Tiramisu haj: a tavasz legdivatosabb frizura trendje

Az utóbbi években a hajdivatok és trendek majdnem annyira gyorsan jönnek-mennek körülöttünk, mint a divathetek újdonságai: ombre, balayage, margarin szín (!), esetleg blorange, fazonban pedig pixie, shag, cheugy, mullet, wolf cut, vagy éppen buterfly cut, stb. csak kapkodjuk a fejünket (hogy stílusos legyek).

Az olasz Vogue szerint pedig idén tavasszal nem más lesz az új őrület, mint a tiramisu haj.

kep3_66.jpg

Mondjuk ez pont egy szép, természetes árnyalat, tényeg csak annyi a hibája, hogy frizura és nem édesség:)

Definíció szerint a „tiramisù hair” egyfajta „árnyékolt szőke”, egy háromdimenziós és könnyen kezelhető árnyalat. Tökéletes azoknak, akik már egy ideje szőke hajat viselnek, és szeretnének egy pici hajfestés-szünetet tartani anélkül, hogy túl radikálisan barnítanának, különösen, ha a frizura természetes hamvas-szőke alapról indul.

kep8_35.jpg

 

Tiramisú: a szőke haj "puha" trendje

Pontosan a tipikus olasz desszerthez hasonlóan, a kávé és a fehér piskóta harmóniájából inspirálódva a tiramisù haj egy sötét tőtől induló, szőke alapszín, amely a hajvégek felé világosabb árnyalatúvá válik, a jégszőkétől a mézszőkén át a karamellszőkéig.

Gigi Hadid, Emma Roberts, Rosie Huntington-Whiteley, Jennifer Lopez, de Mariah Carey és Gisele is egy ideje tiramisù hajat viselnek. Lágy szőke árnyalatú, eltérő telítettségű hajat választottak mindannyian, ügyelve, hogy nehogy „túl egyszínűek” legyenek, hiszen a sima szőke 2023-ban már annyira snassz…

kep2_77.jpgkep1_82.jpg 

A 90-es évek trendje a divat után a frizurákban is lassan ismét megjelenik. Visszatér a szalonokba a vastagabb melír, azaz a „kiemelt tincsek” divatja, amely határozottabban elkülöníti az egyes árnyalatokat.

Persze ez a trend is a Kardashianoktól indult, most éppen Miss Khloétól, akinek Chris Appleton sztárfodrász álmodta meg a bonyolult háromdimenziós, nagy figyelemmel kialakított,  mégis természetes hatású új lookot.

kep6_48.jpg 

Kevés karbantartás és maximális eredmény: a tiramisù haj ideális választás azok számára, akik nem akarnak túl sok időt fodrásznál tölteni és elegük van a rommá szőkítésből: a gyökerek természetesen sötéten tartása révén könnyebbé válik a szőke hajhossz megtartása, függetlenül attól, hogy milyen árnyalatot választunk a hosszokon.

kep5_57.jpg 

Végülis be kell vallani, hogy vicces neve ellenére a tiramisu haj olyan stílus, amely jól passzol a természetesen szőke hajhoz, innovatív hatást kölcsönözve a természetes, egészséges külsejű hajnak.

Néhány trükkel a sötétebb hajúak számára is tökéletes, ha valaki szeretne egy kicsit lágyabb, világosabb hatást az arc körüli tincseknél.

 kep4_61.jpg

Kedves Tiramisú, szeretettel várlak a desszertes tányéromba és a fodrászom keverőtálkájába is…

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr3018067402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása