Ütős divattrend a hideg napokra

Sohavégetnemérős lockdown, hibrid, vagy teljes home office (persze közben házimunkával, online gyerektanítással, kutyasétáltatással, multifunkciós üzemmódban…) Nem csoda, hogy az elmúlt két év hívószava a divatban az athleisure lett.

Sportcipő, esetleg papucs (!), macinaci, póló, anyakonty, kb így léteztünk az elmúlt időszakban, megtörve néha egy kis zoom-meetinges „eleganciával” (pici smink egy normális inggel, alul persze macinacival…)

Mindeközben egy nagyon érdekes divattrend jelent meg a streetstyle-ban, ami nyilván ismét egy utánérzés, de az eddigieknél sokkal direktebb formában: a 2000-es évek divatja kb egy az egyben újra megjelent a magazinokban, Instagramon és a pesti utcákon is. Hernyótalpú cipők, trapézfarmerok, nyári crop topok és a mindent ellepő velúrmelegítők… Elég csak benyúlni a szekrényünkbe, és ha gyűjtögető típusok vagyunk (és persze még beleférünk), rengeteg vintage kincset találhatunk.

Ennek a trendnek egyik tipikus példája, egyben szuperül illik az „athleisure elegánsabban” vonalhoz is: a kötött szettek.

kep2_67.jpg

Nagyanyáink komplénak hívták a mostani top- kardigán,  kötött ruha- kiskabát, esetleg szoknya-top kombót, mi egyszerűen csak „kétrészesnek” mondjuk, de mindegy is, hiszen imádjuk! Egy-két ilyen szett és kb megvagyunk az őszi ruhatárral: szuperül kombinálható, „legózható”,  rétegezhető, ha akarjuk laza, ha akarjuk szexi, ha akarjuk elegáns, vagy éppen csak lezseren cool.

Otthoni viseletnek tökéletes, utcára csinos, irodába akár kifogástalan, estére dögös, és mindig szuperkényelmes: mi kell még?

Íme az inspirációk:

Crop top és kardigán

Idén ők a klasszikus páros: végy egy picike crop topot, párosítsd szűk kardigánnal, vagy akár csak egy pirinyó „nyakpulcsival” és voilá! Íme a 2022-es szupertrend.

kep1_72.jpgkep3_56.jpgkep6_40.jpg

 Athleisure

 De inkább csak „otthonka”. Kardigán kötött nadrággal, vagy shorttal, pici kötött top, kész. Idén főleg pasztellben.

kep4_53.jpgkep5_49.jpg

 Magas szabászat

Szerencsére nem csak a kissé unalmas top-kardigán párosok találhatók meg a kétrészesek divatjában, hanem a szoknyás, egyberuhás variációk is. Némelyik egy igazi szabászati remekmű. Részemről imádom az idei különleges kivágásokat, új formai megoldásokat; egy kis fantáziával idén bőven lesz lehetőség kihasználni a puha kötöttek design lehetőségeit.

kep7_30.jpgkep12_10.jpgSzoknyás variációk

Irodába, barátnős reggelihez, bankkölcsönhöz:), esetleg szülői értekezletre klasszikus és mégis friss, ütős outfit.

kep8_27.jpgkep9_19.jpgkep10_14.jpg

Hollywood

A fáma szerint a lezseren cool stílusú Katie Holmes indította el a croptop-kardigán trendet, celeb kolléganői pedig inkább a puha kötött athleisure kedvelői. A Victoria’s Secret angyalkái, Gigi Hadid és Luma Grothe is a kényelmesre esküsznek, Hailey pedig mindenben egy istennő és pont.

kep14_4.jpgkep15_1.jpg

 

Nos, hogy tetszik az újragondolt kötött stílus?

Jöhet télre a kimaxolt puhaság, egy kis vagánysággal párosítva?

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr2216746722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása