5 outfit tipp, amire megtanított az anyaság

A baba érkezése igazi földöntúli boldogság, amikor pedig a picik megtanulnak járni,  játszani és igazi kis örökmozgók lesznek, akkor az anyukáknak is –szó szerint- tartani kell a lépést velük.

Nincs is ezzel baj, az első pár évben mi is boldogan megyünk vissza gyerekbe és csodálkozunk rá együtt a gyerekünkkel újra a természetre, fogócskázunk és csúszdázunk, homokozunk és labdázunk a picikénkkel.

A megváltozott életstílus viszont a ruhatárunkat és a kinézetünket is megváltoztatja. Viszlát miniszoknyák és tűsarkúk, office stílus és reggelente full smink- egy órás hajstylingolás!  Kénytelenek vagyunk valamivel sportosabbra és ami a lényeg, jóval egyszerűbbre váltani.

Persze ettől még szeretnénk az „új életünkben” is jól kinézni, ezért meg kell keresni a kényelmes, de csinos alternatívákat.

Nekem ezek a tippek váltak be:

 

Smink=napszemüveg

Ezt nem kell magyarázni. Nem igazán van idő reggelenként szép sminkeket rajzolgatni, (plusz az éjszakai nemalvások miatti gyönyörű karikás szemeket nem is olyan egyszerű), de azért mégis szeretnék vállalhatóan kinézni, szóval nincs mese, ki kell használni a napszemüveg szezont. Minél nagyobb lencsés, vagy akár a szép színes szemüvegek jótékonyan elvonják a figyelmet a hullafáradt fejemről. Haladóknak egy (tartós!) élénk színű rúzs még menőbbé varázsolja a hatást.

img_6822.jpg 

Kapszulagardrób anyuka módra: multifunkciós ruhák

Mivel nincs sok helyem a gardróbban (a baba játékai és a kis cuccai kiszorították anya szép ruháit), és a vásárlásra szánt időm is minimális, ezért kénytelen vagyok variálható darabokban gondolkodni.

Egyébként kifejezetten szeretem viselni pl a játszóterezős nadrágot „elegánsan”:   magassarkú szandállal és statement ékszerekkel simán felveszem mondjuk egy Fröccsteraszos kiülős estére, de akár buliba is.  De a nyári játszós  overalokat és farmershortokat is szuper egy  magassarkú papuccsal, baseballsapkával (bad hair day esetére), óriás fülbevalóval és egy szép táskával „felnőttesíteni”.

img_6820.jpg

Cserék az ékszerdobozban

Mivel a baba lecibálja a nem bombabiztosan rögzített ékszereket az emberről, nálam például még a legkisebb fülbevaló is tiltólistás. Viszont minden kisbaba és kisgyerek imádja a nagy statement nyakláncokat, gyűrűket, karkötőket és mindent, ami csillog, és/vagy színes.

Ezért mindenkinek meg kell találni azokat az ékszereket, amelyeket szívesen hord és biztonságosak is (pl  nem szerencsések a túl vékony karkötők, amiket leszakíthat-lenyelhet őbabasága).

 Én például régen egyáltalán nem szerettem  a  nyakláncot, de mivel nagyon szeretem viszont az olyan ékszereket, amiknek valamilyen különleges jelentésük van, ezért találtam olyat, amit nagyon szívesen hordok. Óriás gyűrűkből pedig jöhet minden mennyiségben!

img_6816.jpgimg_6817.jpg

Csillogó kövek

A babák kedvencei. Minden olyan dolog, ami megtöri a ruhánk textúráját, legyen az szőrme, gombok, lógó övek, vagy akár flitterek, vagy csillogó kövecskék, mind óriási kedvenc lesz! A picik imádják ezeket simogatni, ráncigálni, nézegetni , egyszerűen nem tudják megunni!  Sorbanállás közben kincset ér egy-egy ilyen izgalmas részlet a ruhánkon, de ha csak a játszótérre szeretnénk valami szebbet a macinaci-póló párosnál, akkor is jól tud jönni egy szépen díszített felső, vagy short.

img_6818.jpg

Felejtsd el a magassarkút!

Sajnos ez tény, magassarkút ebben az időszakban csak akkor viselhetünk, ha gyerek(ek) nélkül vagyunk.  Nekem talán ezt volt a legnehezebb megszokni, mert a baba előtt kizárólag magassarkú cipőben voltam hajlandó létezni, de be kellett látnom, hogy ez most jó ideig felejtős. Ezért kitartóan keresem a lapos, de szép darabokat, még ha a homokozóban lapátoláshoz kell, akkor is:) Szerencsére most nyáron divatosak a mindenféle díszítéssel „csicsázott” papucsok és lapos szandik, elkényeztetnek minket a boltok a gyöngyös, csillogó, díszes, szegecses, virágos stb darabok óriási kínálatával. Ősszel pedig ez a vonal tovább folytatható a díszített és mosható (!) edzőcipőkkel, ezek szintén divatosak lesznek és nagyon szépeket találni potom áron a fast fashion boltokban.

 

+1: kisbaba

Ha a babával vagyunk, akkor egy biztos, őt mindenki megcsodálja. Tehát kb tök mindegy, hogy anyuka hogy néz ki, a fókusz a babán lesz, mindenki őt fogja nézni és ez így jó! Akármilyen fáradtak vagyunk,  mégis az igazi boldogságot a gyerekünk jelenti nekünk és igazából ez az, ami megszépít minket a legszürkébb hétköznapon is…

img_6823.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr1213915460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása