Athleisure, avagy a csíkos gatya az új státuszszimbólum?

Hol vannak már azok az idők, amikor magas sarkú cipő, szoknya-blúz, esetleg kosztüm nélkül még a piacra sem mentek a nők?

Egyre sportosabban, kényelmesebben öltözünk, a napi rohanás közben legtöbbször csak felkapunk egy sportcipőt a farmer-póló kombóhoz és szaladunk a dolgunk után. Rendezvényen, színházban és más elegáns helyeken is egyre inkább csak a laza öltözködés hódít.

Ma már ott tartunk, hogy tulajdonképpen még a farmer sem lehet elég laza, a legújabb divathóbort az extrakényelmes athleisure irányzat, vagyis a szupersportos öltözék, a kontraszt kedvéért egy-két elegáns kiegészítővel.

Ennek a divatnak a legtrendibb képviselője a „csíkos gatya”,  egy mackónadrág szerű gatyó, oldalán valamilyen színű csíkkal. A Vogue például egyenesen „Are these pants the new status symbols?”, vagyis „a csíkos gatya az új sátusszimbólum?” címmel közölt divatösszeállítást, ezt követően pedig természetesen a trendi celebek, modellek és az igazi A listás sztárok is rákattantak.

Nyilván a legdivatosabb sztárok kezdték a sort, élükön a szuperelegáns Victoriával:

victoria.jpg

De Gigi és Bella Hadid, utánuk pedig majdnem az összes Victoria’s Secret modell, de még Jennifer Anniston is imádja.

modellcsik.jpgcelebcsik.jpg

Mr. Csíkosgatya még a legnagyobb divatheteken is kikövetelte magának a helyet az első sorokban – Milánó, New York, Párizs divathetein az ilyen gatyát viselő IT-csajok  egyaránt a divathetek legjobban öltözöttjeinek listáin landoltak.

milanparis.jpg nyfw.jpg

Tulajdonképpen nem rossz helyettesítője a farmernak ez a csíkos nadrág, végre valami újdonság, ami kényelmes is és ráadásul a hosszanti minta miatt karcsúsít, csak ha ennek a viselésére adja az ember a fejét, akkor néhány dolgot azért nem árt szem előtt tartani.

Kipróbálnád a csíkos gatyót, de nincs ötleted, hogy mivel viseld? Íme néhány variáció:

 

Finom elegancia

Fekete és földszínek kombinációja, csipetnyi fehér kiegészítéssel. Sportcipővel és magassarkúval egyaránt tökéletes, de legalább egy darab elegáns részletet megkíván az outfit.

 elegans.jpg

 

Fekete-fehér

Maradva az elegánsabb vonalnál, ez a tipikus „komfortzóna és mégse”, vagyis egy ilyen összeállítást én is simán el tudok képzelni magamon, míg egy erősebb színhez, mondjuk mustársárgához már lehet, hogy nyuszi lennék. De az örök fekete-fehér simán belefér, akár tűsarkúval, akár sportosan, akár lazán, vagyis bárhogy!

feketefeher.jpg

 

Piros

Az idei év abszolút trendszíne, a piros a csíkosgatyák közé is beszivárgott:)

Általában a piros karakteressége vagy semleges földszínekkel tompítható, vagy a gatyán megtalálható egyik színnel kombinálva vagány és különleges.

csikpiros.jpg

 

Színes csík

Ha szintet lépne az ember, de mégsem vagyunk a színkavalkád hívei, akkor ő a tökéletes választás. A csík színével megegyező outfit, vagy semleges fekete-fehér-szürke színek kiegészítőnek, így lesz feltűnő, de mégis elegáns.

szinescsik.jpg

Színek, színek

Na ő már egy magasabb szint. Ha bevállaljuk az irigy, vagy éppen csodálkozó pillantásokat, akkor pompázhatunk egy-egy színes darabban –bár azért úgy látom, hogy szinte mindenki úgy viseli, hogy a sok feketével „kiüti” a nadrág erős színét.

szines.jpg

Tulajdonképpen a bejegyzés megírásának végére egészen megkedveltem ezt a csíkos gatyókát –simán felvenném akár a játszótérre, de elegáns kiegészítőkkel akár rendezvényre is, sőt azt hiszem fel is fogom!

A fast fashion boltokban tartogatnak néhányat, egyet léci hagyjatok nekem!

 

Képek köszönettel a Pinterestről

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr5413285323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2017.11.17. 15:20:22

Mindenki......
Jó is hosszítja az alsó végtagot! Nem mindenki virgácsa formás!

fda 2017.11.17. 17:17:33

Némelyik baromi igénytelenül néz ki. Jópár fotó készülhetett volna egy lepukkant szegénytelepen is, ott persze lesajnálva néznénk ezeket az összeszedetlen ruhadarabokat.

De ha híres emberek felveszik, nosza, rohanj és vedd fel te is!

MomLovesDiamonds 2017.11.17. 17:32:52

@fda: Hát nem vagyunk egyformák :)
Ettől szép a divat, hogy mindenkinek más tetszik és másban érzi jól magát!
Nem nagyon lehet már újítani, szerintem is vicces, hogy sokszor a "semmi nem illik semmihez" van kikiáltva gyönyörűnek, de pont ez a művészet, "összedobálni" különböző darabokat és mégis harmonikusan kinézni;)

Void Bunkoid 2017.11.17. 19:02:39

@MomLovesDiamonds: Hátööööö akkor is no.

A szüleim már lassan közelebb vannak a hetvenhez, mint a hatvanhoz, de AKKOR sem mennek játszós-kerti mackónadrágban még a sarki boltba sem.

Ennyi erővel simán lehetne létjogosultsága a pizsamának is, vagy éppen annak, hogy a kánikulában én otthon egy szál f*szban érzem magam kényelmesen, akkor méééne mehetnék el így el a Starbucksba, vagy éppen az Operába...

MomLovesDiamonds 2017.11.18. 07:17:16

@Void Bunkoid: Jó a neved:))
Hát speciel én nem nagyon örülök ennek, hogy már nem kell sehova kiöltözni, de ez van. A hálóing-szerű ruha most nagy divat amúgy:) a Vogue, a magyar divatlapok és hasonlók szerint (én utálom)
Az egy szál ...hoz kicsit hideg van szerintem:) de ha te úgy érzed jól magad... felőlem nyugodtan:)

Void Bunkoid 2017.11.18. 08:29:07

@MomLovesDiamonds: hehe :)

Amúgy a Starbucks majdnem Pequods lett, az alapító kicsit rá volt fixálódva Melville Moby-Dickjére, csak rábeszélték, hogy ne a hajó, hanem az elsőtiszt neve legyen a névadó, mert sokkal menőbbek a "star"-ral kezdődő szavak :)

MomLovesDiamonds 2017.11.20. 20:10:10

@Void Bunkoid: de jó:)
Pequods is jó név, már ha nem jelent valami csúnyát valamilyen nyelven:) de a Starbucks tényleg menő, hogy egy kicsit sznob is lehessek:)
süti beállítások módosítása