyszerűen nem létezhet filmfesztivál a Chopard részvétele, és 2001 óra a márka által alapított Trophée Chopard nélkül (ezt az elismerést független zsűri ítéli oda egy-egy ígéretes kezdő színésznőnek és színésznek). Nem véletlen, hogy az ékszerházat oly sokszor a „vörös szőnyeg ékszerésze”-ként említik a világsajtóban.   

A márka és Julia Roberts együttműködése is évekre nyúlik vissza: Julia 2016-ban mezítláb, ám természetesen alaposan felékszerezve sétált először a fesztivál vörös szőnyegén (gyémánt nyaklánc és hozzá illő gyűrű alkotta a szettjét). A Pretty Woman ikonikus mosolyának fotói bejárták a világot és nemcsak a fesztivál közönségét, hanem a Chopard társelnökét és művészeti igazgatóját, Caroline Scheufelet is meghódították, aki öt év után Juliát választotta az új, „Boldog Gyémántok”-kampány arcának.  

purehappiness_juliaroberts_slider_01_v03.jpg

Évekkel ezelőtt a Chopard társelnöke álmodta meg magát a Happy Sport karórát is, a „joie de vivre” kifejezést ékszerbe álmodva. Az ötletes módszerrel arany kapszulába rögzített gyémántok szabadon mozognak két zafírkristály réteg között.   Ezt a koncepciót új szintre emelve később elkészült a Happy Sport óra rozsdamentes acél variációban is (természetesen a legjobb minőségű gyémántokkal). Ezzel egy csúcskategóriás, mégis hétköznapi stílusú óra született, az életöröm megünneplésére.  Valójában Scheufele édesanyja inspirálta az óra márkanevét, aki a modellt először látva így kiáltott fel: „Ezek a gyémántok boldogabbak, amikor szabadok.”  

happy-sport-275378-5004-copyright-federal-studio-3-.jpg

Ezt az ikonikus modellt újraértelmezve, Julia Roberts márkanagykövettel a márka idén bemutatja a legelső Happy Sport óra újraértelmezését, 33 mm-es, óriás tokkal, csillogó gyémántokkal és megemelt teljesítménnyel. Az új Happy Sport is kapható acélból, vagy rózsaaranyból, sőt akár a kettő kombinációjából.  Valóban Julia, mindenki kedvenc színésznője a tökéletes választás a Chopard új kampányához. Ikonikus színésznő, akinek a nevéhez Oscar-díja mellett számtalan emlékezetes filmszerep tartozik, a napsütés megtestesítője,mérföldekről felismerhető, ezer wattos mosollyal.

julia-roberts.jpg

Az új partnerség megünneplésére Scheufele egy minifilmben összefogta a divat, a film és a zene világát, ez a kombináció pedig kétségtelenül mindannyiunkat örömmel tölt el. A film producere és rendezője Xavier Dolan, aki igazi francia sikket és azt a bizonyos „joie de vivre”-t csempészi a kampányba, egyetlen percbe sűrítve az örömöt és a szabadságot, a fényt és Roberts rendkívüli energiáját a kis talizmánként őrzött gyémántok ritka szépségével.  Dolan rövidje elegánsan örökíti meg Julia Roberts időtlen varázsát, kitűnően közvetítve Caroline Scheufele először 1993-ban piacra dobott órájának merész stílusát és vitalitását. A filmet látva biztosan nekünk is eszünkbe jut az a bizonyos mondat, amely magában foglalja az időmérő valódi lényegét: „ezek a gyémántok igazán boldogabbak így szabadon”. 

Természetesen a Chopard számára a rozsdamentes acél sem az óraiparban általánosan használt acélt jelenti, hanem egy speciális saját fejlesztést, egy antiallergén ötvözetet, amely nem karcolódik és sokkal fényesebbre csiszolható. Azt pedig már említeni sem kell, hogy a „Chopard-acél” illeszkedik az ékszerház fenntartható luxust kínáló stratégiájához, így 70%ban újrahasznosítható.

lucentsteela223_happy_sport_the_first_chopard.jpg

És ha nem a „Chopard-acélt”, hanem a klasszikus aranyat részesítenénk előnyben, a fenntarthatóság itt is kiemelten fontos. A Chopard olyan kis kooperációkkal dolgozik, amelyek lehetővé teszik, hogy az aranyat közvetlenül a forrásból szerezzék, és közvetlenül biztosítsák a jövő számára biztonságos és fenntartható munkakörnyezetet. Ezzel a bányaközösségek és az őket körülvevő természeti környezet jólétére is koncentrálhatnak. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében a Chopard újrahasznosítja az aranyat is. Mivel saját öntödével rendelkeznek, képesek garantálni a minőséget. A Happy Sportban használt, „conflict free” gyémántokkal együtt így egy olyan órát viselhetünk, amely több szempontból is ragyogó: egy igazi Chopard.   

kep1_62.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr4216576520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása