Hogyan válassz magadnak ékszert?

Jártatok már úgy, hogy az üzletben nagyon tetszik egy ékszer, de ahogy felpróbáljátok, rosszabb esetben ahogy leveszitek az állványról és kézbe fogjátok, „eltűnik a varázs” és érzitek, hogy mégsem a ti stílusotok a választott darab?

Mit lehet tenni, hogy elkerüljük a shoppingkatasztrófákat és rátaláljunk kedvenc ékszereinkre?

Íme néhány tanács ahhoz, hogy ti magatok megtaláljátok, mi is áll jól nektek.

kep1_3.jpg

Ékszer (bizsu) választáskor vegyétek figyelembe az alábbiakat, fontossági sorrendben:  

 

Minőség

Hiányzó kövek, botrányos ragasztás, első hordáskor széteső rögzítések, pontatlan festés, stb. Sokszor látjuk sajnos, még elég borsos árú bizsuknál is, hogy egyszerűen felháborító a minőségük. Az első dolog, hogy nagyon alaposan vizsgáljátok meg az ékszert, hogy a minősége kifogástalan legyen! Akár pár száz Ft-os áron is ki lehet fogni szépséges ékszereket, nem mindig van direkt összefüggés az ár és a minőség között.

kep2_4.jpg 

Idő

„Sajnos” muszáj rászánni az időt, hogy megtaláld a tökéletes darabot. Óriási a kínálat és sok a gagyi, rossz minőségű bizsu, ki kell fogni az „aranyhalat” a sok közül, ez pedig időbe telik. Szerencsére az ékszervásárlás/nézegetés eléggé kellemes elfoglaltság :) , szóval ne spórolj az időddel, nézd át figyelmesen a kínálatot és a neked legjobban tetsző ékszert válaszd!

 

Próba

Nem elég, hogy sok időt töltesz az ékszerek válogatásával, a próbálást ékszerek esetében egyszerűen nem lehet megúszni! Minimum tükör előtt oda kell próbálni az arcunkhoz minden ékszert, vagy a csomagolásból kiszedve a gyűrűket saját kézen meg kell nézni, hogy hogyan áll. Ebben a kérdésben egyszerűen nincs kifogás, egyáltalán nem biztos, hogy ami az állványon a legjobban tetszik, az fog a legjobban állni, szóval fel kell próbálni minden egyes ékszert.

kep3_2.jpg 

Ízlés és szokások

Mindenkinek más az ízlése: van, aki odavan a hosszú nyakláncokért, más csak és kizárólag fülbevalót hord, vagy éppen megőrül az óriásgyűrűkért –nem vagyunk egyformák, ezért olyan ékszert válassz, amit várhatóan a legtöbbet fogsz hordani! Felejtsd el a komfortzóna elhagyását, hiszen nem az ékszeres doboznak vásárolunk! Egy ékszer akkor jó befektetés, ha sokat viseljük, szóval csak a saját ízlésedet vedd figyelembe és azt, hogy várhatóan sokszor fogsz-e tündökölni az új kedvencedben.

kep4_3.jpg 

Személyre szabva

Figyelembe kell venni a testalkatot, színeinket, bőrünk árnyalatát, ruhatárunkat és még ezer dolgot ékszerválasztásnál. Bár itt is vannak aranyszabályok, én mégis mindössze két dolgot ajánlok, amit feltétlenül gondolj át: neked személy szerint tetszik-e rajtad (!) az új ékszer és hogy hova fogod hordani, például felveheted-e a munkahelyedre?

 

kep5_3.jpg

 

Összefoglalva: a tanácsom, hogy mindössze ebből a két dologból ne engedj: az ékszer minőségére figyelj nagyon oda és hogy te jól érezd magad benne!  

 

Jó vásárolgatást, nézelődést nektek :) Eszti

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr6614297893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása