Őszi retro kedvencünk: a kötött kardigán

Tipikus nyárimádóként amíg élek, nem fogom megérteni, de sokaknak az ősz a kedvenc évszaka. A klasszik avardobálós – gyertyagyújtós - pumpkin spice lattés – „bekuckózós” előnyök mellett arany őszünk kedvelői általában mindig megemlítik a ruhák rétegezését, és hát tény, hogy a több ruhadarab = nagyobb kombinációs lehetőség. Kötött pulcsik, kardigánok, csizmák, kreatívan viselhető harisnyák, és puha sálak teszik melegebbé a viszonylag hideg évszakot.

És hogy milyen őszi divat várható idén? Egy biztos, visszatért a klasszikus kötött kardigánok ideje.

Nyilván 2021-ben egyáltalán nem a nagypapi gardróbjából csent retro darabokra gondolok, hanem újragondolt, frissített, szexi és színes változatban készült új kedvenceinkre, amelyek biztos, hogy nem csak egy szezonra szólnak majd.

Parancsoljatok, az inspirációk:

Színek minden mennyiségben

A szokásos őszies színek (sárgás-narancsos, lilás, fakó kékes árnyalatok) idén jöhetnek egy kicsit élénkebb, szebb árnyalatban. Plusz pont, ha keverjük a textúrákat, mondjuk a „nagy bogyós”, robosztus, vastag kötésű anyagot a lágy selyemmel, szaténnal.

kep1_70.jpgkep2_65.jpg 

Puha pasztellek

A színes őszi divat látszólagos ellenpontja. Csak azért nem nevezem trendnek, mert a pasztellek igazából mindig divatosak. Egy ilyen (akár kardigános) szett húsz év múlva is jól néz majd ki és divatosnak, lazának, egyben elegánsnak fog számítani.

kep3_55.jpgkep4_52.jpg 

Földet seprő

Vagyis „kardigánkabát.” Nyári ruha fölé, vagy a reggeli macinaci tetejére, nagy pulcsival, vagy csak egy picike toppal, a kardigánkabát keretezi, összeszedetté teszi a szettünket és amúgy melegít is :)

kep5_48.jpg

kep9_18.jpg

Boho stílus

A színpompás kardigánok a legegyszerűbb outfitet is feldobják és csoda árnyalatokkal kényeztetik a szemünket a szürke őszi napokon.

kep6_39.jpgkep7_29.jpg 

Szuperlaza és vicces

A laza stílust nem kell magyarázni, tökéletesen kihasználja a kardigán előnyeit. Végy bármilyen outfitet (tréning, short, vagy tényleg bármi), rá egy kardigánt, kész.

kep11_13.jpg

A Disney-figurákat viszont nem bírjuk kiirtani a ruhatárunkból. Bár szerintem 16 év fölött nem az igazi, de rengetegen imádják. Ízlés dolga, de szerencsére ezt is lehet kreatívan, jó ízléssel, akár viccesen viselni.

kep10_13.jpg 

Divathetek új őrülete

Meglepő, de idén a divathetek is imádják az óriás kardigánokat, lehetőleg boho stílusban. Szinte minden divatinfluenszer, aki számít, beépítette a FW szettjei közé legalább egyszer a boho kardit.

kep8_26.jpg 

Hollywood

Klasszikus „rejtő” szerkó, szóval sztárjaink imádják az óriási kardigánokat. Akár „paparazzibarát” elegánsabb, akár szuperlaza verzióban, örök kedvenc marad. Retro szupermodellünk, Elle, a stílusikon Olivia Palermo, vagy éppen a csodás RHW is odavan érte, de igazából a kardigánok királynője nem más, mint Jessica Alba. Egyszerűen imádja, szinte minden „civil” fotóján sportos, vagy casual kardigánt visel.

kep12_9.jpgkep1_71.jpgkep2_66.jpg 

Most pedig lássuk az én gardróbomat, lassan ideje búcsút inteni a nyárnak.  Egy szép, élénk színű, vagy csoda pasztell kardigánban nem fog annyira fájni a nyár vége…

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr9216687790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása