Gyöngyöt mindenhova!

Az elmúlt években a gyöngy valamiért abszolút nem volt divatban:  öregesnek, „nagyisnak” számított, ezért nem is lehetett látni sehol sem.

Most viszont egyszerűen lehetetlen kikerülni: farmeroktól elkezdve kabátokon, táskákon, cipőkön, papucson, mindenhol ott vannak a gyöngyök, és mintha be akarnák hozni a sokéves mellőzést, most nem egy-egy darabot látunk, hanem brutál mennyiségben díszítenek mindent.

 

pearlpic1.jpg

 

Szerencsére ezt is lehet azért jól csinálni és még ha sok gyöngy is kerül egy-egy ruhára, az arányokat és a harmóniát megtartva így is lehet nagyon szép dolgokat találni.

Anya- és bababarát is ez a trend, ha jól vannak rögzítve a ruhán a gyöngyök, a babák szívesen nézegetik, tapizgatják és szerencsére nem tudják leszedni a farmerunkról, pulcsinkról és lenyelni :)

 

pearlpic2.jpg 

Ékszerekben is abszolút tarol most a gyöngy, bár nem Coco Chanel híres mondása szerint („A woman needs ropes and ropes of pearls”), hanem inkább újragondolva, minimál ékszerekben trendi ez a gyön(gy)yörűség.

 

pearlpic6.jpg

 

Természetesen itt is minden a Chanel-lel kezdődött: már a 2014-es kollekcióktól kezdve elkezdtek az outfitekhez egy-egy óriási gyöngyszemből készült ékszert párosítani: szokatlan fülékszerek, újfajta nyakékek jelentek meg, sőt a hajba is került egy-egy Chanel-féle óriásgyöngy.

 

pearlpic5.jpg

Az utcai divatba persze csak kisebb késéssel került be a gyöngyimádat, de szerencsére most már itt van és itt is marad velünk, mivel végre a designerek is rájöttek, hogy milyen szuperül variálható, mindenkinek jól áll és minden stílushoz illik.

pearlpic4.jpg

 

A csodás minimál gyűrűk, fülbevalók és nyakékek mellett megjelenik a gyöngy a testékszereken is: kézpántokon, lábékszereken, de láttam már orrpiercingben is :)

 

pearlpic7.jpg

 

A gyöngy ma is a hibátlan ízlés jelképe, minimál stílusú ékszerekben pedig a gardróbunk örök darabja lehet: irodába, vizsgázni, buliba, bálba, kerti partyra, laza kávézós találkozóhoz, és persze a kisgyerekes anyuka-szettjeinkhez is tökéletes választás!

 

pearlpic3.jpg

 

Jó inspirálódást és szeressétek a gyöngyöket ;) Eszti

 

Képek köszönettel a Pinterestről

A bejegyzés trackback címe:

https://momlovesdiamonds.blog.hu/api/trackback/id/tr1112821256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stefan_Schneider 2017.09.12. 11:42:02

Mondjuk az ilyen cuccokon pont nem igazgyöngy lesz hanem műanyag ami végül 90%-ban az óceánban köt ki. Ezek a leggenyább dolgok a glitter mellett amiket borzasztó nehéz később feltakarítani a világból. Köszönettel a világ egyik légszennyezőbb iparágának, a divatiparnak!

Stefan_Schneider 2017.09.12. 11:42:05

Mondjuk az ilyen cuccokon pont nem igazgyöngy lesz hanem műanyag ami végül 90%-ban az óceánban köt ki. Ezek a leggenyább dolgok a glitter mellett amiket borzasztó nehéz később feltakarítani a világból. Köszönettel a világ egyik légszennyezőbb iparágának, a divatiparnak!

MomLovesDiamonds 2017.09.14. 22:37:41

@Stefan_Schneider: igazad van, de műanyagból elég sok dolog készül, nem csak ezek a díszítő gyöngyök... azt hiszem, ez a mennyiség nem igazán számít...
süti beállítások módosítása