Erőtlejes optimizmus: 2023 színe a divatban
Erőtlejes optimizmus: 2023 színe a divatban

A Pantone Intézet a borzasztó 2022-es év utáni optimista reményre építve választotta ki a 2023-as év színét, amely idén a vadonatúj Viva Magenta árnyalat lett.

Nem, nem a jól ismert „egyszerű” magenta, hanem Viva Magenta

Az (eredetileg nyomtatócég) Pantone minden évben decemberben kihirdetett következő Év Színe valamennyire trendelőrejelzésnek is tekinthető a divatban, ugyanakkor főleg nyilván a társadalmi trendek és az azok alapján megfogalmazható ...

Az idei ősz legdivatosabb kiegészítője
Az idei ősz legdivatosabb kiegészítője

Találós kérdés: melyik az a divatkiegészítő, amelyik évtizedekig téli álmát aludta, maximum a nagyik szekrényében, vagy ékszerdobozában árválkodott, az utóbbi öt évben viszont (t)rendre megjelenik így ősz tájékán a legfrissebb trendek között, előlépve A szezon kiegészítőjévé?

Nyilván a bross , más nem is lehet!

Egyszerűen imádjuk. Amennyire méltatlanul mellőztük egész fiatalkorunkban, maximum egy konzervatívabb matektanárnő gardróbjában ...

Így viseld az ősz legforróbb trendszínét!
Így viseld az ősz legforróbb trendszínét!

Lendületesség és mozgalmasság „színbóluma” a hideg és meleg színárnyalat határán: a magenta és rózsaszín között valahol félúton található fukszia szín az idei ősz-tél abszolút trendgyőztese.

  kep5_53.jpg

Még sehol nincs a sokak által várva várt Barbie-film, de a nagy divatházak már egymás után küldik kifutóra a fukszia outfiteket, és ez a trend most extra gyorsan legyűrűzött a street style-ba is. Tetszőleges butikba betérve akár egy plázában, akár ...

Túl szexi: nyári top trend kánikulában és a hűvösebb napokon
Túl szexi: nyári top trend kánikulában és a hűvösebb napokon

Giga gyöngyöket a topokra! És mást nem, köszi –ez az idei nyár mottója.

Egymáshoz rögzített közepes, vagy nagyobb, esetleg egyenesen óriás méretű gyöngyök alkotják ugyanis kizárólag az idei (szó szerint) legforróbb topokat: gyöngyfűző szakkörösök és kreatív hobbisok előnyben, az idei nyár top trendjéhez!

Hol van már a gyöngyöket nagyisnak, divatjamúltnak csúfoló régi „dínós” hozzáállás?

Egy igazi fashionista idén feltúrja a nagyi ...

Különleges, trendi sminkek a nyári partykhoz
Különleges, trendi sminkek a nyári partykhoz

Az csak természetes, hogy ami most következik, azt  kizárólag mások elmesélései alapján tudom, semmi személyes tapasztalat:), de nyári estéken, járva a pesti és balatoni szórakozóhelyeket, open air „kocsmákat”, kávézókat stb., a lányok sminkjénél (úgy nagyjából 20 és 50 év között),  két trend et figyeltem meg figyelhető meg:

  1. natúr a tetőfokon: vagyis partysmink egyenlő szempillaspirál, esetleg szájfény. Ehhez néha társul egy olyan outfit, ...
Szépséges magyar ékszerek Valentin-napra
Szépséges magyar ékszerek Valentin-napra

Valentin-naphoz közeledve is érvényes az örök bölcsesség, amely szerint „a legnagyobb ajándék mindig a legkisebb dobozban van”.

Ha szeretnél valami igazán szép (és örökké ragyogó) ékszert kapni ajándékba idén, hagyd csak elöl „véletlenül” kinyitva a laptopot, telefont,boldogan útbaigazítalak a legszebb drágaköves ékszerek felé, egytől egyig magyar designerektől.

Íme három ékszerkészítő, akik nemes anyagokkal (általában ezüsttel, 14, vagy ...

Hidegűző top trend 2022 telére: állatminta élénk színekkel
Hidegűző top trend 2022 telére: állatminta élénk színekkel

Évek óta stabilan tartja magát a top trendek között, és sokan élethosszig odavannak érte, szóval egyhamar nem fog eltűnni a gardróbunkból: idén is imádjuk az állatmintát .

Leopárdok, bocik, zebrák, pitonok, esetleg antilopok pompáznak a (mű)szőrme kabátokon, szoknyákon, csizmákon, sapkákon, esernyőkön és kb mindenhol is.

kep12_11.jpg

De ahogy az összes nagy trendet, az „állatkodást” sem árt néha kicsit megújítani, frissíteni. Kissé már kezd a ...

Szexi rock and roll a Dior kifutóján
Szexi rock and roll a Dior kifutóján

Új, eredeti és extravagáns kiegészítő jelent meg és vitte a showt a divatvilágban, elsőként a  Dior 2022 Cruise kollekciójában: az ékszerheveder.   Nem nyaklánc és nem öv: az ékszerhevederek a valaha volt legrockosabb kiegészítők, ráadásul idén egyszerűen mindennel kombinálhatók.

kep_1.jpg

Bár valamennyire hasonló ékszer-testhámokat és hevedereket már észrevehettünk korábban más tervezőknél is (például a nagy lázadó McQueen-nél, vagy a punkkirálynő ...

Ha a Helloweent ünnepeljük, akkor a Hálaadást miért nem?
Ha a Helloweent ünnepeljük, akkor a Hálaadást miért nem?

Először a Valentin-nap szivárgott be az ünnepeink közé, virágokkal, csokival, lufikkal és szexis ajándékokkal, majd követte a Helloween, ami általában óriási buli a gyerekeknek.

„Már megint egy amcsi ünnep, nem kell ez nekünk! Magyar embereknek magyar ünnepeket! Kizárólag nemzethyen!” –hallom a lelki füleimmel, már a témafelvetésnél, néhány ismerősöm válaszát:)

Ádáz harc dúl a Helloween, és a „Kizárólag Mindenszentek”-csapat között.

...

Hogyan mutasd meg gyerekednek a tanyasi életet a panelrengetegben?
Hogyan mutasd meg gyerekednek a tanyasi életet a panelrengetegben?

Tudtátok, hogy a tehén szarva sosem hullik le? És hogy több gyomra van? Vagy éppen azt, hogy a disznó –a hírével ellentétben- egy kifejezetten tiszta állat?

És azt tudtátok, hogy a városi gyerekek jelentős része tinédzser koráig maximum állatkertben, vagy állatsimogatóban látott például igazi csirkét? 

Műanyag világban élünk, elszakadva a természet csodáitól. Gyerekeink csak a mi meséinkből, esetleg egy-két vadasparkból, állatsimogatóból ismerik ...

süti beállítások módosítása